שתף קטע נבחר

 

הפלסטינים לוחצים לשלוח כוח בינלאומי לשטחים

נציגי הרשות מנהלים מסע יחסי ציבור בעולם שכותרתו: גיוס כוח בינלאומי להגנה על תושבי השטחים. ערפאת יידרוש מקלינטון להרחיב את המסגרת הבינלאומית של התהליך המדיני

שביעות רצון בקרב הפלסטינים בעקבות העלאת הנושא של הכנסת כוח בינלאומי לשטחים, על ידי ארצות הברית ומספר מדינות וארגונים בינלאומיים.
מקור פלסטיני אמר ל-ynet כי ייתכן והאמריקנים הבינו שיש גם צד שני שצריך להתחשב בדרישותיו. "זוהי דרישתנו המרכזית, ועל פי ההתייחסות האמריקנית לכך נראה אם ארצות הברית החליטה להמשיך לעמוד בצורה בוטה לצד הישראלים או שסוף סוף יאמצו האמריקנים מעט נורמות של הגינות".
המקור אומר כי הפלסטינים ממשיכים במאמצים לגייס מטריה בינלאומית רחבה לסבב השיחות הבא והדבר כנראה מלחיץ את ארצות הברית. לדבריו, אחד השמות שהועלו על ידי הפלסטינים כמשתתף אפשרי בתהליך הוא נשיא דרום אפריקה לשעבר, נלסון מנדלה, לצד צרפת, רוסיה, יפן, האיחוד האירופי והאו"ם.

הקמפיין הפלסטיני

באמצעות נציגיהם בעולם, פתחו הפלסטינים במסע יחסי ציבור נרחב, שכותרתו: "גיוס כוח בינלאומי להגנה על הפלסטינים בשטחים".
על פי המקור הפלסטיני, במספר רב של מדינות אירופאיות יש אוזן קשבת לדרישותיהם ובצרפת, יוון ואיטליה החלו אנשי ציבור ותנועות פוליטיות ללחוץ על ממשלותיהם לתמוך בדרישה הפלסטינית.
המקור התייחס גם למצב בשטחים ואמר כי אי אפשר להטיל על הפלסטינים את האשמה שהם אינם מעוניינים בהרגעת הרוחות. "כשהאווירה המדינית תשתפר, גם לאנשים שלנו יהיה פחות סיבות לזרוק אבנים. איך נכפה על אנשים להפסיק את ההתקוממות כשהמתנחלים ממשיכים להרוג, להרוס ולקלקל את מסיק הזיתים, מקור הפרנסה של עשרות אלפי חקלאים פלסטינים", אומר המקור הפלסטיני.
ראש הרשות הפלסטינית, יאסר ערפאת, נפגש בשעות הצהריים (יום ב') עם שגריר רוסיה ברשות, סרגיי פסקוב. השניים דנו במצב בשטחים ובמצב התהליך המדיני וערפאת הביע בפני השגריר את רצונה של הרשות לראות את רוסיה מעורבת יותר בתהליך. הפלסטינים מוצאים את האיתותים שהם מקבלים מרוסיה ומאירופה, מעודדים מבחינת האינטרסים שלהם.
מקור פלסטיני אמר ל-ynet כי הערכת מצב שהתקיימה בקרב הנהגת הרשות הפלסטינית, בעקבות סיוריו של נביל שעת' באירופה, מדברת על כך שיש באפשרות הפלסטינים לכפות קיום ועידה בינלאומית, מהסוג שעליה דובר בשנות ה-80 - ועידה שתיהנה מ"מטריה" בינלאומית רחבה, שבה לאירופים, לרוסים ולאו"ם יהיה תפקיד חשוב.
הפלסטינים מרגישים שהתנאים בשלים לכך וכי גם המדינות המדוברות מעוניינות ליטול חלק בתהליך המדיני. זאת גם כדי להגן על האינטרסים שלהם באזור, אבל גם כדי להביא להשפיע על המתרחש באזור. על פי הערכה זו, אומר המקור הפלסטיני, האינתיפאדה שפרצה בשטחים תרמה תרומה נכבדה לזעזוע הסדר העולמי החדש שעיצבה ארה"ב בסיום המלחמה הקרה. כמו כן, העובדה שהאינתיפאדה פרצה בזמן שהאמריקנים עסוקים בבחירות לנשיאות, מאפשרת לשחקנים בינלאומיים נוספים לתפוס מקום בתהליך המדיני באזור.

ערפאת יידרוש מקלינטון הגנה בינלאומית

בתוך כך אומר נביל אבו רודיינה, יועצו של ערפאת, כי היו"ר יעלה בפגישתו עם קלינטון שש דרישות מרכזיות ובראשן הדרישה לחייב את ישראל ליישם את הבנות שארם א שייח.
בנוסף, ידרוש ערפאת מקלינטון לספק הגנה בינלאומית לפלסטינים, להשתית את התהליך המדיני על ההחלטות האו"ם, לכונן ועדת חקירה בינלאומית, לחייב את ישראל ליישם את כל הסיכומים ולכבד את ההחלטות הבינלאומיות. אבו רודיינה אומר כי הפלסטינים יבקשו להרחיב את המסגרת הבינלאומית של התהליך המדיני, כשלדבריו, ההרחבה תהיה ערובה ליישום ההסכמים.
כינוס המדינות המוסלמיות שייתקיים בסוף השבוע בקטאר צפוי לתמוך בדרישה הפלסטינית להגנה בינלאומית ומספר מדינות בראשן מצרים ידרשו פומבית מארצות הברית ומהאו"ם לספק לפלסטינים הגנה כזו.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום:רויטרס
דורש התערבות בינלאומית. ערפאת
צילום:רויטרס
עמיקם חורש
חיילי או"ם בלבנון. בקרוב בשטחים?
עמיקם חורש
מומלצים