שתף קטע נבחר

האו"ם: ישראל מבצעת פשעים נגד האנושות

ברוב קולות קיבלה הוועדה לזכויות אדם של האו"ם את החלטת הגינוי, המוקיעה את "ההפרות הבוטות, הסיסטמטיות והחוזרות ונשנות של זכויות אדם על ידי כוח הכיבוש הישראלי". הוועדה החליטה גם להקים ועדת חקירה בינלאומית לאירועים בשטחים

הוועדה לזכויות האדם של האו"ם אישרה ביום ה' ברוב קולות החלטה הקוראת לגינוי ישראל בשל "פשעי מלחמה" ו"פשעים נגד האנושות" בשטחים. ההחלטה, שעברה ברוב של שלושה קולות, כללה גם הקמה של ועדת חקירה בינלאומית בת חמישה חברים לבדיקת אירועי הדמים.
בתגובה הודיע משרד החוץ כי ישראל לא תשתף פעולה עם הוועדה. "ההחלטה, שהתקבלה ברוב זעום של מדינות ערביות ותומכיהן, היא עויינת, בלתי מאוזנת ובלתי נחוצה", נמסר בהודעה משרד החוץ.
19 מדינות, בהן מדינות ערב, סין וקובה הצביעו בעד ההחלטה, 16 היו נגד, ו-17 נמנעו. לישראל אין זכות הצבעה בוועדה, אך ארצות הברית, מדינות האיחוד האירופי, קנדה, יפן וכמה ממדינות אמריקה הלטינית הצביעו נגד ההחלטה. יש לציין כי בוועדה, המתכנסת בג'נבה, מתקבלות באופן קבוע החלטות המגנות את ישראל בשל הפרות לכאורה של זכויות אדם בשטחים, דרום לבנון ובגולן.
ההחלטה בת שני העמודים, שהתקבלה בגל מחיאות כפיים, מוקיעה את ה"ההפרות הבוטות, הסיסטמטיות והחוזרות ונשנות של זכויות אדם על ידי כוח הכיבוש הישראלי, ובייחוד הרג המוני וענישה קולקטיבית, כגון הריסת בתים והטלת סגר. אמצעים אלה מהווים הפרות בוטות של החוקים ההומניטריים הבינלאומיים, ופשעים כנגד האנושות".
שגריר ישראל לשווייץ, יעקב לוי, והנציגה האמריקנית בוועדה, ננסי רובין, גינו את ההחלטה וכינו אותה "חד-צדדית". "ההחלטה פוגעת בתהליך השלום", אמר לוי, "אין בה כל קריאה לצד הפלסטיני להפסיק את האלימות וההתפרעויות". לדברי לוי, הקמת ועדת חקירה נוספת היא מיותרת, מאחר שבפסגת שארם כבר הוחלט על ועדת בדיקה.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אי פי
ישיבת הוועדה שבה התקבלה החלטת הגינוי לישראל
צילום: אי פי
מומלצים