תוכנית מס' 7 - שוק טלה ועוגת סולת
ניר מארח את ניסים ירקוני - מנהל מסעדת ג'אקו. יחדיו הם מבשלים שוק טלה בציפוי חרדל ודבש ועוגת סולת
שוק טלה בציפוי חרדל ודבש | עוגת סולת |
חומרים:
שוק טלה במשקל 2 ק"ג
8 שיני שום כתושות
2 כפות גדושות חרדל דיז'ון
4 כפות דבש
2 כפות שמן
מלח גס ופלפל שחור גרוס גס
גבעולי טימין
הכנה:
1. מערבבים יחד את השום, החרדל, הדבש, השמן, המלח והפלפל. מנגבים את השוק ומורחים אותה מכל הצדדים בתערובת התבלינים, משהים לפחות חצי שעה ומורחים שוב בתערובת שנותרה.
2. מניחים בתבנית חסינת אש, מפזרים מעל את גבעולי הטימין.
3. אופים כ- 20 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה מאד (250 מעלות צלזיוס) מנמיכים את החום לבינוני-גבוה (200 מעלות) ואופים שעה נוספת. מוצאים מהתנור, מרחיקים את גבעולי הטימין, ממתינים רבע שעה ופורסים.
חומרים:
1/2 2 כוסות סולת
1/3 כוס קמח
1/2 כוס קוקוס מגורר
1/2 כוס סוכר
2 שקיות אבקת אפייה
3 ביצים
1/2 כוס שמן תירס
2 גביעי שמנת חמוצה
לסירופ:
900 גרם סוכר
ליטר מים
הכנה:
1. שמים את כל מרכיבי העוגה בקערה ומערבבים בכף.
2. שוטחים בתבנית מלבנית (37X 29), אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
3. בינתיים מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה את הסוכר עם המים, מנמיכים מעט את האש ומבשלים 8 דקות נוספות. 4. מוציאים את העוגה מהתנור, חותכים למלבנים ויוצקים עליה מייד את הסירופ החם.
התוכנית משודרת בשעה 21:00 בערוץ החיים הטובים.