שתף קטע נבחר

"פוחתים הסיכויים לגירוש ערפאת"

גורמים מדיניים ל-ynet: "גירוש ערפאת עלול לפגוע בחופש הפעולה של צה"ל, להחזיר אותו למרכז ההתעניינות בעולם ולאלץ את ישראל להתחיל בתהליך מדיני"

פוחתים הסיכויים שישראל תגרש את ערפאת. כך מעריכים גורמים מדיניים.
הגורמים אמרו ל-ynet שההערכה כעת היא שגירוש יו"ר הרשות עלול להזיק לממשלת שרון מבחינה מדינית.
"אם ערפאת יסולק - שרון ייאלץ להידבר עם ההנהגה החליפית, ולמלא את החלק השני בנאום בוש - הקורא להקמת מדינה פלסטינית, גם אם זה מוקדם מדי מבחינתו", אמרו הגורמים והוסיפו: "גירוש ערפאת גם יגביל את יכולתה של ישראל לפעול נגד תשתיות הטרור בשטחי הרשות, כשכיום העולם 'מעלים עין' ונותן אור ירוק לפעולת ישראל".
בשבועות האחרונים אמר ראש הממשלה בשיחות סגורות כי הוא שואף לגרש את ערפאת. גם הרמטכ"ל שאול מופז הביע תמיכה ברעיון, ואולם גורמי ביטחון אחרים ובראשם השב"כ הביעו התנגדות, בטענה שהגירוש רק יחזק את ערפאת.
כעת, בעקבות נאום בוש וההצהרות החריפות של פאוול, מתחזקת בישראל התחושה שערפאת הולך ומאבד את מעמדו לא רק במערב, אלא גם במדינות ערב ובקרב הפלסטינים. במצב כזה, ההערכה היא שגירושו עלול להחזירו למרכז התמונה.
מקורבו של ראש הממשלה, השר ראובן ריבלין, מביע גם הוא התנגדות לגירוש ערפאת. הוא אומר כי "מה שמנחה את הממשלה כעת היא העובדה שערפאת הפך ללא רלוונטי, גם בעיני עמו. גירושו הוא דבר שמי שרוצה בו יותר מכל הוא ערפאת עצמו - כדי לזכות באיזושהי התייחסות, לכן ההערכות היום אומרות שסילוקו רק יחזיר אותו להיות רלוונטי מתמיד".
גורמים מדיניים אמרו כי גם ארה"ב אינה מעוניינת בגירוש ערפאת. לדברי הגורמים, "האמריקנים רוצים לעבוד מסביבו, ולהפוך אותו לסמלי בלבד". האמריקנים", אומרים הגורמים, פועלים על פי שיקולים של יעילות ולא של מוסריות "והתנגדותם לגירוש לא נובעת מכך שהם אוהבים אותו יתר על המידה, אלא משום שגירוש יחזיר אותו למרכז ההתעניינות העולמית".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים