שתף קטע נבחר

נבחרת טוניסיה

הטוניסאים החליפו את המאמן הצרפתי הוותיק הנרי מישל בצוות מקומי, שספק אם יספק את הסחורה ברמה הבינלאומית. בגלל חוסר הניסיון שלהם ובעיקר בגלל הבינוניות של חברי הסגל

נבחרת טוניסיה משתייכת לקבוצת הנבחרות שמעפילות למונדיאל מבית מוקדם קל יחסית, ומשמשות תפאורה לאריות הוותיקים של הטורניר ונפרדות ממנו בדרך כלל בסוף השלב הראשון. עושה רושם שגם ביפן ודרום קוריאה, כל תוצאה פרט להדחה מוקדמת של הנבחרת הצפון אפריקנית, תיחשב להפתעה אדירה.
אמנם, זו הפעם השנייה ברציפות של טוניסיה, ושלישית סך הכל במשחקי הגביע העולמי, אולם השלב המוקדם הקל (חוף השנהב, קונגו ומדגסקאר), חוסר ההצלחה בעבר והמשברים מסביב שאינם קשורים לכדורגל, לא מנבאים טובות לנבחרת הצנועה.
בסוף השנה שעברה מינתה התאחדות הכדורגל של טוניסיה את הצרפתי הוותיק, הנרי מישל, כמאמן הנבחרת. ההדחה כבר בשלב הראשון מאליפות אפריקה, בשילוב הצמדת עוזרי מאמן מקומיים במקום עוזריו הצרפתים, הביאה את מישל להתפטר מהנבחרת, ולהעלות מחדש את סוגיית מינויים של מאמנים עם הרבה עבר ומעט עתיד במדינות בהן הכדורגל לא מפותח. בהתאחדות הטוניסאית מינו לתפקיד את עאמר סוואייח וחאמיס לבידי, שייאלצו להסתדר ביפן ודרום קוריאה ללא השוער, הקפטן והמנהיג הבלתי מעורער, שוקרי אל קווער, שנפצע והודיע על פרישה ממשחקי המונדיאל לפני כשבוע.

היסטוריה

כאמור, זהו המונדיאל השני ברציפות של טוניסיה, והשלישי בסך הכל. בפעם הראשונה העפילו הצפון אפריקנים למשחקי הגביע העולמי ב-1978 בארגנטינה, שם היו לנבחרת האפריקנית הראשונה ששיחקה בטורניר גמר גביע העולם. הקבוצה הצנועה לא הסתפקה בהישג הזה, וקבעה היסטוריה נוספת, כשהצליחה להדהים את מקסיקו 3:1, וזכתה בניצחון האפריקני הראשון במעמד המונדיאל אי פעם.
במונדיאל שנערך בצרפת לפני ארבע שנים הייתה התמונה שונה בתכלית. תיקו ושני הפסדים, במהלכם הצליחו לכבוש רק פעם אחת, שלח את טוניסיה הבייתה ללא הישגים, והפעם גם ללא כבוד.
בשנים האחרונות מציפים שחקנים טוניסאים רבים בעיקר את הליגה הצרפתית, וגם ליגות נוספות באירופה, כשהם מאיישים בעיקר עמדות הגנתיות.

שחקן מפתח: עאדל סלימי

לאורך ההיסטוריה, התאפיינה טוניסיה ביכולת להתגונן היטב ולהקשות את החיים על היריבות. זה הספיק לתוצאות מכובדות לפני 24 שנה, זה לא יספיק בטורניר הנוכחי. עאדל סלימי, הקשר האנרגטי של פרייבורג, יהיה הברומטר להצלחתה של טוניסיה ביפן ודרום קוריאה.
הקשר הוותיק בן ה-30 החל את הקריירה האירופית שלו ב-1996 במועדון הצרפתי נאנט, שם הדביקו לו האוהדים את הכינוי "הריאה", בשל כושרו הגופני היוצא דופן והקילומטרים הרבים ששרף על כר הדשא. בהמשך עבר סלימי לליגה השניה בספרד, שם שיחק במדי ריאל חאן ולאחר המונדיאל האחרון הצטרף לחבריו מהנבחרת, זובייר באהיה ומהדי בן סלימאן בפרייבורג הגרמנית. הקשר הדינאמי משחק במועדון הגרמני עד היום ונחשב להצלחה. יכולתו הגבוהה בכל הקשור לניהול המשחק ויצירת מצבים לצמד החלוצים המוכשרים, עלי זיטוני וזיאד ג'זירי, היא הסיכוי היחיד של טוניסיה לצאת מהמונדיאל הקרוב עם הישג כלשהו.

תסריט אופטימי: שתי נקודות והביתה

יפן, למרות הקהל התומך, נכשלת מול הבונקר הטוניסאי המפורסם. גם רוסיה משאירה שתי נקודות במגרש בעיר קובה, וטוניסיה חוזרת הביתה עם שק מלא במחמאות, אולם ללא הישגים של ממש.

תסריט פסימי: אפס נקודות והביתה

טראומת הפרישה של השוער הוותיק, חוסר הניסיון של המאמנים הצעירים וניטרולו של סלימי הופכים את טוניסיה לשק החבטות של בית ח'. יפן, בלגיה ורוסיה, כל אחת בתורה, פורקות את כל העצבים מול הטוניסאים שחוזרים הביתה עם הזנב בין הרגליים, בחיפושים קדחתניים אחר עוד מאמן אירופי שגמר את הסוס.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
נבחרת טוניסיה (תצלום ארכיון)
צילום: איי פי
צילום : איי פי
עאמר סוואייח. החליף את הנרי מישל
צילום : איי פי
מומלצים