שתף קטע נבחר

שרים לברק: החלטת על "פסק זמן" בלי להתייעץ

בישיבת הממשלה נמתחה ביקורת קשה על כך שברק קיבל את ההחלטה על השעיית השיחות "בלי התייעצות עם השרים"

ישיבת הממשלה קשה ומתוחה היום (יום א'), בעקבות הודעתו של ראש הממשלה בדבר "פסק זמן מדיני" עם הפלסטינים: בישיבה מתחו חלק מהשרים ביקורת חריפה כלפי ברק על שלא שיתף איש בהחלטה להשעות את המשא ומתן עם הפלסטינים.
כל השרים ביקשו את רשות הדיבור בישיבה, וביקשו לדבר בעניין פסק הזמן, כשבראש מבקרי ברק עמדו דווקא שר החוץ, שלמה בן עמי ושר התחבורה, אמנון ליפקין שחק, שגיבו את ברק במהלך פסגת שארם ומחו על כך שלא שיתף אותם בהחלטה על ההשעייה. בין הבקרים היו גם פרס ורמון, שציין כי אף סיעה עדיין לא הביעה את רצונה להיכנס לממשלת חירום.
ליפקין שחק אמר בישיבה: "אסור שישראל תיגרר אחרי האירועים בשטחים ובפסגה הערבית ותחליט החלטות מהירות מדי". לדבריו, "זו טעות להודיע על הפסקת המשא ומתן כי זה לא מוציא אותנו טוב בעולם ואצל הפלסטינים".
ברק השיב: "ישראל לא מפסיקה את המשא ומתן אלא משנה את דרך ניהולו". שחק הגיב ואמר: "שינוי כזה צריך לעשות כל הזמן ולא צריך בשבילו הכרזות והחלטות".
גם השר בנימין בן אליעזר תקף את ברק על כך שלא התייעץ עם השרים לפני ההחלטה ואמר כי "אי אפשר להחליט החלטות כאלה לבד. אלה החלטות שמחייבות התייעצות עם השרים".
ראש הממשלה ענה לבסוף למבקריו: "מה שאמרתי אתמול לא היה החלטה, ועכשיו הממשלה תקבל החלטה בעניין ההשעייה".

הפסגה הערבית

ראש הממשלה אמר כי "בעקבות הפסגה הערבית, נצטרך לקיים פסק זמן אשר מטרתו היא לעשות הערכה מחדש של מצב התהליך המדיני לאור הארועים בשבועות האחרונים". לדברי ברק, "זהו צורך מובן, טבעי ומחוייב על פי השכל הישר".
ברק אמר כי הוא חותר להרחבת הממשלה לכיוון של ממשלת חרום לאומית, "אין לי ספק שגם ממשלת חרום לאומית, אם תקום, תחתור לשלום בין הפלסטינים לישראל, גם אם בהבדלים של הדגשים וניואנסים".
הוא הדגיש: "הבנות שארם אינן מתקיימות על ידי הצד הפלסטיני". לדברי ראש הממשלה, "יש בשטח הכנות לפיגועים, הסתה פומבית, המשך הפגנות המוניות ותקריות ירי, אין תאום בטחוני, אין מעצר מחבלים והאלימות לא מרוסנת". ברק אמר כי אסור להתעלם מהמצב וחייבים לפעול על פי האינטרסים הבטחוניים החיוניים של ישראל, כדי להעניק לאזור מקסימום בטחון, יציבות וסידורי חיים תקינים".
ראש הממשלה אמר כי "כנראה שהפלסטינים בחרו שלא להמשיך את דרך קמפ דיויד ולמנוע דיון על בסיס הרעיונות שהועלו על ידי הנשיא קלינטון, ופנו לדרך האלימות כדי לנסות ולהגיע לבינאום התהליך ולהשגת תמיכה בינלאומית כדי להקים את מדינתם ללא הסכם עם ישראל".
ברק הדגיש כי לצה"ל אין שום מגבלות מדיניות בהפעלת הכוח בהגנה על אזרחים ובחילוץ נפגעים, ו"יש לו גיבוי מלא ממני בשיקוליו המבצעיים והטקטייים במצבים כאלה"
ראש הממשלה הוסיף כי "נמשיך להבטיח בטחון לאזרחים ולחתור לשלום, אך נעשה זאת בעיניים פקוחות, תוך התבוננות אמיצה על הסביבה האמיתית בה אנו חיים", וסיים בנימה אופטימית ש"הפלסטינים יהיו שכנינו לתמיד, ולעולם לא נאבד את התקווה לעשות עימם שלום של אמיצים שיבטיח בטחון אמת ויציבות לשני הצדדים".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום איי אף פי
ברק היום בישיבת הממשלה
צילום איי אף פי
אתר הכנסת
בן עמי. מתח ביקורת
אתר הכנסת
"אסור להיגרר אחרי האירועים". שחק
ארכיון ידיעות אחרונות
"צריך לשתף". בן אליעזר
ארכיון ידיעות אחרונות
מומלצים