שתף קטע נבחר

מרכז טניס מתקדם אמור להבנות במודיעין

דיווד ויסנובטי, איש עסקים מצליח מדרום אפריקה, הגיש לראש עיריית מודיעין תוכנית מפורטת של הפרויקט, שאמור להשתרע על 20 דונם ולכלול גם אולמות סקווטש וטניס שולחן

דיווד ביסנובטי, ישראלי לשעבר שמתגורר כיום במאלווי שבדרום אפריקה ונחשב שם לאיש עסקים מצליח, מעוניין להקים במודיעין מרכז טניס מהמשוכללים בארץ, בהשקעה התחלתית של כמליון דולר. התוכנית המפורטת להקמתו של המרכז כבר הוגשה לראש עיריית מודיעין, משה שכטר, על ידי גיל חודרוב ממכבים, קרוב משפחה של ביסנובטי שמשמש כנציגו בישראל.
מרכז הטניס, שאמור להשתרע על שטח של 20 דונם, יכלול שישה מגרשי טניס מחימר, שישה מגרשי אספלט רגילים, ובנוסף אולם למשחק הסקווטש, אולם לטניס שולחן, ואולם לכדור נוצר (בדמינגנטון). התוכנית שהתקבלה בברכה על ידי גורמים רבים בעירייה, ממתינה לאישורו של מהנדס העיר דני סנרמן.
שכטר: "אני מקבל בברכה את יוזמתו של ביסנובטי. היתה לנו פגישה לפני חצי שנה, ולאחרונה קיבלתי לידיי את התוכנית. מדובר בעסקה בה היזם משקיע את כל הכסף להקמת הפרויקט, ולאחר תקופה מסוימת השטח עובר בחזרה לרשותה של העירייה. עם כל האהדה שיש לי לעניין צריך לזכור שמדובר כאן בשטח ציבורי, ולכן ייתכן מאד שהיזם יצטרך להשתתף במכרז בהתאם למתחייב בחוק. בשלב זה התוכניות נבדקות על ידי חשב כלכלי חיצוני, וכן על ידי מהנדס העיר".
מנהל מחלקת הספורט בעיריית מודיעין, איילון צונץ: "אני בעד כל רעיון שיקדם את הספורט במודיעין, ואני מאמין שרעיון כזה יתרום רבות לתושבי העיר. הצד המסחרי הוא לא התחום שלי, אבל אני יודע שיש לנו כאן במודיעין שחקני טניס רבים וזה בוודאי יסייע להתקדמותם".
חודרוב: "ראש העיר צריך לשקול את התרומה הגדולה של המרכז למודיעין. הפרויקט לא יעלה אפילו פרוטה אחת לעירייה. מדובר במרכז שיספק מקום תעסוקה ל- 20 מתושבי מודיעין, ובמסגרתו יהיו בשעות אחר הצהריים כ- 400 ילדים ובני נוער, וכן 50 מבוגרים. בשיחות שקיימתי עם ביסנובטי הוא הביע נכונות להשקיע, למרות הקשיים הכלכליים בהם נתונה כיום הכלכלה הישראלית. הוא ממתין לקבלת האישורים כדי להוציא את הפרויקט לדרך והבטיח להזדרז עם הקמת המרכז. להערכתי הוא זקוק לתקופה של כחצי שנה מרגע קבלת האישורים, עד להקמתו".

בית הספר הגדול לטניס

גולת הכותרת של הפרויקט אמור להיות כאמור מרכז הטניס, בו אמור לקום בית הספר לטניס הגדול מסוגו בישראל. בבית הספר יתאמנו ילדים מגיל 5 עד גיל 18 במספר רמות. "המטרה של היזם היא לפתח את הטניס במודיעין ובאיזור לרמות הגבוהות ביותר", מספר חודורוב. "אנחנו רוצים שתהיה מגמת טניס בבית ספר אחד לפחות במודיעין. אנחנו מעוניינים לעבוד בשיטה של פירמידה, שתהיה מסה גדולה של ילדים ובני נוער, ומתוכם אנחנו נטפח את המצטיינים".
מטרת היזם היא כלכלית בלבד?
"הטניס קרוב מאד לליבו של ביסנובטי והוא מעוניין להקים מרכז טניס לא רק ממניעים כלכליים טהורים, אלא גם מתוך אמונה שבאמצעות הספורט אפשר לחנך ילדים. ביסנובטי מאמין בעתיד הכלכלי של מודיעין. משום כך, הוא שכר מהנדסים ואדריכלים, עשה בדיקת כדאיות כלכלית, והתחיל כבר במשא ומתן עם טובי המאמינים של ישראל, מתוך מטרה להפוך את מודיעין למרכז הטניס של ישראל".
הרעיון להקמת המרכז החל להתגלגל בביקור שערך ביסנובטי בישראל לפני חמישה חודשים, כאשר ערך ביקור משפחתי אצל הוריו ובני משפחתו המתגוררים במכבים. הישראלי לשעבר, שהצליח בעסקי הנדל"ן והמסחר במלאווי, התפעל מהתפתחותה המואצת של מודיעין ובתיווכו של חודורוב הוא קיים פגישה עם שכטר והעלה בפניו את הרעיון להקים את המרכז במימונו הפרטי. שכטר, שהתרשם מפניית היזם, הציג בפניו את תוכנית המיתאר של מודיעין והצביע על שטח 45 הדונמים (ליד הכיכר הגדולה שבמרכז העיר) שיועד מלכתחילה כשטח לפעילות ספורט של מודיעין. העיסקה בין היזם לעירייה אמורה לצאת אל הפועל במתכונת בה הוקם ההולמס פלייס במודיעין. בהתאם לסיכום הראשוני שנעשה בין שכטר ליזם, אמור היזם לקבל לידיו את השטח האמור לתקופה של 20 שנה, לאת בכל הוצאות הבנייה והתפעול של המרכז, ולהכניס לקופתו בתקופה זאת את סכומי הכסף שיגבו מהילדים עבור דמי השתתפותם בחוגים. לאחר תקופה זאת אמור השטח והנכס שעליו לעבור לרשות העירייה. אגב, ביסנובטי סיים לא מזמן לבנות בית במושב בן-שמן ובימים אלה הוא עסוק בהכנות לקראת חזרתו לארץ.

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תוכנית להקמת המרכז לטניס הגדול בישראל (צילום אילוסטרציה)
מומלצים