שתף קטע נבחר

תוכנית מס' 23 - אוכל מנחם

ניר מארח את הפסיכולוגית רות פלד ומכין נשנושים שיעשו לנו מצב רוח טוב: עוגת שוקולד אישית חמה והמון פיצוחים - שקדים מסוכרים, אגזים מטוגנים, גרעני חמניה עם קלויים ואגוזי לוז עם מלח

עוגת שוקולד אישית חמה פיצוחים 

עוגת שוקולד אישית חמה

חומרים (6 מנות):

200 גרם חמאה

250 גרם שוקולד מריר

5 ביצים

250 גרם סוכר

80 גרם קורנפלור

30 גרם אבקת קקאו

הכנה:

1. ממיסים את החמאה עם השוקולד מעל אמבט מים חמים. מסירים מהאש, מוסיפים את הביצים (כל אחת בנפרד)

ומערבבים היטב.

2. מערבבים את הסוכר, הקורנפלור והקקאו ומוסיפים לתערובת השוקולד. מערבבים היטב.

3. משמנים היטב 6 תבניות אישיות חסינות אש, מרפדים בנייר אפייה ומשמנים גם אותו. יוצקים פנימה את תערובת השוקולד.

4. אופים 13 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). מוציאים מהתנור ומגישים מיד.

חזור למעלה
פיצוחים

שקדים מסוכרים

חומרים:

500 גרם שקדים לא קלויים

כוס סוכר

3 כפות דבש

הכנה:

1. ממיסים את הסוכר והדבש בסיר כבד, עד שמתקבל גוון זהוב.

2. מוסיפים את השקדים ומערבבים בכף עץ. מבשלים כ - 10 דקות, עד שהשקדים מכוסים לגמרי בקרמל, מסירים מהאש ושוטחים על משטח רטוב או משומן מעט.

3. בעזרת שני מזלגות מפרדים בין השקדים. מצננים ומעבירים לצנצנת שנסגרת היטב.

אגוזים מטוגנים

חומרים:

250 גרם אגוזי מלך

¼ כוס סוכר

קורט מלח

שמן לטיגון עמוק

הכנה:

1. מניחים את האגוזים בסיר, יוצקים עליהם מים רותחים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים שתי דקות, מעבירים למסננת ושוטפים במים קרים.

2. שוטחים את האגוזים בתבנית, זורים עליהם סוכר ומעט מאד מלח, מערבבים לציפוי אחיד ומייבשים בתנור בחום נמוך.

3. מחממים שמן בסיר קטן ומטגנים בו מספר דקות את האגוזים, מדי פעם כשליש מהכמות, בוחשם בכץ עץ לטיגון אחיד. מוציאים בכף מחוררת ומפזרים על נייר אפייה לצינון.

מאחסנים בכלי שנסגר היטב.

גרעיני חמניה קלויים

חומרים:

כוס גרעיני חמנייה קלופים

כף רוטב סויה

הכנה:

1. שוטחים את הגרעינים בתבנית אפייה, קולים כ - 10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). מדי פעם מנערים לקלייה אחידה.

2. מעבירים מיד לצנצנת, יוצקים מעל את הסויה ומנערים. סוגרים היטב.

אגוזי לוז קלויים עם מלח

חומרים:

250 גרם אגוזי לוז

2 כפות מלח גס

מים

הכנה:

שמים את האגוזים בקערה, מפזרים מעל את המלח ומרטיבים במעט מים. מערבבים היטב לכיסוי אחיד של המלח. שוטחים בתבנית אפייה ואופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). מדי פעם מנערים א התבנית.

התוכנית משודרת בשעה 21:00 בערוץ החיים הטובים

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגות השוקולד בדרכן לתנור
פיצוחים. לקלות ולהנות
מומלצים