שתף קטע נבחר

לונדון: דיון בינלאומי ברפורמה ברשות

נציגי ארה"ב, האו"ם, אירופה ורוסיה ידונו בצעדים המעשיים בעקבות נאום בוש. גורמים בירושלים: "האירופאים לעולם לא יהיו אובייקטיבים ולכן ישראל אינה רואה מקום לשלב אותם כמתווך בתהליך מדיני"

"הרביעיה הבינלאומית", שחבריה הם נציגי ארה"ב, האו"ם, האיחוד האירופי ורוסיה, ייפגשו היום (ג') בלונדון לדון בהתפתחויות המדיניות לאחר נאום בוש.
אתמול הצהירו ראשי האיחוד האירופי בדנמרק, שימשיכו לדבר עם ערפאת אם ייבחר בבחירות הקרובות ברשות הפלסטינית. בתגובה אמרו גורמים מדיניים ל-ynet, ש"האירופים לעולם לא יהיו אובייקטיבים ולכן ישראל אינה רואה מקום לשלב אותם כמתווך בתהליך מדיני".
"אירופה ממשיכה לשחק משחק כפול ובכך הופכת את עצמה ללא רלוונטית", הוסיפו הגורמים, "היא מסרבת לקבל את נקודת המבט הישראלית. תמיכה בערפאת היא למעשה תמיכה בטרור. המשחק הזה ימנע מהתהליך המדיני לנוע קדימה".

שינויים בעמדות

עם זאת, הגורמים מציינים שניכרים שינויים בעמדות מדינות האיחוד האירופי השונות. השינוי החשוב והמשמעותי ביותר לדעתם הוא שבנשיאות האיחוד האירופי עומדת החל מהשבוע דנמרק, שבעבר גילתה אמנם עמדה אנטי ישראלית, אולם ראש הממשלה הנוכחי הצהיר שהוא תומך בדברי הנשיא בוש אודות הצורך להחליף את ערפאת. עוד ציינו הגורמים שגם ראש ממשלת איטליה, סילביו ברלוסקוני, הביע עמדה ברוח דומה.
אולם גורם מדיני אחר מצנן את ההתלהבות: "הממשלה הדנית מאוד אוהדת לישראל. היא נבחרה במרס האחרון ומדובר בממשלת ימין. דנמרק מתוקף תפקידה כנשיאת האיחוד האירופי, יכולה להשפיע על מדיניות האיחוד אך השפעה זו אינה צפויה להיות השפעה משמעותית ועמוקה".
לדברי הגורמים המדיניים, גרמניה ובריטניה מביעות הסתייגות מערפאת אך עמדתן עדיין אינה מגובשת. מדינות כמו צרפת, שבדיה וספרד ממשיכות להוביל קו של תמיכה בהנהגה הפלסטינית שתיבחר באשר היא, גם אם ערפאת יהיה זה שייבחר שוב לעמוד בראשה.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האיחוד האירופי (אילוסטרציה)
מומלצים