שתף קטע נבחר

 

השגריר זווילי: אפתח בהידברות עם הקהילה המוסלמית בצרפת

נסים זווילי, מקורבו של שר החוץ, ייצא באוקטובר לפריז לשמש שגריר ישראל בצרפת, על רקע המתיחות בין יהודים למוסלמים בצרפת. זווילי דווקא אופטימי: הידברות תסייע להורדת מפלס השנאה

"הגישה של צרפת קשה כלפי ישראל, אבל בבלגיה ובהולנד מצבנו קשה הרבה יותר. אני מתכונן להתחיל בהידברות עם הקהילה המוסלמית כדי להסביר את הצד של ישראל ולהוריד את מפלס השנאה". כך אומר היום (א') נסים זווילי, מקורבו של שר החוץ שמעון פרס, שמינויו לתפקיד שגריר ישראל בצרפת אושר הבוקר על ידי הממשלה.
זווילי, לשעבר מזכ"ל מפלגת העבודה, שייצא לפריז באוקטובר, מעוניין לפתוח בהידברות עם הקהילה המוסלמית הגדולה בצרפת, בעקבות גילויי האלימות נגד מטרות יהודיות מאז פרוץ אינתיפאדת אל אקצה.

צרפת היא אחת המדינות הביקורתיות ביותר כלפי ישראל, עד כדי כך שגורמים בכירים מגדירים אותה כפרו-פלסטינית. אתה מצפה לעבודה קשה במיוחד על הרקע הזה?

"התפקיד הוא ללא ספק אתגר גדול בתקופה הזו. אני לא מסכים לטענות שצרפת היא אנטישמית או אנטי ישראלית באופן קיצוני. מצבנו מבחינת האווירה הציבורית קשה הרבה יותר בבלגיה ובהולנד מאשר בצרפת. צרפת נמצאת איפשהו באמצע על סקאלת התחושות הקשות כלפי מדיניות ישראל. אבל לדעתי לא מדובר בשורשים אנטי ישראלים שלא ניתן לעקור, וההוכחה לכך היא שההתפרצות קשורה להתחדשות הסכסוך בשנתיים האחרונות".

העובדה שהאוכלוסיה המוסלמית בצרפת היא מהגדולות במדינות אירופה משפיעה על הגישה לישראל?

"10% מאוכלוסיית צרפת הם מוסלמים, רובם יוצאי צפון אפריקה ומדינות המגרב. זה אחוז עצום. יש כשישה מיליון מוסלמים בצרפת, והקהילה היהודית מונה כ-700 אלף יהודים בלבד. אחד הדברים שאעשה הוא לפתוח בהידברות עם הקהילה המוסלמית. לפתור בעיות צריך עם יריבים, ולא עם חברים".

האם אתה סבור שאפשר לשנות את גישת הקהילה המוסלמית לישראל?

"אני נולדתי בטוניס, אני מכיר היטב את המנטליות של המהגרים. אינני חושב שאפשר להשאיר שדה כל כך גדול בלתי חרוש. הייתי מעוניין לנסות להסביר ישירות את הצד של ישראל בקונפליקט, ולהראות שבישראל יש נכונות להגיע לפתרון. אני חושב שאפשר להוריד את המינון של השנאה ליהודים ולישראל.
"ההידברות היא רעיון שצץ בראשי לאחר שניסיתי לנתח את הפעולות האלימות של מוסלמים נגד בתי כנסת ויהודים בצרפת. רוב גילויי האלימות נגעו לסכסוך העכשווי בין ישראל לפלסטינים. לכן אני מתנגד להגדרה של התופעות הללו כאנטישמיות, אבל בשל הרגשות הקשים, יש צורך להגיע להידברות".

בסוף השבוע האחרון היה מקרה שהמחיש את האווירה בצרפת כלפי ישראל, כשטייס "אייר פראנס" אמר לנוסעים לקראת הנחיתה בישראל "עוד מעט ננחת בישראל-פלסטין".

"זה מבטא חלק מהלך הרוח הצרפתי, ונותן ביטוי למחשבה של הטייס לגבי מה שצריך להיות, שתי מדינות, ישראל ופלסטין. אני אישית חושב שהאמירה הזאת היא חמורה. כל זמן שאין הסדר בין ישראל לפלסטינים, אי אפשר לנחות בתל אביב ולקרוא לה פלסטין. חברת אייר פראנס צריכה להפיק לקחים ממה שקרה. אני חושב ששגריר ישראל בצרפת צריך להגיש תלונה גם ל"אייר פראנס" וגם לממשלה, משום שמדובר בחברת תעופה ממשלתית".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
אתגר גדול. זווילי
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
מומלצים