עלו ברשת
תרגום שמות סרטים, אינדקס איסלמי, תוכנת פרונט-פייג', שבירת שיא בלחיצה על כפתור, הרבה על רכיבה ועוד אתרים ששווה להכיר
ואלה שמות
"תרגומון" הוא פרויקט פרטי מרשים, המספק תרגום תקין לשמותיהם של סרטים זרים. משום מה, בוחרים מפיצי הסרטים מדי פעם לאנוס שם לועזי לכדי ביטוי עברי בעל משמעות, ובכך אחראים לשיבוש מוחלט של השם כאלמנט מהותי ביצירה. "תרגומון" מתפאר במאגר של כ-6,770 סרטי קולנוע ו-440 סדרות טלוויזיה, שלכל אחד מהם הוא מציג את שם הסרט או הסדרה המקוריים, את התרגום המילולי המדויק, ואת השם שבחרו לו מפיצי הסרטים בארץ.
צוות האתר חסך לגולשים את הטרחה הכרוכה בחיפוש מידע נוסף אודות כל סרט, ויצר לינק ישיר מכל שם סרט במאגר שלו – ישירות לדף הסרט ב-IMDB, מאגר הסרטים האינטרנטי הגדול. האתר יעיל ומענין לחובבי קולנוע, וגם למי שרוצה להסתלבט על כמה מהפדיחות הלשוניות הגדולות של הקולנוע המיובא.
לידיעת הרוכבים
אם למדוד לפי הפעילות ברשת, הרכיבה ברטרו, וכפטריות אחרי הגשם צצים מדי שבוע אתרים חדשים המוקדשים למדוושים על אופניים, לדוהרים על סוסים ולרוכבי האופנועים. הנה מקבץ מייצג. וילו קלאב הוא שמו של מועדון רוכבי האופניים בחולון. המועדון מתמקד סביב שלום דביר, מאמן הקבוצה, שהביא את משתתפיה להישגים נאים בארץ ובעולם. האתר של מועדון הרוכבים בחולון סוקר את הפעילות השוטפת, מציג תמונות והישגים וכן את כל הרוכבים בקבוצה, ומאפשר הרשמה למועדון. האתר עצמו בסיסי ומאוד קהילתי.
"הרים" הוא אתר מקצועי ומרשים יותר, שמנסה לספק לחובבי הרכיבה על אופניים כתובת מקוונת מקיפה, מעין פורטל ורטיקלי למדוושים. יש בו חדשות, כתבות ומאמרים, אפשרות להקמת אתר פרטי, לוח גדול לפרסום מודעות על אבידות ומציאות, לוח ענק למכירה וקנייה של אופניים מיד שנייה, אינדקס אתרים, קישורים לפורומים, ובעיקר – טונות של מידע צרכני. האתר מציג מאות סקירות וביקורות של פריטים למדוושים, ומאפשר לגולשים לדרג את יעילותם ואיכותם. המדד שמתקבל מציג שכבת מידע נוספת וחיונית אודות המוצר. האתר מושקע מאוד, אסתטי, וכולל תכנים רבים.
"ריידרס", הרוכבים, הוא אתר איכותי ויפה, הרואה בעצמו בית לאופנוענים ברשת. הקימו אותו אורן קוזלובסקי ולירון חדד, מתוך מטרה מוצהרת למסד את תרבות טיולי האופנועים בארץ, ולהביא אותה לרמה שתהפוך את ישראל ליעד פופולרי לתיירות אופנוענים. ברוח זו יוזמים מפעילי האתר פעילות עניפה לטובת אופנוענים: ימי עיון והרצאות של מומחי רכיבה, פיקניקים, טיולים ומפגשים אחרים.
אולם יעדו העיקרי של האתר הוא קידום טיולי רכיבה, ועל כן הוא מציע טיולי רכיבה בארץ ובחו"ל. על מנת לקבל מידע נוסף על טיולים בחו"ל, יש למלא טופס משוב קטן באתר. גולשים שמצטרפים כחברים באתר זוכים להטבות ולהנחות ברכישת פריטים לאופנוענים, ומקבלים גם עיתון מקוון. על הקו הכללי מעיבה מעט הנימה השוביניסטית, שבאה לביטוי בקטיגוריה התמוהה, המציגה איורים אירוטיים של אופנועניות.
"הסוסים של ליעד" הוא אתר צנוע ובסיסי שבנה ליעד בן ה-14, רוכב בחוות הסוסים של רמת יוחנן. ליעד ריכז באתר מידע על חוות ושיעורי רכיבה, ציוד ולוח תחרויות ואירועי רכיבה, ומאפשר לגולשים לפרסם מודעות לוח למכירה וקניה של פריטי רכיבה מיד שנייה.
"רייסינג" הוא אתר הבית של קבוצת מירוצי האופנועים הישראלית הראשונה המתחרה באירופה, העונה לשם IRT ("טכנולוגיות מירוץ ישראליות", בתרגום חופשי לגמרי). חברי הקבוצה, ירון סלינגר, חיים זנדברג ואלי חן, ניצחו בשני מירוצים ביוון, בקטיגוריית הסופרספורט 600, ומשתתפים השנה באליפות העולם באיטליה, מתוך מגמה להפוך לאלופי העולם. במקביל, מפעילה הקבוצה בית ספר ללמרוצים לרוכבי אופנועים – הפועל ביוון. באמצעות פעילות זו מקווים חברי הקבוצה לייצר תשתית לפיתוח כשרונות צעירים. האתר של הקבוצה אסתטי, מוקפד, אם כי המידע בו מעט בלתי נגיש בשל ניווט מורכב מדי.
אינדקס איסלמי
טל פבל אחראי ליצירתו של "אי-סלאם", אינדקס מקיף לאתרים הקשורים בדת המוסלמית. האתר כולל קישורים ליותר מ- 1400 אתרים בנושא, שנאספו ונחקרו במשך שנים, והוא מציג את הפעילות הרחבה ברשת, הנוגעת לתנועות וזרמים דתיים, מדינות מוסלמיות וכן היבטים שונים של השפה הערבית והדיאלקטים שלה.
הלחצניה
ובפינת הקשקוש חסר הערך: החזק את הכפתור. האתר הזה הוא באותה המידה הברקה ענקית, וגם שטות חסרת ערך. הגולשים אליו מתבקשים לשבור את השיא בלחיצה על הכפתור המופיע בעמוד הבית של האתר. לחיצה כזו מפעילה מייד שעון עצר, המודד שני דברים: את הזמן שאתם מוכנים להשקיע בטיפשות הזו, וגם את עצבי הברזל שלכם. כדי לעודד יותר ויותר משתמשים לא להישבר באמצע המרתון המיותר הזה, מתחלפים המסרים מעל שעון העצר מדי כמה שניות, ומציגים משפטים כמו "סבא היה אומר: הצעירים האלה – יכולים להחזיק כפתור שעות על גבי שעות, ולא להחזיק ג'וב אחד פשוט". כמו כל שטות מטומטמת אחרת ברשת, זה תופס: אם להאמין להצהרות של האתר הזה, מישהו באמת לחץ על הפתור הזה במשך יותר מיומיים רצופים. נו, בסדר.
נורית בונה אתר
נורית הררי משתפת את הגולשים בידע הרב שצברה בבניית אתרים בעזרת תוכנת פרונט-פייג'. באתר שלה היא מגישה מדריך מפורט לבוני אתרים מתחילים, ומציעה שורת כלים ותוכנות להשלמת המשימה, ומלווה את המשתמש גם בתהליך הרישום של האתר והעלאת הקבצים לרשת.
משחק עברי
אייל בן סימון, בונה אתרים עצמאי בן 14, קיבץ לאתר אחד פרטי את משחקי המחשב בעברית מכל הזמנים, ומציע לגולשים לתרגם משחקי מחשב ששפתם המקורית אנגלית – לעברית. האתר שלו כולל כמה עשרות משחקים, בהם עבריים במקור (כמו "ערס-קווסט", או "קווסט הפועל ירושלים") והרבה מתורגמים, בהם אבודים בזמן, לום ועוד.
תעבורה נשיאותית
אתר אמריקני קטן מציג את כלי התעבורה שעמדו בעבר לרשות נשיאי ארה"ב: היאכטה, המסוקים, המטוס אייר-פורס-1, וקרון הרכבת הנשיאותי. אין הרבה מידע, רק הסבר בסיסי, ומעט תמונות.
אינדקס מוביל
"הובלות 2000" הוא ניסיון לייצר מעין מדריך מקוון לשירותי הובלה, העברת ציוד כבד, הסעות, אריזות, העברות בינלאומיות ושליחויות אחרות. האתר מציג מידע בסיסי אודות רוב העוסקים בענף, בחיתוך גיאוגרפי, וגם קישור לאתר הבית שלהם, אם יש. דרך האתר ניתן לקבל הצעות מחיר מחברות שונות – בעברית, רוסית ואנגלית.
לימודפון
עוד אינדקס, מקיף ורחב אך פחות איכותי וידידותי למשתמש, הוא "לימודפון", ריכוז של כל מספרי הטלפון במוסדות החינוך וההשכלה הגבוהה בארץ. האתר בנוי בפלאש, ומשום מה אינו מנהל מאגר נתונים רגיל (דאטה-בייס), כי אם מציג רשימות שמזכירות ספר טלפונים, תוך התכחשות מוחלטת ליכולות של המדיום. מצד שני – יש שם את מספר הטלפון של כל מוסד להשכלה אפשרי, כולל בתי ספר לאיפור.
יחידת תמיכה
כל יום לומדים משהו, למשל: דולה. הדולה היא תומכת לידה, גברת שמלווה את היולדת ובן זוגה בתקופת ההריון, בלידה ובימים הראשונים שאחריה. אין לה הכשרה רפואית רשמית, אולם היא עובדת בצמוד לצוות הרפואי, ומתמקדת בעיקר בתמיכה רגשית וגופנית ליולדת ולבן זוגה. היא מכינה את היולדת ללידה, ומספקת מידע אובייקטיבי אודות כל שלב בהריון ובלידה. בכך היא מאפשרת לבני הזוג לקבל החלטות מבוססות יותר.
כעת יש ל"דולה" גם אתר בית, שהקימה נעמי גטניו, תומכת לידה מוסמכת. האתר החינני והאסתטי הזה מציג מידע רב אודות שלבי ההריון והלידה, התינוק והטיפול בו, ומתייחס להיבטים המשפחתיים של הלידה. התכנים מוצגים ככתבות ומאמרים, עם תשתית רחבה להשתתפות פעילה של הגולשים, וקליטת מידע ממקורות חיצוניים.
מכון מקוון
התירוץ היה הדו"ח השנתי, ומכאן הטיימינג להשקת האתר החדש של מכון ויצמן למדע ברחובות. זהו אתר דו-לשוני ענק ומשובח, שמציג את פעילויות המכון, תחומי המחקר שלו, חדשות, וכמובן, את הדו"ח השנתי לשנת 2002, ואת שלושת הדו"חות הקודמים. אף שמדובר באתר אסתטי, מסודר ונקי מאוד, לא פשוט לנווט בו, בעיקר נוכח ההיקף הגדול של תחומים ונושאים בהם הוא עוסק.
על כן אפשר להבין מדוע בחרו בוני האתר לחלק את המידע לכמה חטיבות גדולות, שיאפשרו ניווט פנימי. כך מציג הפרק "מה חוקרים במכון" את פעילותם הרב-תחומית של 2500 החוקרים במכון, הפרק "מדע בתנועה" מאפשר הורדה של קבצים או צפייה בקטעי וידאו אודות מחקרים, ופרקים אחרים מציגים מידע אודות קשרי התורמים, תמונות, חדשות וכתבות מגזין.