שתף קטע נבחר

מובארק : יש חילוקי דיעות ביחס לערפאת

הנשיא המצרי ושר הביטחון בן אליעזר מסרו הודעות נפרדות בתום הפגישה באלכסנדריה. הנשיא המצרי הבהיר שיש פער בין הצדדים באשר למעמדו של יו"ר הרשות. בן אליעזר סיפר על הסכמה בנוגע ללחץ ערבי שיפסיק את הטרור באופן הדרגתי

יאסר ערפאת הוא נקודת המחלוקת המרכזית בין ישראל למצרים: כך התברר אחר הצהריים (ב') בפגישתם של שר הביטחון בנימין בן אליעזר ונשיא מצרים חוסני מובארק. השניים נועדו למשך מספר שעות בארמון ראס א-טין שבאלכסנדריה, ובתום הפגישה העניקו הצהרות נפרדות לעיתונאים, מבלי להופיע יחדיו.
למרות דבריהם שלהנשיא ושל שר הביטחון, שהדגישו שהשיחות היו "מועילות וטובות", ניכרה מבוכה במשלחת מכך שבחדר בו התקיימה מסיבת העיתונאים לא הוצב דגל ישראל, ושר הביטחון נאלץ לדבר כשרק דגל מצרים מתנוסס מאחורי גבו.
בן אליעזר אמר שיש הסכמה משותפת על הצורך בלחץ ערבי שיביא להפסקת הטרור באזור אחר אזור, בשטחים - עד שתושג הרגעה מוחלטת וניתן יהיה להתקדם. "צריך ללכת על 'פיילוט באזור שנבחר, עזה למשל, ואז נוכל להתקדם ממקום למקום. מובארק מסכים לתפיסה הזו", אמר שר הביטחון.
הוא הוסיף כי הדגיש בפני הנשיא מובארק שישראל רואה צורך בהתעלמות מערפאת, "שהיה ונשאר הבעיה המרכזית. הוא מחויב לעבר ואילו רבים מהמנהיגים הפלסטינים הנוכחיים מחויבים להווה. ערפאת נהג בעמו בצורה קשה ביותר ואנחנו דואגים לעתידם של הילדים הפלסטינים והישראלים". לדבריו, ניתן גם "לדבר עם אנשים אחרים" ברשות. בן אליעזר סיפר כי הנשיא מובארק הביע את חששו מזליגה של הסכסוך הפלסטיני לבעיה ביטחונית אזורית.
הנשיא מובארק אמר בהצהרה קצרה שנתן, ששני הצדדים מסכימים על העקרון לפיו השימוש בכוח לא יסייע לסכסוך אלא רק "יגביר ויעמיק את השנאה". הוא הבהיר כי עיקר חילוקי הדיעות נוגעים למעמדו של יאסר ערפאת: "יש חילוקי דיעות עם הצד הישראלי בעניין. דנו עם הצד הישראלי כדי להגיע לנוסחה שתאפשר התקדמות בתהליך מבלי לפגוע בערפאת". בישראל התרשמו, עם זאת, שתמיכתו של מובארק בערפאת מסויגת, בין היתר משום שאמר על ערפאת: "כל עוד האיש רציני, נתמוך בו".
מובארק נשאל האם התכנית המדינית שמציעה מפלגת העבודה בראשות בן אליעזר עדיפה על זו של הליכוד, והשיב: "אינני רוצה להיכנס לפרטים. זו בהחלט הצעה שניתן להניח אותה על שולחן המו"מ. כשיהיו ויתורים של שני הצדדים - אז נוכל להתקדם. אנחנו זקוקים לגמישות מירבית כדי שהתהליך יתחיל לזוז".
הנשיא מובארק נשאל מדוע הוא אינו מדבר ישירות עם ראש הממשלה, אריאל שרון: "שרון פעם התקשר אלי, דיבר איתי דקה וחצי וניתק - אז איך אדבר איתו? כשאני מתקשר, אני רוצה שהאדם ישוחח איתי", השיב.
השניים שוחחו עוד על המתיחות בגבול הצפון, ועל כך שחיזבאללה "מושך את סוריה למלחמה", כהגדרתו של שר הביטחון.
בן אליעזר הגיע בצהריים לאלכסנדריה והתקבל בשדה התעופה על ידי עמיתו, שר ההגנה המצרי, מוחמד חוסיין טנטאווי.
בישראל היתה שביעות רצון מכך שבן אליעזר הוזמן על ידי הנשיא המצרי למרות שצה"ל שוהה בשטחים הפלסטינים מזה כחודש. להערכת גורמים בישראל סייעה לכך העובדה שהתסיסה ברחוב המצרי דעכה מאז תקופת "חומת מגן".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הטלויזיה המצרית
מובארק. חילוקי דיעות על ערפאת
צילום: הטלויזיה המצרית
צילום איי פי
בן אליעזר. יש אנשים אחרים
צילום איי פי
מומלצים