שתף קטע נבחר

תוכנית מס' 16 - מבשלים עם הילדים

מעיין ומורן, האחיינים החמודים והרעבים של ניר הגיעו למטבח. בזמן שהוא שוקד על עוגת גבינה עם פירורים, הם מקימים פס יצור לשניצלים

שניצל עגל עוגת גבינה עם פירורים 

שניצל עגל

חומרים:

4 פרוסות עגל דקות

מלח ופלפל

כף מיץ לימון

קמח

1-2 ביצים

פירורי לחם

שמן לטיגון

לימון חתוך לרבעים

הכנה:

1. שוטחים את פרוסות הבשר על משטח עבודה ומתבלים במלח ופלפל, מזליפים מעט מיץ לימון ומשהים כעשר דקות. שוטחים את הקמח בשכבה דקה על צלחת, טובלים את פרוסות הבשר משני הצדדים, מנערים מהמיותר.

2. טורפים את הביצים בעזרת מזלג בצלחת עמוקה, טובלים את הבשר משני הצדדים. מעבירים לצלחת שטוחה עם פירורי לחם.

3. מחממים היטב שמן במחבת כבדה, מנמיכים את האש לבינונית ומטגנים כשלוש דקות מכל צד. מגישים מיד עם רבע לימון.

חזור למעלה
עוגת גבינה עם פירורים

חומרים:

לבצק:

200 גרם חמאה

2 חלמונים

2 כפות סוכר

2 כוסות קמח תופח

לשכבת הגבינה:

500 גרם גבינה לבנה 9%

¾ כוס סוכר

שקית סוכר וניל או כפית תמצית וניל

מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

הכנה:

1. שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הבצק, מעבדים עד לקבלת כדור בצק. שוטחים שלושה רבעים מהבצק על התחתית של תבנית קפיצית מספר 26, את הרבע הנותר שוטחים על תבנית נפרדת. אופים כ - 20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שצבע הבצק זהוב.

2. מערבבים את הגבינה עם הסוכר והווניל. מקציפים בנפרד את השמנת ומקפלים אל תערובת הגבינה. שוטחים את הגבינה על הבצק ומפוררים מעל את הבצק האפוי. מצננים לילה במקרר לפני ההגשה.

התוכנית משודרת בשעה 21:00 בערוץ החיים הטובים

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערוץ החיים הטובים
שניצלים. הילדים טובלים ואתם מטגנים
צילום: ערוץ החיים הטובים
צילום: ערוץ החיים הטובים
עוגת גבינה ופירורים
צילום: ערוץ החיים הטובים
מומלצים