שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    תגמור את כל הקציצה מהצלחת

    בגזרת ההמבורגרים המקומיים, קציצת הבשר ה"אגאדירית" השיגה את המקסימום: במפגש עם חלל הפה היא מתגלה כעסיסית ועשירה בטעם. ויש גם להקת ליווי של צ'יפסים דקיקים וירקות קלויים ורעננים

    מכירים את אלה שאפשר לצחוק אתם על הכל, חוץ מאשר על אוכל? אני מכיר מקרוב אחד כזה. כי אם אוכל הכל מתייחס ברצינות מלאה למשהו, הרי זה למה שהוא מכניס לפה.
    קציצת הבשר הטחון איכשהו הפכה למשהו שדוחפים לילדים (והם בדרך כלל מרוצים), כפתרון בשרי אך לא מסיבי. על הפרנציפ הזה צמחו רשתות הענק, המגישות מיליארדי המבורגרים קלים ומהירים, שבוודאי אינם רעים, אבל כמו שהמורה הייתה אומרת לי בסוף כל שנה: "אתה יכול הרבה יותר"
    במובן הזה, למסעדה כ"אגאדיר" יש בעיני שליחות: היא נולדה כדי להלחם על כבוד ההמבורגר הרציני בים הבינוניות הגלובאלי של ההמבורגר הילדותי.
    אנחנו התמקמנו בסניף המעוצב והצפוני יותר של הרשת, הממוקם באזור התעשייה של הרצליה-פיתוח.
    לעומת הג'יף האופנתי של נחלת-בנימין (מקום משכנו של הסניף הבכור), כאן יש וילונות כבדים, תיאטרליים, ירוקים, ויטראז' ססגוני מרשים ואקוואריום ענק, שרק ממרחק סנטימטר מתגלה כטלוויזיה שטוחה ומתוחכמת התלויה על קיר לבנים אדומות. השלוחה ההרצליינית מציעה גם הרבה יותר מקומות ישיבה (בפנים ובחוץ), בר אנין יותר, ומנות ראשונות מכופתרות, שבסניף התל אביבי הזרוק אין (כמו כבד אווז עם ריבת בצל).
    מה שחשוב, מה שהכי חשוב, הוא שההמבורגר בשני המקומות נפלא. מטבעו, המבורגר הוא מאכל בשר מוגבל. מדליון פילה משובח או פרוסת סינטה מדויקת לעולם לא יהיה, אבל במסגרת האפשרויות, נראה לי שההמבורגר האגאדירי השיג את המקסימום: במפגש עם חלל הפה הוא מתגלה כעסיסי ועשיר בטעם.
    הוא בא באחד משלושה גדלים, ג'וניור (160 גרם), מקסי (220) ואגאדיר (330), עם שפע תוספות אפשריות. במה בחרנו? היא אכלה כולה ג'וניור, התבוסתנית, אבל עם בייקון וגבינת אמנטל. אוכל הכל לא יסתפק בפחות מהכל, כך שהזמנתי אגאדיר (נאטורל, אמנם), והאתגר היה לסגור עליו ועל הלחמניה שלו את הפה. עמדתי באתגר, ואפילו נהניתי. כשכיליתי, והרמתי את הראש מהצלחת, ראיתי שהיא רק באמצע הג'וניור. אלוהים, מה מעכב אותן תמיד.
    כלהקת ליווי שימשו לנו צלחת צ'יפסונים דקים וטובים, קערת ירקות קלויים משובחת וחמוצי בית לא רעים. מהבר ינקנו לף חבית שחומה ומרעננת ומרגריטה קפואה בטעם אננס, דווקא, שנזקקה לחיזוק ואכן השתבחה במקצה שיפורים.
    את האספרסו הכפול, התה עם הנענע ומוס השוקולד הלבן והסביר, לקחנו בפינת ישיבה זולאית (ומסוגננת, כמובן) ליד הבר. החגיגה כולה עלתה 200 שקל.
    בחוץ, לא הרחק משם, התנשא מעלינו ה-M הענק של "מקדונלד'ס". אולי הייתי מבושם, אבל הוא נראה לי קצת מבוייש.

    "אגאדיר בר בורגר", המנופים 9 הרצליה-פיתוח, 9516551-09, נחלת בנימין 2 ת"א, 5104442-03

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: מאיר פרטוש
    המבורגר של אגאדיר. שליחות
    צילום: מאיר פרטוש
    מומלצים