שתף קטע נבחר

מסע ניווט לעיוורים

מסע ניווט בנגב, לעידוד קריאת ברייל, נערך ביוזמת הספרייה לעיוורים בנתניה. העיוורים כיוונו את נהגי הג'יפים לאן לנסוע, באמצעות תדריך הכתוב בכתב ברייל, אחד המשתתפים: "זה שהנהג רואה ואתה לא, ובכל זאת אתה מנווט, היתה תחושה מדהימה"

"התייחסו אליי כאל אדם רואה, וזה נתן הרגשה נפלאה", כך מסכם עודד בשארי את מסע הניווט לעיוורים, בו השתתף לאחרונה. בשארי (28), תושב נתניה, עיוור מלידה, פעיל בספרייה לעיוורים מגיל שנה. הספרייה המרכזית לעיוורים וכבדי ראייה שנמצאת בנתניה, ומשרתת ציבור שלכ- 11 אלף עיוורים מרחבי הארץ.
ביוזמת הספרייה נערך לאחרונה מסע ניווט בנגב. מנהל הספרייה, אורי כהן: "מטרת המסע היתה לעודד אנשים לקרוא כתב ברייל. לרוב, מעודדים קריאה כזו על ידי תחרויות קריאה. השנה החלטנו לצאת לשטח". בעזרת "עוצבת סיני", וחברי מושבים שונים מאזור הנגב, יצאה התוכנית אל הפועל.
"בכל ג'יפ ישבו עיוור אחד או שניים, נהג, קצין ושופט", מספר כהן. "כל עיוור קיבל תיק עם תדריך לאן לנסוע, כשהתדריך נכתב בכתב ברייל. לאורך המסלול היו תחנות, בהן היה צריך העיוור למלא משימה, והשופט ניקד את הביצועים". המשתתף שקרא את מפת הברייל באופן המהיר ביותר, זיכה את כל נוסעי הג'יפ במקום הראשון. בשארי, שהוביל את נוסעי הג'יפ שלו למקום הראשון מספר: "עצם העובדה שהנהג רואה ואתה לא, ובכל זאת אתה הוא זה שקובע את המסלול ומנווט – נותנת תחושה מדהימה".
"אחת המשימות היתה לשתות תה, ולזהות לפי הטעם והריח מאיזה צמח הופק", מתאר בשארי. במשימות אחרות התבקשו המתחרים לקרוא שמות מקומות, החרוטים על אחת האנדרטאות בנגב, או לשאוב מים בעזרת בקבוק משתלשל על חבר מבאר עמוקה.
לאחר הניווט, ביקרו כל 25 העיוורים בתערוכת נשק, שם הפעילו כלים שונים ונסעו בנגמ"ש. בשארי, שלא גויס לצבא: "יכולתי לחוש מה מרגיש חייל סדיר בצה"ל, אני מקווה שעיוורים צעירים ישמעו על שיתוף הפעולה, וירצו להתנדב לצה"ל. אני בטוח שבעוצבת סיני יימצא להם מקום".

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ניווטו באמצעות תדריכים בכתב ברייל
מומלצים