שתף קטע נבחר
 

לרקוד את הייאוש

פרוייקט "הרמת מסך" יציג השנה 14 עבודות. כולן עוסקות במצב המדיני והחברתי בישראל

אירועי "הרמת מסך" במרכז סוזן דלל בת"א חוגגים בר-מצווה ויתקיימו בין התאריכים 14-30 בנובמבר. בניגוד לשנים קודמות, ירחיב השנה הפרוייקט את פעילותו ויתקיים במקביל בסוזן דלל ובתיאטרון ירושלים ולראשונה בתולדותיו יופק על-ידי פסטיבל ישראל. במסגרת זו יוצגו 14 עבודות של יוצרים ישראלים צעירים מתוך 50 עבודות שהוגשו להנהלת הפרויקט. מטרת הפרויקט לאפשר ליוצרים צעירים עצמאיים להציג עבודות בבכורה תוך שיחרורם מהעיסוק בהיבטים הלוגיסטיים והכלכליים של ההפקה ובמקביל מקבלים היוצרים 70 אחוז מהכנסות מכירת הכרטיסים. מתוך מחשבה עתידית להפוך את האירוע לארצי ולקיים אותו גם בפריפריה, יזמה המחלקה למחול במשרד התרבות, הצגת מופעים גם בירושלים, קיום שני ימי פעילות מיוחדים בבירה בהם ייחשפו תלמידי מחול מהפריפריה לפרויקט הרמת מסך, יצפו בחזרות ובמופעים וייפגשו עם היוצרים, בין היתר בסדנאות מיוחדות. ב
מסיבת עיתונאים שנערכה הבוקר לקראת אירועי "הרמת מסך" אמר ראש מנהל התרבות, מיכה יינון: "אנו משקיעים בזה את מיטב כספו של משלם המיסים ואלו הן השקעות מניבות יותר מהשקעות אחרות במשק הישראלי". לדבריו תקציב הפרוייקט שעמד על מיליון ש"ח הוגדל השנה בעוד מאתים אלף שקלים, שמיועדים בעיקר לתגבור התרבות בירושלים. נאוה צוקרמן, מנהלת הפרוייקט אמרה: "כל העבודות נוגעות במצבנו היום בישראל. באלימות, בפחד מפיגועים, בחיפוש אחרי מוצא ותקווה ובניסיון להתמודד עם הייאוש".

רקע מציאותי

רוב העבודות שנבחרו השנה להופיע בפרויקט עוסקות בחומרים אישיים על רקע המציאות הישראלית הקשה. העבודות משלבות משחק, שירה, מוזיקה, אמנות פלסטית ומחול. שבעה מסכים שונים יועלו במסגרת הפרויקט. במסגרת הראשונה (מסך 1) יועלו שלוש יצירות: "פעמיים קפה" של הכוריאוגרפית אילנית תדמור והשחקנית-כותבת ענת שטיינברג; "איטאיזאזאיטאיז" (It Is As It Is) של הכוריאוגרף סהר עזימי, שיחד עם השחקנית עדי גילת עוסק בסוגיות זהות מינית; ו"חור בנוף" של נמרוד פריד, בהשתתפות הרקדנית מיכל הרמן, השחקן איציק גבאי והזמרת שירה רנות, העוסק ביחסי גבר-אישה, חרדות הגבר חסר האונים וחרדות האישה בבואה לאמהות.
במסגרת השנייה (מסך 2) יועלו שלושה קטעים: "בוץ" של רונית זיו לפי טקסט שכתבה חברתה רביד דברה, מעין מונולוג של אישה העומדת במטבח, קוצצת סלט ומעלה זכרונות בביצוע זיו, הבמאי רקדן שלמה פלסלר ("כינים") וגילת אמוץ; "מאיא" של שלומי ביטון, זוכה פרס "גוונים במחול 2001" - עבודה לשלושה רקדנים על רגשות פשוטים, שאינם זורמים בגלל המציאות; "קראו לנו ללכת" של רננה רז שוברת את המיתוסים של ארץ ישראל היפה ומשתפת במופע את אביה, אחותה הזמרת ורקדנית.
במסגרת שלישית (מסך 3) עבודה יחידה בשם "פתאום ציפורים" של יסמין גודר בביצוע להקתה והצ'לנית קרני פוסטל, על ארבע נשים במסע מעבר לזמן ולמקום בו הן חיות. במסגרת הרביעית (מסך 4) תוצג עבודה יחידה בשם "איפה תיקי" של הכוריאוגרף יוסי יונגמן עם השחקנית אסתי זקהיים. השניים נפגשים ומתענגים יחד על הדכדוך והכאב. במסך 5 שלוש עבודות - כולן פרי עבודה של רקדני בת-שבע ובוגריה" "Girl Under Tree" של ארקדי זיידס; "אין מקום כזה בית" של מאמי שימאזאקי; ויצירה נוספת של שרון אייל לרקדני אנסמבל בת-שבע.
מסך 6 כולל שתי עבודות: "עיVרים" של צמד היוצרים יערה דולב ועמית גולדנברג, ללהקתם דה-דה דאנס. היצירה בוחנת את גבול יכולת ההדחקה של המודע לנוכח המציאות ואת הרגע בו אנו חדלים להעמיד פנים; "זמן לבן" של הכוריאוגרף רמי לוי ללהקת דה-דה דאנס, על המירווח שבין החיים למוות בעולם הזוי של חלום ואשליה. מסך 7 יציג את "בואי נימלט" של הכוריאוגרפית ענת דניאלי ללהקתה, בהשתתפות גליה גת, המורה למחול המיתולוגית.
מלבד העבודות שנבחרו להשתתף ב"הרמת מסך" יוצגו שתי עבודות מיוחדות בחוצות, ויקבלו את הקהל בבואו למופעים: "פרולוג" לשני שחקנים, אמנית טרפז ושני מוזיקאים, בבימויה של עדיה גודלבסקי; ומופע של רקדן להקת בת-שבע סטפן פרי בשילוב 10 רקדנים, המנפצים את תרבות המותג, הרייטינג והמכירה.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רננה רז. עם אחותה
ענת דניאלי. עם המורה למחול
לאתר ההטבות
מומלצים