שתף קטע נבחר

עו"ד דן אבי יצחק זוכה מהאשמות דרעי על תפקודו

בית הדין המשמעתי של לשכת עורכי הדין קבע כי אבי יצחק זכאי מכל ארבעת האישומים, ביניהם אי שמירת סוד שהועבר לו על ידי לקוח והתנהגות לא הולמת

בית הדין המשמעתי המחוזי שליד לשכת עורכי הדין זיכה אתמול (ב') את עו"ד דן אבי יצחק, מהאישומים נגדו בעקבות תלונתו של חבר הכנסת לשעבר, אריה דרעי.
אבי יצחק הואשם בארבעה סעיפים, בין היתר, באי שמירת סוד שהובא לידיעתו על ידי לקוח ובהתנהגות שאינה הולמת את מקצוע עריכת הדין.
דרעי הגיש את התלונה נגד אבי יצחק שכיהן כעורך דינו. מאוחר יותר חזר בו דרעי מתלונתו אך הוחלט בכל זאת להעמיד את אבי יצחק לדין.
על פי הכרעת הדין, בין אבי יצחק לדרעי התפתחו יחסי אמון ופתיחות. במהלך היחסים שהתפתחו ביניהם סיפר דרעי לאבי יצחק שבכוונתו לגרום לכך שעו"ד רוני בראון ימונה כיועץ המשפטי לממשלה. אבי יצחק הסתייג מכך ואף אמר זאת לדרעי.
לקראת סוף 1996, נודע לאבי יצחק שהתוכנית למינוי עו"ד בראון קורמת עור וגידים. הוא ניסה לסכל את התוכנית ויזם פגישות עם ראש הממשלה דאז, בנימין נתניהו, ועם מנכ"ל משרדו, אביגדור ליברמן. בתחילת ינואר 1997 הביע אבי יצחק את עמדתו בפניהם, כי מינוי עו"ד בראון יהווה מעשה שחיתות. הוא מסר להם את המידע שנמסר לו על ידי דרעי, שבראון התחייב כי אם ימונה כיועץ, הוא יפעל לעיכוב הליכים או לעסקת טיעון במשפטו הפלילי של דרעי.
בהכרעת הדין מצוין כי אבי יצחק, שראה בדברים מעשה שחיתות הגובל בפלילים, לא התפטר מייצוגו של דרעי בשלב זה.
עו"ד בראון מונה כיועץ המשפטי ב-10 בינואר 1997 והתפטר מתפקידו יומיים לאחר מכן. ב-22 בינואר חשף ערוץ 1 חשדות למעשים פליליים שמינויו של בראון היה כרוך בהם. בעקבות החשיפה, הורתה פרקליטת המדינה על פתיחת חקירה פלילית.
בעקבות דברים שאמר דרעי בחקירתו, הודיע לו אבי יצחק על התפטרותו. במכתב לדרעי, שנשלח ב-11 בפברואר, כתב אבי יצחק כי דרעי השמיץ אותו ואת רעייתו, והפיץ עליהם סיפורי בדים, בשל "חטאו הגדול", שהעז "מטעמים ענייניים וטהורים", להתנגד למינוי בראון ליועץ המשפטי.
ב-18 בפברואר 1997 מסר אבי יצחק עדות במשטרה ושם נודע לו שדרעי אמר עליו שהוא מעוניין להיות יועץ משפטי. דרעי אמר במשטרה, כי אחרי התפטרות בראון, אבי יצחק אמר לו לראשונה שהוא מעוניין במינוי.
בהכרעת הדין נכתב שאבי יצחק העיד בפני בית הדין שלא היה לו כל עניין במשרה זו, גם כשהוצעה לו. הוא סיפר על מערכת קשריו הקרובים עם נתניהו, ליברמן ואחרים שהשפעתם היתה רבה וכי משום קשריו עם נושאי משרה אלו, פנה אליו דרעי וביקש את עזרתו מלכתחילה. אבי יצחק הסביר כי לו היה חפץ במשרה, היה יכול להשיגה ללא צורך בעזרתו של דרעי.
בהכרעת הדין נכתב כי אבי יצחק סיפר על הלחצים הכבדים שהופעלו עליו כדי שיקבל על עצמו את ייצוגו של דרעי עד שבסופו של דבר נענה לבקשות. לכן, לדבריו, חרה לו מאוד כשדרעי "העליל עליו את העלילה".
בהכרעת הדין נכתב עוד כי אבי יצחק נפגע קשות מדרעי. "ניתן להבין ללבו לאחר מסירות הנפש שגילה בכל השנים שייצג אותו. הוא (דרעי - א.ו) משיב לו רעה קשה כזו כנגד טובה".
בסעיף אישום נוסף, על פיו אבי יצחק הדליף לתקשורת מכתב שכתב לדרעי, קבעו השופטים כי לא ניתן לקבוע מי הדליף את המכתב. "הרבה התלבטנו בעניין זה. אילו היינו יודעים כי הנאשם הוא זה שהפיץ את המכתב, דומה בעיני כי היינו צריכים להרשיעו", נכתב בהכרעת הדין.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים