שתף קטע נבחר

תוכנית מס' 15 - פטריות, חצילים ואלכוהול

פטריות ממולאות וגלילות חצילים. ניר מארח את אילן אביצור- מומחה לאלכוהול שחי בהנג אובר תמידי

פיטריות במילוי נקניק גלילות חצילים 

פיטריות במילוי נקניק

חומרים:

500 גרם פטריות שמפינוין גדולות

בצל בינוני קצוץ

חמאה לטיגון

200 גרם נקניק פולני יבש ושמן, קצוץ דק

½ מכל שמנת מתוקה

מלח ופלפל שחור טחון טרי

2 חלמונים

4 כפות שמן זית

הכנה:

1. מסירים לפטריות את הרגליים וקוצצים אותן. מטגנים את הבצל בחמאה, עד שהוא מזהיב, מוסיפים את רגלי הפטריות הקצוצות ומטגנים שתי דקות. מוסיפים את קוביות הנקניק ומטגנים דקה. מוסיפים את השמנת, בוחשים ומביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל. מסירים מהאש ומקפלים פנימה את החלמונים.

2. מקפיצים את הפטריות בקערה עם שמן זית, מתבלים במלח ופלפל וממלאים אותן בתערובת הנקניק. מסדרים בתבנית אפייה כשהמילוי כלפי מעלה.

3. אופים 5-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוי-גבוה, 200 מעלות צלזיוס. מגישים מיד.

חזור למעלה
גלילות חצילים

חומרים:

2 חצילים מאורכים וצרים

שמן לטיגון

300 גרם גבינת צאן או צפתית

נענע קצוצה

מלח ופלפל שחור גרוס גס

חומץ בן יין אדום

חומרים:

1. מסירים את הקצוות ופורסים את החצילים דק, שוטפים ומנגבים במגבות נייר.

2. מטגנים את הפרוסות משני הצדדים בשמן חם ומניחים במסננת לניקוז השמן.

3. חותכים את הגבינה לאצבעות בעובי ס"מ, מניחים רצועה על כל פרוסת חציל, מפזרים מעל נענע, מתבלים במלח ופלפל ומגלגלים לגלילה.

4. מזליפים מעל מעט חומץ בן יין אדום. מניחים את הגלילות בצפיפות על צלחות הגשה, מכסים ביריעת ניילון נצמד ומשהים לילה במקרר. מוציאים מהמקרר כשעה לפני ההגשה.

התוכנית משודרת בשעה 21:00 בערוץ החיים הטובים

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערוץ החיים הטובים
אילן וניר שותים, כמובן
צילום: ערוץ החיים הטובים
צילום: ערוץ החיים הטובים
גלילות חצילים
צילום: ערוץ החיים הטובים
מומלצים