שתף קטע נבחר

משבר תקציבי חריף במשרד החוץ

משרד החוץ בקשיים: נגמר התקציב השנתי המיועד להסברה. הפתרון: במשרד שוקלים לסגור 12 נציגויות ברחבי העולם

משבר תקציבי חריף במשרד החוץ בעקבות מבצע "חומת מגן".
במהלך המבצע פתח משרד החוץ מרכז הסברה לכלי התקשורת בארץ ובעולם בעלות של מיליוני שקלים. ההוצאות הגדולות רוקנו את הקופה. כתוצאה מהמצוקה התקציבית המשרד אינו מוציא חומרי הסברה חדשים ונציגויות ישראל בחו"ל שמבקשות חומרי הסברה - נענות בשלילה. גורם דיפלומטי מוסיף: "הפסקנו לשלוח אנשי הסברה ועצרנו תוכניות להקמת אתרי אינטרנט בשפות שונות בעולם".
התקציב השנתי המיועד להסברה הוא 8 וחצי מיליון דולר. במשרד אומרים כי הוא אזל כבר כעת. "תקציב ההסברה שווה לכנף של אף 16", אמרו גורמים, "וזה מעיד על כך שבישראל לא הפנימו שהמאבק נגד התעמולה הערבית הוא מכריע"
בשל המשבר,החלו דיונים בצמרת המשרד על סגירת נציגויות בעולם: קטמנדו בנפאל, ראנגון בבורמה, טאיפיי בטייוואן, ריו וסאו-פאולו בברזיל, נציגות ישראל בפנמה, במינסק שבבילורוסיה, במרסיי שבצרפת, בקינשסה שבקונגו, בלואנדה שבאנגולה, ובפילדפיה שבארצות הברית.
נציגות נוספת ששוקלים לסגור היא בהונג קונג, שבסין. גורמים במשרד החוץ אומרים שבברזיל, בצרפת ובסין יש מספר נציגויות ישראליות בשל ריבוי העבודה במדינות הללו, אך בעקבות המצוקה התקציבית, שוקלים כעת במשרד לסגור כמה מהן.
גורמים במשרד החוץ אומרים שהמשרד מפעיל כיום 102 נציגויות, כמעט בלי תקציב. "עדיף להפעיל פחות נציגויות בצורה יותר 'נורמלית'", אומרים הגורמים. הם מציינים שעלות ממוצעת של נציגות ישראלית היא של כמיליון דולר בשנה, וסגירת הנציגויות תביא לחיסכון של כמיליון דולר בכל נציגות שתיסגר. ההוצאות בנציגויות כוללות שכר דירה, שכר עובדים ישראלים ומקומיים, אחזקת מבנים ושכירת מכוניות, קשר טלפוני, דואר והסברה.
עם זאת, הגורמים הזהירו כי כל סגירת נציגות ישראלית בעולם פוגעת בישראל, משום שהיא מאותתת על ירידה ברמת היחסים וגורמת לירידת הפרופיל ההסברתי של ישראל. "יש בכך איתות למדינות שבהן ישראל עתידה לסגור נציגויות, שהיחסים עימן לא כל כך חשובים", אמרו. על פי הגורמים במשרד החוץ, ההחלטות בעניין סגירת הנציגויות יתקבלו ככל הנראה בסוף שבוע הבא.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום רויטרס
סוגרים נציגויות. השר פרס
צילום רויטרס
מומלצים