שתף קטע נבחר

 

הבחירות בלוד ועתידו של דרעי

אלי ישי משקיע את כל מרצו בבחירות המקומיות בלוד, שייערכו השבוע. הסיבה: זו ההזדמנות האחרונה שלו להוביל את ש"ס להישג משמעותי לפני שאריה דרעי יוצא מהכלא

"אריה דרעי בחיים לא יודה בזה, אבל אם הוא היה יכול להתערב בבחירות המוניציפליות בלוד, הוא היה עובר מתושב לוד אחד לשני ולוחש לו באוזן 'אם אתה אוהב אותי ורוצה שיישאר סיכוי שאני אחזור לתנועה אל תצביע ש"ס, רק הפעם אל תצביע ש"ס'". הציטוט יוצא הדופן הזה מפיו של מקורב מאוד לדרעי מבהיר את החשיבות שמייחסים בש"ס לבחירות בלוד. לדידם, 50 אלף בעלי זכות הבחירה בלוד לא אמורים להכריע בבחירות שיתקיימו ביום שלישי הקרוב מי יהיו חברי מועצת העירייה המקומית, אלא לקבוע את עתידו הפוליטי של אריה דרעי, או לפחות להשפיע עליו.
הבחירות בלוד הן המבחן האחרון של יו"ר ש"ס הנוכחי, אלי ישי, לפני יציאתו הצפויה של אריה דרעי מהכלא בעוד כחודשיים. ב-15 ביולי אמור דרעי לסיים לרצות שני-שלישים מתקופת מאסרו, והנחת העבודה בפלגי ש"ס השונים היא כי הפעם, בניגוד להחלטה שלא לשחררו לאחר ריצוי מחצית עונשו, הוא ישוחרר.
ישי ידע בחודשים האחרונים עדנה. "מחנה דרעי" בהוראתו התקיפה של המנהיג-האסיר חדל מפעילות נגדו, הקו הימני הכמעט רדיקאלי שהוא מוביל מוכיח את עצמו בסקרים והוא נראה כמי שמתענג על המאבקים החברתיים כנגד האוצר. הבחירות בלוד הן ההזדמנות האחרונה של ישי להוכיח כי הוא מסוגל גם להוביל את ש"ס להישג משמעותי במערכת בחירות ולתקוע את המסמר האחרון בארון הסיכויים של דרעי לחזור להנהגת ש"ס. מערכות בחירות מקומיות בתקופת כהונתו של ישי הסתיימו בכישלון. ש"ס ניגפה בעיר החרדית ביתר (ראו קישור מימין), מועמדי ש"ס כשלו במעלה אדומים, בעמנואל ובמועצה האזורית מעלה יוסף. אפילו הבחירות למנהלת הר נוף, שכונתו של הרב עובדיה יוסף, הסתיימו בכישלון צורב.

הגם אבי ביטר בש"סניקים?

ישי רוצה לסגור את העניין הזה ומשקיע את כל מרצו בבחירות בלוד. ביום ראשון בערב יפקוד את העיר מנהיגה הרוחני של ש"ס, הרב עובדיה יוסף, והפרסומים מבטיחים כי באירוע יופיע הזמר אבי ביטר. את השבת שלפני הבחירות עושה אלי ישי יחד עם בכירים נוספים בש"ס בעיר לוד, הם מתארחים בבתי תושבים. הטלפניות שגויסו לעבודה בבית ש"ס לקראת הבחירות, מתקשרות לתושבים ומזמינות אותם לארוחת ערב שבת המונית שתיערך באחד האולמות בעיר. על פי דף ההנחיות המדויק שקיבלו הן מצטטות: "שלום, מדברים מלשכת שר הפנים אלי ישי. השר יתארח בשבת הקרובה בלוד, ומזמין אתכם, יחד עם האשה הבעל והילדים לסעודת ליל שבת ביחד עם רבנים ושרים, וזה ללא תשלום". דף הנחיות אחר לטלפניות מופיע תחת הכותרת "לא להתווכח עם אף אחד", והן מונחות בו לומר: "שלום, מדברים מלשכתו של מרן הרב עובדיה יוסף שליט"א. כמו שאתם יודעים בעוד מספר ימים תתקיימנה בחירות בלוד. האם אנו יכולים לסמוך עליכם שתתנו לנו את הכוח לקדם את לוד בחינוך, ברווחה, בביטחון ובתעסוקה, בזה שתצביעו ש"ס?"

אם דרעי רק יעצום עין

כיוון שבקרב תודעתי עסקינן, אין טעם להיכנס לניתוח מה תהיה הצלחה אמיתית של ש"ס בבחירות וצריך להתרכז בהלכי הרוח בקרב פעילי ש"ס. בערך מיליון וחצי שקל הוא התקציב שש"ס מוציאה במערכת הבחירות המוניציפליות בלוד. המימון שמוענק לכל מנדט בלוד הוא כ-150 אלף שקל (149,058), המשמעות היא שכדי לכסות את תקציב הבחירות שלה, ש"ס צריכה לזכות בעשרה מתוך 19 המקומות במועצה, והיא מייחלת לחמישה (בש"ס הסבירו כי החוק מתיר להוציא סכום כפול על כל מנדט). גם ארבעה מנדטים ייחשבו להצלחה גדולה, שלושה (שיחזור ההישג מהבחירות הקודמות) זה בסדר.
אנשי דרעי מניחים כי הצלחה גדולה של ש"ס בבחירות תגנוז סופית את החלום, שבמוחו של אלי ישי יעבור הרהור כפירה באשר לכוחו להוביל את ש"ס לבדו בבחירות הבאות לכנסת, ושייווצר מומנטום שיגרום להחזרתו של דרעי להנהגת ש"ס. הכשל בהנחה הזו, הוא שמסביבתו של ישי, בימים קשים יותר, כבר יצאו הצהרות שהם מוכנים לרדת בבחירות הבאות לכנסת לששה מנדטים, אם זהו המחיר על השארתו של דרעי בחוץ. כרגיל, אנשי דרעי גם מתעלמים מהעובדה המכרעת שהרב עובדיה יוסף פשוט מעדיף את ישי.
בעבר נכתב כאן כי אם לא יינתן לדרעי לחזור לש"ס, לקראת הבחירות הבאות לכנסת "ניתן להניח שנאמניו ידאגו שלא יישאר מצביע ש"ס אחד במדינה שלא יגיע אליו המסר שהצבעה לש"ס פירושה סטירת לחי לדרעי וכי הצבעה לש"ס גרועה מהצבעה למרצ". ההנחה הזו עדיין תקפה. אנשי דרעי סבורים כי הצלחתו של ישי בסקרים נעוצה בכך שציבור המצביעים הרחב של ש"ס לא מודע לקרע העמוק בש"ס ומסרב להאמין שבתנועה לא יתנו לדרעי לחזור. הם מבטיחים לתקן את המעוות, אם דרעי רק יעצום עין. בינתיים, מי שמקל מאוד על אנשי ישי את מלאכת ההסברה הוא אריה דרעי עצמו. בפני תומכי ש"ס שמעלים תהיות, הם מצטטים בתדירות את התבטאויותיו החד משמעיות (?) של דרעי "אני לא רוצה לחזור לחיים הפוליטיים".

יהיה פיצוץ

למרות האמור לעיל, עד עכשיו עברה מערכת הבחירות בלוד בניהולו של אלי ישי כמעט ללא הפרעות, פעילים המזוהים עם דרעי פוקדים את מטה הבחירות בלוד ומסייעים, המועמדים הראשונים ברשימה אליהו ממן (לשעבר אברך בישיבת "שאגת אריה" - שהוקמה בסמוך לכלא מעשייהו לאחר כניסתו של דרעי לכלא), נתן אברמוב (נציג הבוכרים), ויעקב גלויברמן (איש חב"ד) מפגינים ביטחון רב, אלי ישי זכה לשיר הלל ראשון משלו, אפילו זמר הבית של אריה דרעי - בני אלבז - אמור להופיע בעצרת של ש"ס ביום ראשון, ואנשי דרעי שומרים את הנשק הכבד שכבר התחיל להחליד עד לאחר השחרור מהכלא.
מצד שני: בש"ס זורם הרבה דם רע, המתיחות עם חצרו של הרב כדורי נמשכת, המילה "בחירות" גורמת לאדרנלין של הש"סניקים לגעוש ויש עוד מספר ימים עד הבחירות. אפשר להבטיח: יהיו מי שיפרו את האידיליה, יהיה פיצוץ, או למצער פיצוצון.

יציאת השבת:

מה שווה הכתבה הזו? שני פעילים בש"ס, אחד מכל צד, שפכו מים צוננים על העיסוק המוגזם לדעתם, בבחירות בלוד:
1. פעיל בכיר בש"ס, דווקא לא איש מובהק של אלי ישי: "אלי ישי הגיע ללוד בגלל הרצון להצליח בבחירות, זה נכון. אבל הסיבה להשקעה האדירה שלו, היא לא אריה דרעי, אלא כי הוא פתאום ראה את המצוקה האמיתית של העיר ופשוט הרגיש שהוא רוצה לתקן את זה".
2. פעיל בכיר בש"ס, דווקא איש מובהק של אריה דרעי: "אני לא מבין את אלי ישי, מה הוא בונה כל כך הרבה על הבחירות האלה. הוא חושב שאם דרעי יקים מפלגה שתתחרה בש"ס, החמישה מנדטים האלה בלוד יעזרו לו?"

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום ערוץ 1
עובדיה יוסף,אלי ישי
צילום ערוץ 1
מומלצים