שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    יסמין פורח ושרדונה זורח

    יקב "בנימינה", הרביעי בגודלו בשוק המקומי, מקצה כספים ומאמצים רבים בעשייתם של יינות איכות, וההצלחה מגיעה. סדרת "ספיישל ריזרב" שהושקה כעת, היא בהחלט בשורה טעימה

    הכל התחיל מניחוחו העז של היסמין. בשנת 1922 קמה המושבה בנימינה, כפרוייקט של משפחת רוטשילד, ונקראה על שמו של הברון בנימין אדמונד. חבר'ה שעברו הכשרות חקלאיות בקליפורניה או בהולנד, כמו גם משפחות יהודיות שהגיעו מגרוזיה, עסקו בטיפוח שדות יסמין רחבי ידיים למרגלות הכרמל. כאשר הגיעה עת הפריחה, מספרים זקני המושבה, היה הריח עז כל כך, עד שהג'מוסים הרובצים בסבך הקנים של ביצת החולה בגליל היו גועים בבהלה. לעומתם, הרוטשילדים, אשר במקביל ייסדו במקום מפעל לתמציות הפרחים כחומר גלם עבור תעשיית הבשמים, ראו בחזונם את יפהפיות פאריז מתיזות על עצמן פרפיומים מארץ הקודש. בימים אלה, תחת קשתות אבן הכורכר העתיקות והיפות של מסעדת "קורדליה" ביפו, נזכר המדור בסיפור הזה, כאשר נעץ את חוטמו בכוס שרדונה פורח של יקב "בנימינה" ובקצה הניחוחות נדמה היה לו כי היסמין עוד פורח.
    עשר שנים פעל בית החרושת ההוא לתמציות, עד שקרס כלכלית. הוא עמד ריק וחצרו היתה שממה שנים רבות, עד אשר בתחילת שנות ה - 50 קם בו יקב "אליעז", שעבר גלגולים רבים ובעלים שונים. כיום הוא שייך לאנשי הקולנוע אבי לרנר ודני דימבורט, בעלי חברת ההפקות סרטים בלוס אנג'לס, מהמובילות בשוק העולמי. תחת שמו העכשווי "בנימינה" – רביעי בגודלו בשוק המקומי – מקצה היקב כספים ומאמצים רבים בכיוון עשייתם של יינות איכות. וההצלחה מגיעה. סדרת SPECIAL RESERVE שהושקה ממש כעת, היא בשורה מקומית. בקבוקיה מושקעים, מוקפדים, והתוויות החדשות משדרות אריסטוקרטיה אלגנטית, בצבעי זהב ושחור.
    "שרדונה, 2001, גליל" – בציר ידני רחום בכרם בן זמרה, שעות השריה ארוכות של קליפות הענבים בתירושם, ותסיסה ויישון בחביות עץ אלון למשך חצי שנה, הצליחו לאצור ריחות וטעמים אל הבקבוק. האף המקושש ניחוחות מבחין מהר בתפוח הירוק, בעטיפה הטרופית ובבושם הפרחים הרחוקים. שנף עץ במידה, מעט מינרליות טובה, איזון ומורכבות המתבררת בקצב הנכון על החך, משלימים תמונה של יין היכול לשכנע ישראלים רבים שיש חיים (יפים) גם מחוץ ליינות האדומים. שרדונה שכזה, צונן ומעודד, במחיר של כ - 44 שקלים לבקבוק, הוא הצעה שקשה לסרב לה.
    "מרלו, 1999, גליל" – לאחר שנבצרו האשכולות ידנית, במרומי רמת דלתון, הם הועברו במשך חמישה ימים תהליך מבורך המאפשר לתירוש התוסס להסתחרר עם קליפות הענבים שלו, ולמצות מהם את לשדם הנסתר, סודות הטעם והניחוח. ההתפתחות והיישון במשך 14 חודשים, בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקני, והערבוב הנכון, הניבו תוצאה המעוררת נחת רוח רבה. מגוון שלו אדמוני נוצץ, ההתפרצות הראשונה של הניחוחות בכוס מביאה אל האף שפע של גרגרי יער שחורים ובשלים ורמזי שזיף חם אופייני לזן. על החך, היין מאוזן, רך, קטיפתי, כמעט מתפנק. המדור שיש לו חולשה אישית ליינות מרלו טובים, בא על סיפוקו. המחיר לבקבוק כ - 69 שקלים.
    "קברנה סוביניון, 1999, גליל" – איי! מי יתן למדור קפיצת זמן, אל שנת 2005 לפחות, עם אחד מבקבוקי הקברנה סוביניון האלה, העתידים, כך נראה, להתיישן ולהשתבח יפה. הסקרנות היא תכונה חיובית, אבל גם הסבלנות. ובינתיים, אפשר לסחרר את האדום הנאה בכוס, לרחרח בו את פרצי פירות שיחי היער, לצד משב עץ אלון צרפתי. ואחר כך, לגלגל את נוכחותו הטובה בחלל הפה, ולהסתכל קדימה באופטימיות. המחיר כיום לבקבוק כ - 77 שקלים.

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    יקב בנימינה. רביעי בגודלו בשוק המקומי
    מומלצים