שתף קטע נבחר

 

העיתונאים הישראלים בשארם הופתעו מעוצמת השנאה

הכתבים הישראלים המסקרים את פסגת שארם א-שייח, מרגישים כי חל שינוי עצום לרעה ביחס כלפיהם מצד המצרים. "כאילו חזרנו 29 שנה אחורה", הם אומרים

הכתבים הישראלים שמסקרים את פסגת שארם א-שייח, לא ציפו לשטיח אדום שיקבל את פניהם – אבל עוצמת השנאה המצרית הפתיעה אפילו אותם.
היחס המזלזל בא לידי ביטוי כבר בכניסה למצרים. העיתונאים הראשונים, שהגיעו ביום שלפני תחילת הפסגה (יום א') המתינו שעות ארוכות בתור לבדיקת הדרכונים. חוסר היעילות המצרית המפורסמת, התערבבה עם "דווקא" והתוצאה - תהליך הכניסה למדינה הפך ליותר בלתי נעים מתמיד.
"אי אפשר שלא לראות את שינוי היחס הקיצוני לישראלים", אומר עמנואל רוזן מחדשות ערוץ 2. "הייתי עשרות פעמים במצרים וירדן, והיתה תחושה שעברנו איזה שלב. עכשיו כאילו הכל חזר 30 שנה אחורה, גם בטרימינולוגיה וגם במראות שנגלים לעינינו. יש ברחוב דיבורי מלחמה כמו ב-67' וב-73'".
"בקהיר יש הרבה הפגנות, חלקן אלימות, נגד ישראל", מספר רוזן. "הטלוויזיה המצרית משדרת תעמולת הסתה: תמונות מהאינתיפאדה של חיילים ישראלים שוברים אלות על פלסטינים, שריפת מגדל אל אקצה. אפילו את צליבת ישו הכניסו כתזכורת למעללי היהודים. זה כמו מחלה מדבקת: השנאה שמגיעה מהדרגים הגבוהים נדבקת לאזרח הפשוט ומיושמת על ידי אנשים מפוקפקים".
המצרים, לדברי רוזן, מסבירים שבגלל הוועידה האיסלאמית שתיערך בשבוע הבא יש צורך להלהיט את הרחוב בחדשות לאומניות-דתיות והם מעריכים כי בתום המצב יחזור לקדמותו. רוזן בספק: "אם הפסגה מסתיימת בפיצוץ או בהודעה אנמית של קלינטון, היחס הזה לא יסתיים כל כך מהר. אני לא ממליץ לישראלים לנסוע לסיני או לקהיר בזמן הקרוב".

חוויות משפילות

העיתונאים הישראלים נאלצו להתמודד עם חוויות משפילות במהלך הסיקור. אמש (יום ב') צוותי הטלוויזיה הישראלים נותרו מחוץ לאולם הדיונים, בניגוד לשאר הצוותים במקום. רק אחרי התערבות השגריר הישראלי הורשו הישראלים לצלם את החמש הדקות הראשונות של כל דיון.
כשדני יתום יצא מהבניין כדי להתראיין לחדשות ערוץ 2, התנפלו עליו עשרות צוותים ערביים ויתום נעזר בכתב יורם בינור, שדובר ערבית, כדי שיתרגם להם את דבריו. אלא ששליחי הפלסטינים לפסגה לא השיבו במטבע זהה: איש מביניהם לא הסכים להתראיין לטלוויזיה הישראלית.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ערפאת, קלינטון וברק בפסגה. השנאה היא מחלה מדבקת
צילום: רויטרס
מומלצים