שתף קטע נבחר

התנגדות בממשל האמריקני להטלת סנקציות חוקיות על ערפאת

גורמי ממשל בארה"ב: הצעות מסוג זה עלולות לשדר מסר כאילו אנחנו נגד הפלסטינים, ולפגוע במאמצי התיווך באיזור

גורמים בממשל בוש מותחים ביקורת על יוזמות חוק שמועלות בבית הנבחרים האמריקני במטרה להעניש את ערפאת ואת הרשות הפלסטינית. הגורמים מציינים שיוזמות שכאלה עלולות לפגוע ביחסיה של ארה"ב עם בנות בריתה במזרח התיכון, וכן להכשיל את מאמצי התיווך של הממשל באיזור.
יוזמת חוק אחת, לדוגמא, דורשת מהבית הלבן לדווח לקונגרס על הפרות של ההסכמים בין הרשות הפלסטינית וישראל, ולנקוט בסנקציות כלכליות אם מתבצעות הפרות שכאלה. יוזמת חוק אחרת דורשת לראות בערפאת אשם באופן אישי באי-מילוי ההסכמים עם ישראל, ולנקוט נגדו ונגד הרשות בסנקציות כדוגמת הקפאת נכסים של הרשות בארה"ב, מניעת מתן אשרות לפלסטינים המבקשים להיכנס לארה"ב וסגירת משרדי האינטרסים הפלסטינים הפועלים בארה"ב.
את היוזמות מקדמים נציגים התומכים בישראל ומדיניותה, ומטרתן, לדבריהם, היא לגרום לארה"ב להתייצב באופן מובהק יותר לימינה של ישראל במאבקה נגד ערפאת ומדיניות הטרור שהוא מנהל.
סגנו של תת מזכיר המדינה האמריקני, דייויד סת'רפילד, אמר אתמול (חמישי) כי הבית הלבן אינו זקוק לעזרה שכזו. "איננו מעוניינים להראות כמעודדים של פעולות ענישה נגד הפלסטינים במטרה לדחוף אותם בכוח לשינויים בהנהגה ולרפורמות", אמר סאטרפילד במהלך דיונים בתת-הוועדה לענייני המזרח התיכון.
בנוסף אמר סת'רפילד כי יוזמות חוק שסנקציות בצידן, משדרות מסר כאילו הממשל האמריקני מתנגד לכלל הפלסטינים, ולא רק לערפאת ומדיניותו, דבר שרק יקשה על ארה"ב בקידום מדיניות הרפורמות. לדבריו, סנקציות רק יגבירו את הקולות המטילים ספק ברצונה של ארה"ב לפעול להקמת מדינה פלסטינית, ועלולות אף לגרום לנתק בין גורמי הממשל המעורבים במשא ומתן במזרח התיכון ובין גורמים מתונים בהנהגה הפלסטינית התומכים ברפורמות.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אסור לדחוף לרפורמות בכוח (אילוסטרציה)
מומלצים