שתף קטע נבחר

 

ראש המטה של ענבל גבריאלי העיד במשטרה

יואב רפאל נשאל אודות פרשת "סיטי טאוור" וכן האם נקנו קולות בכסף שסייעו לבחירתה של גבריאלי. החוקרים שאלו גם אודות הארוחות במסעדת "אריאנה", בבעלות אביה של גבריאלי, שבהן השתתפו חברי מרכז. המשטרה עידכנה את היועץ המשפטי בנוגע לחקירתה של נעמי בלומנטל

ראש מועצת באר יעקב, יואב רפאל, ששימש כראש המטה של ענבל גבריאלי בפריימריס בליכוד, מסר עדות בצהריים (יום ב') במשרדי היחידה הארצית לחקירות הונאה בבת ים. החוקרים ביקשו בין היתר לבדוק האם היה רפאל מעורב בפרשת הזמנת החדרים ב"שרתון סיטי טוואר", שלה שותפה על פי החשד גם סגנית השר נעמי בלומנטל.
החוקרים שאלו את רפאל שאלות אודות אופן היבחרותה של גבריאלי ולקניית קולות בכסף. רפאל אמר ל-ynet בתום חקירתו: "הסברתי לחוקרים כי מעולם לא לנתי ב"סיטי טאוור". מישהו כנראה שרבב את שמי לפרשה. בעניין ענבל אמרתי שדחפתי, עזרתי וסייעתי לה בצורה לגיטימית לחלוטין".
רפאל סיפר כי המשטרה ביקשה לדעת פרטים נוספים אודות הארוחות שאליהן הוזמנו חברי מרכז הליכוד במסעדת אריאנה, בבעלות אביה של גבריאלי ביפו. הוא הכחיש שמדובר במעשה שיכול להתפרש כשוחד בחירות. "לחשוב שקונים אדם בצלחת, אורז, סלט או תפוחי אדמה זה לא רציני. אם זו היתה הנוסחה, מועמדים היו יכולים לקנות טריילרים של מזון כדי להבטיח בחירה בהם", אמר רפאל בחיוך.
בחירתה של גבריאלי, בת 27 מחולון, למקום ה-31 בפריימריס בליכוד עוררה תהיות על הצלחתה. חברי מרכז בליכוד טענו כי נבחרה בזכות ייחוסה המשפחתי - בני משפחת גבריאלי עוסקים בניהול בתי קזינו בעולם וידועים בתרומות לאנשי ליכוד רבים.

היועץ עודכן בפרשת בלומנטל

המשטרה עידכנה היום את היועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, בהתפתחויות בחקירת פרשת השחיתויות לכאורה בליכוד. בכלל זה, נמסרו לו פרטים על חקירתה של סגנית השר נעמי בלומנטל.
אתמול נודע כי ראש הממשלה, אריאל שרון, מתכוון לפטר את בלומנטל מתפקידה. זאת, אם תמשיך לשמור על זכות השתיקה בחקירותיה במשטרה. בנוסף לכוונתו לפטר את בלומנטל, שרון גם מצפה ממנה לפרוש מרשימת המפלגה לכנסת ה-16, אם תוסיף לשמור על זכות השתיקה.
אתמול פנה ראש לשכת ראש הממשלה, דב וייסגלס, ליועץ המשפטי כדי לבדוק האם אכן שמרה בלומנטל על זכות השתיקה. אולם רובינשטיין סירב למסור לשרון פרטים הנוגעים לחקירתה. דובר משרד המשפטים, יעקב גלנטי, אמר כי "אכן קיבלנו פנייה כזו מצד ראש הממשלה. אולם נבצר מאיתנו להשיב על כך בשל ההפרדה הנהוגה בעניין חקירות בין דרג האכיפה לדרג הפוליטי".
גורמים משפטיים הסבירו כי "שרון לא זקוק לאור הירוק של רובינשטיין כדי לנקוט נגד בלומנטל בכל צעד שהוא רואה לנכון. שרון רשאי לשאול את בלומנטל האם היא השתמשה בזכות השתיקה ולפעול כראות עיניו אם ברצונו לפטרה".
היועץ המשפטי אמר בהזדמנויות קודמות כי הוא נגד שימוש בזכות השתיקה של בכירים ואישי ציבור.
מקורביה של בלומנטל תקפו בחריפות את התנהגותו של שרון בפרשה וטענו כי הוא נוקט במדיניות מפלה בעניין זכות השתיקה. לדבריהם, "שרון לא נזעק נגד הזכות הזאת כשבנו עמרי השתמש בה בעת חקירתו בפרשת העמותות. הבחירה בבלומנטל כמטרה היא בגדר בחירה במטרה קלה מדי".
בנוסף, אמר ל-ynet חבר מרכז המקורב לבלומנטל (שאינו מדבר בשמה, לדבריו) כי "בפרשת סברה ושתילה כל התנועה עמדה לימינו של שרון, למרות העליהום הציבורי, וגיבתה אותו. ראוי היה ששרון יגלה חברות באותה מידה במקום לרקוד על הדם רק כדי להרוויח עוד כמה נקודות במערכה הפוליטית".

בהכנת הידיעה השתתף אלי סניור
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אתר הכנסת
גבריאלי. ראש המטה נחקר
צילום: אתר הכנסת
צילום: גלי תיבון
רובינשטיין. התנגד לבקשת שרון
צילום: גלי תיבון
צילום: שאול גולן
בלומנטל. "אפליה"
צילום: שאול גולן
מומלצים