תוכנית מס' 32 - אוכל ילדותי
ניר מארח את טל מוסרי, כוכב ערוץ הילדים, ומבשל לו פסטה ברוטב עגבניות וביצה בקן
ספגטי עם רוטב עגבניות | ביצה בקן |
חומרים:
250 גרם ספגטי מבושל אל דנטה
לרוטב:
בצל בגודל בינוני
3 שיני שום
שמן זית לטיגון
1/2 כוס יין לבן
שימורי עגבניות קלופות קצוצות
3 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
בזיליקום טרי
אורגנו טרי
כפית חרדל וכפית סוכר
מלח ופלפל שחור טחון טרי
להגשה:
200 גרם גבינת פרמזן או קשקבל
הכנה:
1. מטגנים את הבצל והשום בשמן חם, עד זהוב. מוסיפים את היין ומבשלים על אש גבוהה עד שרוב היין מתאדה. מוסיפים את העגבניות הטריות והמשומרות. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
2. מתבלים בבזיליקום, אורגנו, חרדל, סוכר מלח ופלפל. מערבבים היטב ומבשלים 3-2 דקות.
3. יוצקים על הספגטי ומגישים. את הגבינה קולפים על המנות בעזרת קולפן ירקות.
חומרים (למנה אחת):
פרוסת לחם
ביצה
מעט מלח ופלפל שחור טחון טרי
הכנה:
1. משמנים מחבת במעט חמאה או שמן, מחממים ומטגנים את הלחם מצד אחד.
2. בעזרת עיגול מתכת מרחיקים את המרכז בקוטר 8-7 ס"מ.
3. משמנים מעט את המחבת והופכים את הפרוסה על צדה השני, ממלאים את החור בביצה ומטגנים עד שהביצה מתייצבת. אפשר לכסות כדי שהחלמון יתבשל. מתבלים במלח ופלפל.
התוכנית משודרת בשעה בשעה 21:00 בערוץ החיים הטובים