שתף קטע נבחר

מקור פלסטיני בכיר: "סיכוי לחידוש המו"מ בקרוב"

לדברי המקור, כך סוכם בשיחה בין ערפאת לבין נשיא ארה"ב, ביל קלינטון. הסיבה: ברשות הפלסטינית רוצים שקט בתקופת חג הרמדאן, החלה בחודש הבא

מקור פלסטיני בכיר אמר אתמול (יום ד') ל-ynet כי למרות המצב הקשה ולמרות העמדות הקשוחות של שני הצדדים, קיים סיכוי טוב לחידוש המו"מ, אולי אף בימים הקרובים. לדברי המקור, בין הנשיא קלינטון לבין ערפאת, סוכם, גם בשיחת טלפון וגם בפגישה שהתקיימה בין שליח האיחוד האירופי במזרח התיכון, מיגל מוראטינוס, ובין ערפאת, לחדש את הדיון הבטחוני בין הצדדים בדרך לחידוש המו"מ המדיני.
נשיא ארה"ב, ביל קלינטון, הזמין את יו"ר הרשות הפלסטינית יאסר ערפאת וראש הממשלה אהוד ברק לשיחות בבית הלבן. קלינטון שוחח עם ברק אתמול, אולם מלשכת רה"מ נמסר כי ברק ייסע לארה"ב רק אם תיפסק האלימות מצד הפלסטינים.
לדברי המקור הפלסטיני, אתמול התקיימה פגישה בין נציג מטעמו של ראש הממשלה אהוד ברק, לבין מוחמד דחלן מהרשות הפלסטינית. זאת במקביל לפגישה בין הדרגים הבטחוניים משני הצדדים.
עיתונאי פלסטיני אומר כי ברשות לא רוצים שהעימותים יימשכו בתקופת צום הרמדאן החל בחודש הבא. לדבריו, למרות אילוצים ושיקולים מדיניים, גם השיקול של התלקחות כוללת נלקח בחשבון ודוחף את הפלסטינים לנסות ולחדש את המגעים עם ישראל. "תקופת הרמדאן היא תקופה דתית ורגישה מאוד, והמשך העימותים בתקופה זו עלול להביא לכך שיתרחש פיצוץ שעוד לא הכרנו. זה עשו לגרום לכך שהסיכוי לחידוש המו"מ ייעלם לחלוטין".
לדברי העיתונאי, למרות העמדה הפלסטינית כי הרשות אינה מודאגת מצירופו של אריאל שרון לממשלה, הפלסטינים לא רוצים שממשלת ברק תיכנס לקיפאון מדיני ותתמקד בעניינים הפנימיים. "הפלסטינים מבינים שכניסתו של שרון, גם בגלל מה שהוא מייצג וגם בגלל שהדבר יביא להחרפת המצב, תגרום לכך שהמו"מ המדיני ייכנס לתרדמה עמוקה, והם לא רוצים בכך".

"דרושים מתווכים נוספים מלבד ארה"ב"

יו"ר הרשות המחוקקת הפלסטינית, אבו עלא, אומר כי עדיין לא התקבלה החלטה אם יו"ר הרשות הפלסטינית, יאסר ערפאת, ייענה להזמנתו של נשיא ארצות הברית, ביל קלינטון, וייסע לארה"ב, אך לדבריו, גם אם ייסע לא ייפגש עם ראש הממשלה, אהוד ברק.
לדברי אבו עלא, לפלסטינים יש ארבעה תנאים לחידוש המשא ומתן: א. הסגת הטנקים הישראלים מהכניסות לערים הפלסטיניות. ב. החזרת המצב לכפי שהיה לפני פרוץ העימותים, ב-28 בספטמבר. ג. הקמת ועדת חקירה בינלאומית, שתחקור את הפשעים של ישראל נגד הפלסטינים. ד. שינוי המתכונת של התהליך המדיני.
כנשאל איזו מתכונת דורשים הפלסטינים, השיב אבו עלא: "עדיין לא החלטנו, אבל מה שבטוח הוא שאנחנו לא רוצים לשוב למתכונת שבה ארצות הברית תהיה המתווך היחיד בתהליך המדיני, אלא יש צורך בצדדים נוספים כמו אירופה, רוסיה, סין והאו"ם".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
קלינטון. הזמין את ערפאת ואת ברק
צילום: רויטרס
אי פי
ערפאת. לא רוצים שהמו"מ ייכנס לקיפאון ארוך
אי פי
מומלצים