שתף קטע נבחר

 

שרון יוצא לרוסיה; ידון עם פוטין על הטילים לסוריה

ראש הממשלה יוצא לרוסיה במטרה לעצור את ההתחמשות הסורית. ח"כ ברונפמן: "מטרת הנסיעה היא פוליטית בלבד"

ראש הממשלה, אריאל שרון, יוצא בצהריים (יום א') לביקור מדיני קצר ברוסיה, שבמרכזו פגישה עם הנשיא ולדימיר פוטין ובכירי ממשל נוספים. גורמים מדיניים אמרו כי בשיחות תעלה ישראל לדיון מספר נושאים הקשורים בעיקר בעיסקאות נשק.
הגורמים אמרו כי לישראל יש מידע על התקדמות במו"מ בין רוסיה לסוריה למכירת טילי קרקע-אוויר וכלי נשק נוספים. החשש נובע בין השאר מהאפשרות שנשק שיגיע לסוריה עשוי להביא להתחזקות הצבא הסורי, דבר שעלול לשכנע את בשאר אסד לצאת למלחמה או להעניק גיבוי להתקפות חיזבאללה.
גורמי ביטחון מציינים כי המו"מ הרוסי-סורי למכירת טילי קרקע אוויר מסוג sa-10, הנחשבים כמקבילים לטילי הפטריוט, נמשך כבר שנים רבות. "הפער בין חילות האוויר של רוסיה וסוריה גדל כל העת מאז פירוק ברית המועצות, כיוון שרוסיה החלה לדרוש כסף מהסורים", מסבירים הגורמים, "חיל האוויר הסורי הידרדר מדי שנה ברמת הכשירות שלו, אבל מאז עלייתו של בשאר אסד לשלטון, הסורים מנסים לשפר את מצבם".
שרון יקיים מחר מפגש עם ראשי הקהילה היהודית. בצהריים הוא צפוי להיפגש עם הנשיא פוטין בקרמלין לארוחת צהריים. וב-17:00 (שעון רוסיה) הוא אמור להיפגש עם איגור איבנוב, שר החוץ הרוסי. למחרת יקיים שרון פגישה עם ראש ממשלת רוסיה, שלאחריה יקיים ראיונות עם כלי תקשורת רוסיים.
שרון יעלה בשיחותיו גם את החשש מהתחמשות בנשק להשמדה המונית של איראן ועיראק. רוסיה בונה עבור איראן כור גרעיני בבושהר, ומתכננת עיסקאות נוספות למכירת כורים. הרוסים טוענים כי מדובר בכורים לצרכים אזרחיים, אבל בישראל טוענים כי מדובר בכור שישמש לצרכי בניית פצצה גרעינית, שתהיה מוכנה תוך 3-4 שנים.
השר נתן שרנסקי אמר ל-ynet כי "נושא זליגת הטכנולוגיה אקטואלי היום יותר מתמיד, בפרט על רקע העובדה שישראל נערכת להתמודד עם תקיפה לא קונבנציונלית בעקבות המערכה בעיראק. רוסיה מתמצאת בשאלה האם יש נשק כזה ובאיזו רמה של התקדמות הוא נמצא. הסקאדים שנפלו על ישראל במלחמת המפרץ היו יצור מקורי של רוסיה. צריך למנוע מצב שבו מומחים מרוסיה יסייעו לעיראק לשפר את הטכנולוגיות שלהם בתחום הזה".

"זו נסיעה פוליטית"

חבר הכנסת רומן ברונפמן טוען מנגד בשיחה ל-ynet כי מטרת הנסיעה היא פוליטית בעיקרה "משום שבנושאים המדיניים אין ביכולתו של שרון להשיג הישג משמעותי".
לדבריו, נושא זליגת הטכנולוגיות הרוסיות לאיראן ולעיראק עלה כבר בעשרות שיחות החל מ-1995 "והזליגה נמשכת". לדבריו, "הרוסים הציעו בזמנו שהמערב יזמין מהתעשיות הבטחוניות שלהם עבודות בעלות של 50 מיליארד דולר על מנת שיוכלו להסב את התעשייה הצבאית לתחומים של צריכה אזרחית, אך הדבר הזה לא קרה והיום רוסיה היא יצרנית הנשק השלישית בעולם ומיצאת נשק לאסיה, אמריקה הלטינית, אפריקה ומדינות העולם השלישי".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים