שתף קטע נבחר

צובעים את הקיץ בשוקולד

תנו להם להתלכלך באופן יצירתי, ללקק סירים ומריות, להתענג בצווחות גיל מלאות עליצות על מעשי ידיהם בחום כהה. אז מה אם זה מזכיר להם עוגות בוץ, והשיש במטבח נראה כמו אחרי פלישה של עדר ביזונים? מה קרה, האושר של הטף לא שווה השקעה בניגוב יסודי, יום אחד בשנה, באמצע הקיץ, יום שכולו שוקולד?

לפני שנים קראתי על אודות מחקר שנעשה בתינוקות בני יומם כדי לבדוק לאילו ריחות הם מגיבים וכיצד. מתחת לאפים הזעירים הניחו רצועות מבושמות במיני דברים, ותיעדו במצלמה את הבעות הפנים. ריח קל של גופרית עורר גועל, וכך גם אקונומיקה מדוללת, אבל וניל ושוקולד עשו להם שמח ורגוע בשרירי הפנים, ומדענים טוענים שגם ריחו של שוקולד וודאי גם טעמו, וודאי וודאי איכויותיו התזונתיות, מתחברים במוח האנושי לתחושות של נעימות וסיפוק. ולא רק האנושי. כלבי הטוב נוטל תוספי סידן בטעם שוקולד, וכשאף אחד לא רואה, אני מגניבה ללועו את אחד הטראפלס שעוד מעט נעשה כאן.

 

לעבודה, אם כן: חובבי הסטריליות מוזמנים לקנות לטף סינרי פלסטיק חמודים לעבודה במטבח, וכל היתר מוזמנים בהחלט להתלכלך ולשמוח.

 

ראשית נעשה טראפלס. חמש דקות עבודה, שעתיים בפריזר – ויש.

 

חומרים:

 

300 גרם שוקולד מריר פשוט

 

100 גרם חמאה מרוככת

 

1 חלמון ביצה

 

כלים:

 

סיר כפול (באן מרי), או סיר עם מים שמעליו מונחת קערה

 

תבניות לקוביות קרח – מגומי גמיש, עם צורות שהטף אוהב

 

קערת פסלטיק עם מכסה לגלגול הטראפלס

 

ניילון נצמד

 

תוספות טעם

 

כף קליפת תפוז מגוררת, או כף ליקר גרנד מרנייה, או חופן אגוזים קצוצים דק, או כף נסקפה מומס בכף ויסקי או וודקה, או קליפות הדרים קצוצות, או קמצוץ קינמון טחון, או 10 עלי נענע טחונים במעבד מזון ביחד עם כף וודקה

 

לגלגול הטראפלס

 

100 גרם קקאו לא ממותק (שוקולית ודומיה לא מתאימים, כי הם סופחים נוזלים ואנחנו רוצים טראפלס יבשים מבחוץ), או 100 גרם אגוזים קצוצים דק, או 100 גרם שבבי קוקוס

 

הכנה:

 

ממיסים את השוקולד בסיר כפול , מערבבים ובודקים שאין גושים. מסירים מן הלהבה ומצננים מספר דקות על השיש. מוסיפים את החמאה המרוככת, מערבבים היטב, מוסיפים חלמון ביצה, מערבבים היטב, ויוצקים בזהירות – או בעזרת כף לא גדולה –את הנוזל החמים והסמיך לשקעי התבנית. מכסים בניילון נצמד ושולחים לפריזר לשעתיים בערך. בודקים אם באמת הכל קפוא, מניחים על השיש לדקה, שמים את חומרי הגלגול בקערה, מחליקים לתוכה את הטראפלס, סוגרים היטב במכסה ומגלגלים. שתי נסיכות בנות עשר, איתן עשיתי טראפלס בשבוע שעבר, אמרו שאפילו הרעש נעים להן. נאנחים בסיפוק ומגישים.

 

נקניק שוקולד ופירות

 

להיט גדול אצל ילדי הגן, פחות מזה אצל הגדולים. היתרון: פחות שוקולד במתכון. החסרון: מי שמתאהב בנקניק בגיל צעיר, עלול לפתח תלות מסויימת.

 

חומרים:

 

1 חבילה ביסקוויטים פתי בר

 

200 גרם שוקולד מריר פשוט

 

50 גרם חמאה מרוככת

 

10 משמשים מיובשים, חלוטים במים רותחים וקצוצים

 

10 דובדבנים מסוכרים, קצוצים

 

חופן צימוקים, חלוטים במים רותחים וקצוצים

 

כלים:

 

מעבד מזון לטחינת הפתי בר, או שתי שקיות זבל – אחת מונחת בתוך השנייה, ופטיש שניצלים. מכניסים את הביסקוויטים לשקית ודופקים עד שכל האנרגיות השליליות עפות מבד לחלון המטבח.

 

קערת פלסטיק לערבוב הכל

 

ניילון נצמד

 

קרש חיתוך ארוך וצר

 

הכנה:

 

טוחנים את הביסקוויטים או שמועכים להם את הצורה. הכוונה היא, שנקבל אבקה מנוקדת בפירורים.

 

ממיסים את השוקולד, מוסיפים חמאה מרוככת, מעבירים לקערה, מוסיפים ביסקויטים ופירות קצוצים, מערבבים היטב , צרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ושולחים למקרר לשעה. מוציאים. מצפים קרש חיתוך בניילון נצמד, מחלקים את הכדור לכדורונים ומתחילים ללוש נקניקים – שניים עד שלושה לא ארוכים מדי. מצפים כל נקניק בניילון נצמד ושולחים למקרר. לפני ההגשה אפשר לגלגל אותם בקוקוס או אגוזים, אבל בהחלט אפשר שלא. חותכים למטבעות. מגישים. חלק מן הטף אוהב את זה בתוספת כפית של תמצית רום.

 

מוס שוקולד בסיסי

 

 

חומרים:

 

200 גרם שוקולד מריר

 

100 גרם חמאה מרוככת

 

4 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר

 

3 כפות סוכר

 

כלים:

 

סיר כפול, קערה, מיקסר ותבניות הגשה אישיות, ניילון נצמד

 

טורפים את החלמונים עם הסוכר עד שמתקבל קרם אוורירי, בהיר ויציב. ממיסים את השוקולד, מצננים מעט על השיש, מוסיפים את החמאה ואת קרם הביצים, מערבבים היטב.

 

טורפים את החלבונים (אפשר עם קורט מלח) עד לקבלת קצף יציב אבל לא מאד נוקשה. מקפלים בעדינות, כף אחרי כף ורצוי בעזרת מרית – את קצף החלבונים אל תוך כל היתר. מעבירים לתבניות הגשה, מצפים בניילון ומצננים במקרר לפחות 6 שעות. העניין הזה חיוני, כי שוקולד משתעמם במקרר וסופח ריחות, וכבר יצא לי להזעיף פנים מול מוס בניחוח מלפפונים חמוצים עם הדהוד של עמבה. ראו הוזהרתם.

 

שמתם לב שאין שמנת מתוקה במתכון הזה? לא ממש צריך. אם אתם רוצים מוס בהיר ואוורירי יותר, אבל גם יותר עתיר קלוריות, תקציפו שקית ותוסיפו לעיסה לאט בתנועות קיפול, לפני הוספת קצף החלבונים. רק מה, שעיסה צריכה להיות ממש קרה לפני שמוסיפים קצפת, וזה מאריך את זמן העבודה בלי הצדקה מיוחדת.

 

הורים שמודאגים מצריכת שומן החי של ילדיהם, בהחלט יכולים להמיר את החמאה במתכון הזה, ובעצם בכולם, במרגרינה איכותית.

 

תחליף בריא יותר: כדורי תמרים

 

כן, אני יודעת כמוכם ששוקולד עושה אותם הייפרים, וחייבים להגביל, אז הנה.

 

חומרים:

 

250 גרם ממרח תמרים

 

2 כפות דבש

 

50 גרם מרגרינה מרוככת

 

גרד מקליפת לימון

 

100 גרם שבבי קוקוס

 

1 כפית תמצית וניל

 

כלים:

 

מסננת מתכת עם חורים גדולים, כמו זו שבה אתם מסננים פסטה

 

קערה לערבוב

 

קערה קטנה ובה מים קרים

 

מגש לאחסון

 

ניילון נצמד

 

הכנה:

 

מעבירים את ממרח התמרים דרך המסננת, כי לפעמים יש בו שרידי גלעינים. מוסיפים את החומרים האחרים ומערבבים ממש היטב. הטף ישמח לעשות זאת בידיים. למניעת עודף לכלוך, צריך לרחוץ את הידיים לפני כן. גם בגלל ההיגיינה, אבל בעיקר כדי שהעיסה לא תדבק. ועכשיו טובלים ידיים בקערת מים וקורצים פיסות מן העיסה ומגלגלים לכדורים. טובלים לפני כל כדור חדש. מניחים על מגש, מכסים בניילון ושולחים למקרר לשלוש- ארבע שעות. ציפויים: אפשר בשבבי קוקוס, אפשר באגוזים ואפשר – תתפלאו – במעט שוקולד מומס. קיץ נעים לכם ולטפכם.

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לקנות סינרים, או להתלכלך ולשמוח
שוקולד. משמח גם את הכלב
מומלצים