שתף קטע נבחר

 

ישיבת הממשלה: מתקפה על לארסן ועל הוועדה לאירועי ג'נין

השרים הביעו זעם על התבטאויות שליח האו"ם למזרח התיכון ווחלקם כינו את הסכמת ישראל לתת לגורם בינלאומי לחקור את אירועי ג'נין, "תקדים מסוכן". היועמ"ש: להכריז על לארסן פרסונה נון גראטה

ישיבת הממשלה עסקה היום (יום א') בעיקר בהתבטאויותיו של שליח האו"ם למזרח תיכון טריה לארסן ובמשלוח הועדה הבינלאומית לבדיקת האירועים בג'נין. השרים הביעו זעם כלפי לארסן וחלקם תקפו את הסכמת ישראל לאפשר לוועדה להיכנס לג'נין.
ראש הממשלה אריאל שרון אמר כי ישראל נאלצה להסכים להחלטה באו"ם לשלוח ועדה, משום שהחלופה היתה הצעה בריטית, גרועה הרבה יותר לישראל.
השר דני נווה אמר כי הסכמת ישראל, לראשונה, לתת לגורם בינלאומי לחקור את אירועי ג'נין היא בגדר "תקדים מסוכן". שר הביטחון בנימין בן אליעזר אמר בישיבה כי הצוות שימנה האו"ם יהיה מקצועי ולא פוליטי.
באשר לטריה לארסן, אמרה השרה דליה איציק, כי הוא "פסל את עצמו מלשמש מתווך הוגן בינינו לבין הפלסטינים". לדבריה, התבטאויותיו אחרי ביקורו בג'נין הן בגדר "משפט שדה שאינו הולם דיפלומט אובייקטיבי".
בישיבה חזר היועץ המשפטי לממשלה על דבריו, כי יבחן אפשרות להכריז על לארסן כעל "פרסונה נון גראטה". רובינשטיין טען כי משמעותם הברורה של דברי לארסן היא האשמת צה"ל באופו שקרי בפשעים. "אם הוא פעל במסגרת תפקידו, היה עליו לפנות לממשלת ישראל, לבדוק את הדברים ולא לצאת בהאשמות שכאלה" אמר. רובינשטיין הדגיש כי בנסיבות אלה אין מניעה משפטית לפעול נגד לארסן, ובכלל זאת, פנייה לאו"ם בבקשה להחליפו או הפסקת המגעים עימו.
שר הביטחון, בנימין בן אליעזר, אמר בישיבה כי משרד הביטחון יטיל סנקציות על מעסיקים שפיטרו עובדים שגויסו בצו 8 לשירות מילואים במבצע "חומת מגן". עוד אמר בן אליעזר כי משרד הביטחון יפרסם את רשימת המעסיקים שפעלו בניגוד לחוק.
בהמשך הישיבה אמר השר צחי הנגבי כי יש להיכנס גם לעזה ו"לעשות שם סדר". בתגובה אמר לו השר רענן כהן כי נדרש על כך וכי יש צורך גם בדיון על פינוי התנחלויות מבודדות בעזה.
ראש הממשלה השיב כי לא יהיה דיון בנושא פינוי התנחלויות עד נובמבר 2003, מועד הבחירות הבאות. השר כהן השיב: "אם כך, אין לך אופק מדיני".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
"משפט שדה". מחנה הפליטים ג'נין
צילום: רויטרס
מומלצים