שתף קטע נבחר

טייבה: בית אבות ראשון למגזר הערבי

לראשונה נבנה בטייבה בית אבות למגזר הערבי בשיתוף פעולה יהודי-ערבי, מנכ"ל העמותה למען הקשיש: "ככל שהחברה הערבית מודרנית יותר, כך גובר הצורך בשירותים קהילתיים"

הקמת בית אבות לקשישים ביישוב ערבי היא משום מהפכה, שכן עד לא מכבר חיו הקשישים הערבים בקרב משפחתם בלבד. בית האבות שיוקם בטייבה ישתרע על שטח בנוי של כ- 5,000 מ"ר ויקלוט קשישים מן המשולש הדרומי בארבע מחלקות – רגילות וסיעודיות.
עזמי אג'מל, איש הפיתוח של שירותים קהילתיים ומנכ"ל העמותה למען הקשיש בטייבה, היטיב לתאר את המהפך: "אורח החיים במגזר הערבי השתנה. היום גם הנשים יוצאות לעבודה, ואין מי שיטפל בחלשים, ביניהם הקשישים. גם ה'דיוואן' הערבי (חדר ההתכנסות הביתי המסורתי), ששימש כ'מועדון' שבו נהגו הקשישים להתכנס, הולך ונעלם. אין לקשישים היכן לבלות את זמנם. ככל שהחברה הערבית נעשית מודרנית יותר ומתפתחת, כך גובר הצורך להקים שירותים קהילתיים ומוסדיים".
בית האבות בטייבה תוכנן בידי צוות האדריכלים טומי ריגלר, חבר מועצת העיר בנתניה, אוסוולדו סתיו מרעננה ופואד ג'בארה מטייבה. ההצעה של הצוות שמשלב אדריכלים יהודים וערבים, זכתה ברוב קולות גורף של חברי הוועדה שבחרו את התוכנית. תוכנית המבנה בעל שש הקומות מבטאת שילוב ייחודי של מזרח ומערב. הפרויקט מהווה דוגמה טובה לדו קיום יהודי-ערבי, המאפשר לשני המגזרים לחיות ולעבוד ביחד, ולשיתוף פעולה מוצלח.
בית האבות ישרת אוכלוסייה של כאלף קשישים, מגיל 75 בעיקר, תושבי המשולש הדרומי מבקה אל-ע'רביה בצפון ועד כפר קאסם בדרום. עלותו מוערכת ב- 5 עד 6 מליון דולר, שיינתנו מתרומות שיועברו באמצעות הג'וינט, ומליון דולר מהביטוח הלאומי. את יתרת המימון מתכוונת עיריית טייבה לממן.

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מהפכה בשירותים לאוכלוסיה הערבית בישראל
מומלצים