שתף קטע נבחר

איך מכניסים קנגורו לבקבוק?

היין האוסטרלי מציף את העולם ואל השווקים מגיעים יינות מצויינים לצד כאלה שגם קנגורו צמא במדבר לא יכניס לכיס. שלמה פפירבלט עושה סדר דאון אנדר וממליץ על שני בקבוקים ששווים חליצה

ליין האוסטרלי יש כנראה גנים של קנגורו. בשנים האחרונות נכנסים היקבים האלה בקפיצות מטורפות אל השוק העולמי. המספרים ידגימו. ב - 12 החודשים האחרונים ייצוא היין הגיע ל - 400 מיליון ליטר ובכסף משהו סביב מליארד דולר. האנגלים למשל התאהבו ביין האוסטרלי, מסיבות שונות. בין 1988 ל - 2001 עלתה הכמות השנתית שהם רכשו מ 540 אלף ליטר ל 140 מיליון. מרשים לא?
הכורמים האוסטרלים נוטעים בשנים האחרונות גפנים מאופק עד אופק. על פני שלוש שנים עלה הבציר הכללי מ - 800 אלף טון ענבי יין, ל - 1.5 מיליון טון, כמות שגם הביאה לירידת מחירים גדולה, ולהצפת השוק בהרבה יינות זולים. מחצית מהיין שהפליג לחו"ל נמכר ביציאה מן היקב במחיר של 1.5 עד 3 דולר לבקבוק.

מרימים כוסית לחיי הקואלות

היקבים משוחררים מדרישות "הטרואר" של יינות העילית האירופיים. כאשר באיזור מסויים הבציר היה קלוש משהו, מביאים הייננים מיץ מאזורים אחרים ומערבבים ללא ייסורי מצפון. והתוצאות? מגוונות לחלוטין. יינות מצויינים, לצב הרבה יינות בינוניים, כמו גם יינות שאפילו קנגורו צמא במדבר לא יכניס לכיס.
המדור נזכר בתופעה האוסטרלית, לרגל הופעתם כאן אצלנו של שני יינות מיקב אנג'ובס, מסדרה מיוחדת – “BEAR CROSSING" ששמה לקוח מתמרורי האזהרה לנהגים הנוהגים לרמוס חיות החוצות את הכביש. היקב הוותיק הזה, עסק משפחתי אשר נוסד במוריי ואלי, ליד אדלייד במחצית השניה של המאה ה - 19, הוא בעל מודעות סביבתית ובכל פעם שנמכר בקבוק יין מן הסדרה הזאת אי שם על פני הגלובוס נופלת בקול צלצול מטבע לקופת הקרן להגנת הקואלות החיות החביבות האלה, הלועסות קילוגרם עלי אקליפטוס ביום, הן בעלות כיס קדמי, פרווה סמיכה ואפורה ומוח קטן במיוחד. כרגע הן נתונות בסכנת הכחדה מוחלטת.
המדור לגם משני יינות אנג'ובס – לחיי הקואלות – וחש בנוח. ה"קברנה מרלו" נעשה מענבי שני הזנים (72% קברנה והשאר מרלו) אשר תססו בנפרד, ועורבבו בתום התהליך. היין התבגר במיכלי נירוסטה אליהם הוכנסו שביבי עץ אלון – פטנט ידוע כיצד ללכת בלי חבית ולהרגיש עם. אחרי נשימה ארוכה מאוד בכוס, התוצאה נעימה, היין נאה, הגוון ניחוחי ומאוזן למדי, רך וקל. המחיר לבקבוק 42 שקלים.
אך ה"שרדונה" של הסדרה היה חביב עוד יותר בעיני המדור. הוא תסס חלק מהזמן בחביות עץ, על שמריו ושאריותיו, וספג מורכבות. הזהוב שלו נאה כמו אלומת קש יבשה, הניחוחות שלו מסחררים פרי טרופי ובשלות חמה של אפרסק לבן, עם מגע שנף. בטעימה הוא רענן ונוכח. יין מומלץ. 42 שקלים לבקבוק.

שגריר בורדו בתל אביב

צרכן היין הממוצע, זה אשר הוצאותיו מדודות, כלומר רוב רובם של הפוקדים את מדפי היין בחנויות ובמרכולים, רוכש לעצמו בקבוק כזה או אחר, ומסתפק בקריאה בעיתון על יינות בורדו המהוללים. והנה בשורה קטנה, במחיר סביר של 59 שקלים לבקבוק. יקב שאטו סיראן השוכן בשכנות לאזור מארגו, מהיוקרתיים שבכרמי היין בהיסטוריה הצרפתית, הביא לעולם את "לאנקלו" דה סן ז'אק 2000, בורדו סופרייר" ("דרך היין").
זאת תערובת של ענבי קברנה סוביניון (44%) מרלו (30%) וקברנה פרנק, שהבשילו היטב בשמש הקיץ העזה של האזור, תססו תקופה ארוכה והתיישנו משך שנה בחביות עץ אלון צרפתיות. התוצאה כובשת את האף בענני ניחוח טובים של פרי יער ודובדבן בשל, ניצוצות של שזיף וזרמים של שנף. על החך, היין מפנק ומסקרן, מאוזן ועשיר, עם נוכחות ארוכה יותר מצוואר הבקבוק.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים