שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    שירת היין

    רק דור שני ליקב צעיר, אבל היינות שמפיקים יקבי רקנאטי" מרחיבים לא רק את מנעד עולם היין המקומי, אלא גם את דעתם ונפשם של אוהבי המשקה האציל. בערב ט"ו באב יצא שלמה פפירבלט לפגישה עיוורת עם שלושה בקבוקים חדשים וחזר מאוהב

    המצב היה בהחלט מן הסוג המפתיע. על שולחן באורך אריסטוקרטי באו והלכו בזריזות מנות מפוארות ומעודנות. דג ים התחמיץ אנשובי, עם אצות ואפרסק חם, מבית מדרשו של אורי בורי שף הגלים. פילה בס על ראש גבעת עדשים ושום מרוטבים היטב, מעשה ידי השף התל אביבי עומרי שחר, ועיקרית מצליפה של רביולי זנב שור בדואט עשיר עם שקדי עגל, עליו ניצח השף ירון קסטנבוים. בתוך ניחוחות הסעודה, משתלשלים מן התקרה, עשו אקרובטים תרגילים מסוכנים שהיו עלולים להסתיים בהתרסקות אל תוך קערת זיתים או דיפ חצילים. ברקע הנעים זמירות הרכב מוזיקלי, עם זמרת מוכשרת ארוזה בשמלת ערב אדומה צמודה בסגנון מועדוני לאס וגאס.
    ובכל זאת ולמרות הכל, היה משהו שגנב מכל אלה את ההצגה, ובקלות יחסית. שלושה בקבוקים, אחד לבן ושניים אדומים, אשר הגיחו אל השוק המקומי באותו ערב חגיגי בשובע שעבר, דור שני בסך הכל ליקב רקנאטי הצעיר. ההורים המאושרים, לני רקנאטי, יו"ר, ד"ר שלומי בן ארי, מנכ"ל, לואיס פסקו, יינן, ואורי שקד, שותף ומשווק, היו נרגשים ומתוחים מעט לשמוע מה אומרים הדודים והדודות על הצאצאים החדשים. אך מהר מאוד, מיצמוצי הטעימות הפכו לרחשושי הנאה, ומי שאוזנו יודעת לתרגם, גם שמע בתוך כל זה נהמות "בראבו".
    "רקנאטי שרדונה 2001" – 20 אלף בקבוקים מסוג זה נעשו ביקב, מענבים שהבשילו בגובה 800 מטר מעל פני הים, בכרם בן זימרה שבגליל העליון. היין תסס בחביות עץ אלון צרפתי קטנות, ונותר דוגר על שמריו ("סור לי") למשך 9 חודשים. התוצאה היא שילוב של הכל, בתוספת הנסים הקטנים שמחוללים אלי היין. גוון חלמוני בהיר, עם ניצוץ ירקרק ממזרי, ניחוחות טובים, שופעים, רמזים של פרי טרופי והדרים, עם משהו מקומי מאוד, תפוח גלילי רענן וליטוף נדיב של שנף חום. המגע עם החך חמאתי כמו שצריך, מורכב כמו שרצוי ומאוזן. לשתות עכשיו, על רקע הקיץ. 52 שקלים לבקבוק.
    "רקנאטי מרלו רזרב 2000" – הענבים הגליליים של הזן נבצרו ידנית ברגע המתאים, הועברו אל היקב וללא כל סנטימנטים עברו תהליך של מעיכה. מקוררים ל - 16 מעלות, הם באו אל התסיסה רק אחרי יומיים שלושה של השריה למיצוי טוב יותר של הפרי. היין התערסל במשך 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, כאשר את מנוחתו מפריע רק היינן המבקר ובודק בסבב קבוע כל חבית וחבית. התוצאה הסופית הכוללת תוספת קטנה משביחה של קברנה סוביניון, עוררה התפעלות אישית אצל נציג המדור. לבוש גלימת אדום בורדו עמוק למראה, התרוצץ היין בכוס, כמו יצור חי, משחרר בין השאר ניחוחות של גרגרי יער שחורים, ציפת שזיף ארומטית, משב מפולפל קל ושנף עץ נעים. בטעימה אפשר לנגוס בו כמו בנתח בשר, מלא ומעודן כאחד, מורכב ונמשך. יין שבתנאי שמירה נאותים מבטיח פגישות מסעירות בשנים הבאות. 84 שקלים לבקבוק.
    "רקנאטי קברנה סוביניון רזרב 2000" – אופי הטרואר המקומי בו צומחים ענבי הזן הנסיכי הזה של עולם היין, מבטיח מראש סיכוי אמיתי להצלחה גדולה, של יופי ושל אופי. מדרונות הרים בגובה 830 מטר, מרחק ממוצע של 20 ק"מ מן הים התיכון, בריזה לילית קרירה המלטפת את מכות השמש הקיצית ואדמה סלעית טובה. האמינו, כל זה מצוי בבקבוק. היין שהתיישן במשך 17 חודשים בחביות (225 ליטר) עץ אלון צרפתי משובח, נמצא כעת רק בתחילת דרכו והסקרנות היתה הורגת את חתול היקב אם היה מקדיש מחשבה לשאלה – לאן יגיע בעוד עשר שנים או יותר. כרגע הוא מפגין גוון נאה מאוד לעין, אדום דם עם שוליים סגולים, ומסחרר כמו מנוע רקטי עושר של ניחוחות אל האף: פרי שיחי יער כהה, דובדבן שחור בשל, קליפת עץ קלויה ושנף אקזוטי מן הרגיל. החך מתוודע אל עושרו ואל מורכבותו, וגם אל בקשתו החרישית להניח לו לחלום עוד כמה חלומות מרתפיים. 88 שקלים לבקבוק.

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    חדר הטעימות של יקב רקנאטי. דור שני
    מומלצים