שתף קטע נבחר

לקנות בפחות: מנצחים את המצב

מכירות החיסול הראוותניות מתגלות פעמים רבות כאכזבה גדולה. המוצרים הנחשקים חסרים, ובמקומם מציעים לכם פריטים מעונות קודמות או מגוון מצומצם ביותר. ברשתות אופנה נשארים בד"כ רק בגדים במידות קיצוניות. ההנחות האמיתיות מחכות לכם במקומות אחרים. איך לחסוך בימי מיתון: כתבה שנייה בסדרה

לוקש ה-70% הנחה במציאון אין מציאות לחסוך בטיסות לאילת להחליף את הריפוד 
עדיף לזרוק מקולקל משומש מצלצל כמו חדש מוצרי תינוקות יד שנייה בגדים: פותחים מכפלת 
קפיצה קטנה לחו"ל 
מציעים לכם מבצעים עם הנחות עד 70%? אל תאמינו. מבטיחים לכם מותגים לוהטים בחנויות עודפים? אל תאמינו. אנחנו מזהירים את הצרכנים לבל ילכו שולל אחרי כותרות אשר מתבררות כחסרות סיכוי, מזהירה עו"ד בתיה מילר, מנכ"ל רשות ההסתדרות לצרכנות.

 

במקרים לא מעטים מה שנמכר גם במסגרת חנויות עודפים היה סחורה שאיש לא חפץ בה גם קודם, או לחילופין בעלת פגמים קשים או מידות קטנות שאינן מבוקשות. במקרים אחרים התברר כי מוצרי נמכרו במחירים יקרים למדי הקרובים למחירים הרגילים בעונה.

 

במסגרת הפרויקט המשותף של "ידיעות אחרונות" ורשות ההסתדרות לצרכנות בחרנו שורה של אלטרנטיבות לצריכה ולחיסכון, בסיוע חני מונין, מנהלת מחלקת הסקרים של הרשות. בדקנו האם מדובר בחיסכון משמעותי, ומה התוצר שאנחנו מקבלים בתמורה.

 

כאמור, מקומות המתיימרים להציע הנחות חיסול של יום או של שבוע התגלו כאכזבה גדולה במיוחד. עוד ערוצים הנתפסים כחסכוניים ואינם משתלמים תמיד היו ריפוד מחדש של ספות הסלון וכסאות האוכל, או תיקונים מסוימים במוצרי חשמל ואלקטרוניקה.

 

לעומת זאת, בלי טרחה יתירה ניתן לחסוך עד 60% במחיר כרטיס טיסה לאילת, או לחילופין בקניית מגזינים לועזיים מיובאים. גם חנויות יד-שנייה הפתיעו אותנו לטובה, וביניהן בלטה חנות של מוצרי תינוקות.

 


פורסם לראשונה

 

לוקש ה-70% הנחה

באחרונה אנחנו עדים לתופעה של קניונים המכריזים על מכירות חיסול, לרוב של עד 70% הנחה. את יריית הפתיחה נתנו קניוני עזריאלי, שהביאו אליהם מחפשי מציאות בהמוניהם. עכשיו הצטרפו לתרגיל קניונים נוספים כמו קניון הזהב, הקניותר, קניון ערים ועוד.

חני מונין, מנהלת מחלקת הסקרים של הרשות לצרכנות, יצאה ביום האחרון של 2002 לקניון הזהב בראשון לציון שהכריז על יום של מכירות חיסול מיוחדות והנחות של עד ל-70%. במקביל הודיע קניון רננים ברעננה על סופר סייל מדי יום חמישי - ושוב הבטחת הקסם עד 70% הנחה. מונין היתה שם ביום חמישי האחרון, וחזרה מאוכזבת משני הביקורים.

בשני הקניונים המבצעים המיוחדים לכאורה התמקדו במכירת פריטים בדוכנים בהנחות של 70%-50%.

בפועל התברר שאין מציאות. מונין: באופנה הבחנתי בדרך כלל בעיקר בבגדים מעונה קודמת. למשל בחנויות של פוקס בשני הקניונים, שם בלטו מידות קיצוניות, דגמים וצבעים בעייתיים. החנויות הבאות הציבו דוכנים בלתי משמעותיים מבחינת היצע: פרנזי, זיפ, אופן, בוניטה, טי.אן.טי, טרנובה, הוניגמן ועוד.

בגמא, חנות למוצרים דקורטיביים לבית בקניון רננים, היה דוכן חיצוני, שבו נמכר היצע מוגבל של שטיחי קש ב-50% הנחה. גם בחנות סטימצקי באותו קניון נמכר במבצע רק קומץ חוברות בישול. בביתילי היה שילוט גדול שהמוצרים נמכרים בהנחה של עד 50%. בפועל התרשמה מונין כי רוב המוצרים במבצע נמכרו בהנחות של 15%-20%.

אחרי ששוטטה בשני הקניונים והתאכזבה מהמציאות שלא היו החליטה מונין לערוך סקר מזדמן בין הזבנים בקניון רננים. בחנויות בון מארט, אודם, טורקיז, נינה, קסטרו, מתאים לי וסקאל אמפוריום נשאלו הזבנים האם מתקיימת מכירה מיוחדת לאותו יום בחנויותיהם. הם מסרו שלא. ההנחות הקיימות היו אתמול ויהיו גם מחר. אז מה הסיפור של יום מיוחד?, זועמת מונין.

גם רשת סקאל ספורט קפצה על הגל האופנתי והודיעה במודעות גדולות על מבצע לפיו כל החנות עד 60% (הנחה) עד ה-14 לינואר. לא תקפוץ? שאלו המודעות. מונין קפצה בסוף השבוע שעבר לחנות ברחוב הלחי בבני ברק. המוכרת לא ידעה אפילו שקיים מבצע של עד 60% וטענה שאין בחנות פריטים בהנחה שכזו. רוב הפריטים נמכרים במחיר המלא, התרשמה מונין. המבצעים היו רק כאלה של 1 + 1 בחצי מחיר, שפירושו הנחה של 25% לכל היותר. בנעליים חל מבצע זה בעת הביקור רק על נעלי קדס.

חזור למעלה
במציאון אין מציאות

פעם קראו לזה עודפי יצוא וסוג ב' היום קוראים להם אאוטלטים או מציאונים. אנו מצפים למצוא בהם סחורה טובה - לכל היותר עם פגמים קלים - במחירי מציאה, זאת אומרת במחצית המחיר המקורי לפחות ואפילו למטה מכך, טוענת מונין. עוד אנו מצפים, במקרה של ביגוד והנעלה, שהמוצר יעמוד באופן סביר בדרישות האופנה - אמנם לא בהכרח הצעקה האחרונה אבל גם לא פריטים מוזרים, אחרת הטירחה איננה שווה.

הבדיקות בשטח הולידו אכזבה. מונין גייסה לעזרתה צרכניות נוספות, המרבות בקניית מוצרים אופנתיים. הן ביקרו במהלך חודש דצמבר בשני מרכזים מבטיחים: האאוטלט בהרצליה, המנוהל על-ידי קניוני עזריאלי, וקניון המותגים של אלשרד בבנין פנורמה בדרום תל-אביב.

השמות מבטיחים, מה מתקיים בשטח? באאוטלט בהרצליה, שהוא מעין שדרת חנויות עודפים, צריך לעבור הרבה אכזבות עד שמגיעים למציאות אמיתיות. נראה שחלק מהרשתות מתייחסות לנקודה זו כאל מסלקה של כשלונותיהן. בסיבוב נמצאו בגדים בגזרות או מבדים מיוחדים ובלתי מבוקשים, או שילובי צבעים מוזרים. בהוניגמן למשל הוצעו ז'קטים בצבע זהב, ואחרים מפלסטיק בצבעי ורוד או סגול, וכן שמלות וחצאיות בגזרות א-סימטריות.

במתאים לי נמצאו ז'קטים לא אופנתיים בעליל מבד דמוי עור נחש. בקסטרו - סוודרים עם נצנצים, בגדים מפלסטיק דמוי עור באיכות ירודה. ברנואר - חליפות מבד דמוי זמש בצבעי כחול, סגול וחום בהיר בגזרות מיושנות.

הצרכניות, המרבות לבקר ברשתות שנבדקו, טענו כי יש סחורה רבה מאוד מעונות קודמות. מדובר בחנויות פוקס, הוניגמן, מתאים לי, אשה אשה, קסטרו, קרוקר, רנואר וחנות הנעליים לפאייט.

בין הפריטים בלטו גם מוצרים עם פגמים שקשה מאוד או לא כדאי להשקיע בתיקונם. כמו למשל חורים גדולים במרכז החולצה, קרע שאינו בתפר, תפר נוסף שנתפר בטעות ומעוות את צורת הבגד. כאלו נראו בעיקר ברנואר ובהוניגמן. בזו האחרונה נמכרו בעת הבדיקה 5 פריטים ב-50 שקל. אבל לרוב, מציינת מונין, היה מדובר בגופיות קטנטנות עם פגמים של חורים בבד ו/או הדפס מרוח. במקרה כזה, התרשמו הבודקות, כביסה לא תועיל.

תופעה נוספת: העודפים הם במידות קיצוניות ופחות שכיחות. כל המגפיים שנמצאו ברנואר היו במידות 37-35. איפה המידות השכיחות של 39-38? בבגדים קשה היה למצוא פריטים במידות 42-40, ורובם היו במידות 36-38.

אם מתעקשים אפשר למצוא מציאות, אבל יש צורך בעבודת רגליים, סבלנות וחיטוט. בחנות מתאים לי נמצאו חולצות כפתורים מכותנה בצבעים אופנתיים ונעימים ב-69 שקל. בקסטרו הציעו שתי חולצות מהעונה הנוכחית, שעלו 129 שקל לזוג במקום של 99 שקל לאחת במחיר רגיל. באותה חנות הציעו גם שתי חצאיות ב-129 שקל. בעונה הן עלו 259 שקל כל אחת ובסוף העונה 159 שקל.

עוד תופעה מרגיזה במקום: בחנויות הציעו פריטים יקרים, שאינם תואמים את הדימוי הזול של אאוטלט. בחנות הנעלים לפאייט יש צורך ביחסים טובים עם מנהל הבנק גם אחרי ההנחות. זו מגפיים נמכרו ב-1,030 שקל במקום ב-1,600 שקל, נעלי סירה עלו 300-250 שקל אחרי הנחה של 50% וכפכפים שטוחים ופשוטים עלו 150 שקל. לדעתנו אלה מחירים, שניתן למצוא בחנויות אחרות לפני הנחות.

בקניון המותגים שבבניין פנורמה התאכזבה מונין לגלות שהקניון הוא בעצם חנות גדולה של מוצרים המיובאים על-ידי אלשרד (וכן שיש בעיית חנייה רצינית במקום). בחלק מהמקרים מדובר במותגים אופנתיים ומבוקשים כמו מיס סיקסטי או דיזל, היא מדווחת, אבל הם נמכרו במחירים רגילים וגבוהים.

בכלל בחנות הזו לא מצאתי מציאות מעניינות. רוב המוצרים שנמכרו במחירים נמוכים היו נראים כשווים את המחיר הזול. המסקנה: אם אתם בסביבה שווה לקפוץ, אולי תמצאו משהו נחמד, אבל לא שווה לנסוע מרחקים.

חזור למעלה
לחסוך בטיסות לאילת

בחודש דצמבר בדקנו את הטיסות לאילת - היעד המבוקש ביותר בארץ. גילינו כי שיטוט באינטרנט באתרים של ארקיע ושל ישראייר, וכן בירור טלפוני, עשוי לחסוך עד 57% ממחיר הכרטיס. חוסכים גם אלה שמחליטים לטוס ברגע האחרון ומוכנים להתאים את הטיסה לשעות קצת יותר בעייתיות.

יש להביא בחשבון שמרבית הכרטיסים המוזלים כרוכים בתנאים מגבילים של שעות טיסה, מועדי הזמנה או גילאים. למשל כרטיס זול מאוד שהוצע באתר האינטרנט של ארקיע מאילת לבן-גוריון או להיפך במהלך דצמבר עלה 126 שקל בלבד באמצע השבוע, לעומת מחיר מלא ורגיל של 291 שקל. אבל כדי ליהנות ממנו צריך היה להזמינו 21 יום מראש באינטרנט בלבד.

בחודש ינואר יכולים בעלי כרטיסי אשראי של ישראכרט ליהנות תמורת 340 כוכבים מכרטיס טיסה מוזל לשני הכיוונים באמצע השבוע ב-240 שקל (כלומר 120 שקל לכל כיוון). לסופי שבוע עולה כרטיס הלוך ושוב 340 שקל בלבד, כלומר 170 שקל לכל כיוון. מדובר במחצית מהמחיר הרגיל.

עוד מומלץ להשוות בין אתר האינטרנט למידע שמקבלים בטלפון. באותו יום הוצעה טיסה מוזלת באתר ארקיע באינטרנט ב-191 שקל לעומת מחיר של 221 שקל בטלפון.

חזור למעלה
להחליף את הריפוד

השאלה אם לרפד מחדש את הרהיטים תלויה בראש ובראשונה ביחס שלכם למערכת הריהוט שלכם. אם אתם נמנים עם מי שמפתחים יחס סנטימנטלי לרהיטים, או שאתם בעלי מערכת ישיבה או כסאות אוכל יקרים - בחנו את אופציית הריפוד ברצינות.

בעלי המקצוע ממליצים: בדקו מה שוויין של מערכות חדשות מחומרי גלם דומים. אם מדובר במערכת ששוויה כ-10-8 אלפים שקל ויותר, שווה לרפד מחדש. אם מדובר במערכות ישיבה סלוניות, שערכן 3-4 אלפי שקלים - חבל על הזמן.

אברהם אלטבת, רפד ירושלמי ותיק, מייעץ שלא לרפד מחדש מערכות עור. ריפוד מחודש של מערכת עור בישראל דומה למי שאומר 'אקנה לי את כל החלקים בעצמי וארכיב לבד מכונית'. עור משובח יקר מאוד, ויש מעט מאוד רפדים מקצועיים ומיומנים, שיודעים את טכניקת הריפוד מחדש בעור ומסוגלים

לבצע את העבודה ברמה גבוהה באמת. למי שמביא אלי מערכת עור לריפוד מחודש אני ממליץ לעבור לריפוד בד או לקנות מערכת חדשה. כשמדובר בבדים ממליץ אלטבת להזהר מבדים זולים מדי, שעלולים להתפרק ולהיפרם. בד איכותי עולה 100 שקל למטר ויותר.

המיתון הגדיל את מספרם של הרפדים, שמוכנים להגיע הביתה ולהעניק הערכה חינם אין כסף. לפני קבלת החלטה על ריפוד מומלץ לעשות זאת. חלק מהרפדים אפילו סירבו לתת הערכת מחיר בטרם ראו את המוצר, במיוחד כאשר מדובר בפינות ישיבה סלוניות, ולא בכסאות.

במרפדיית שרון בפתח-תקוה (טל': 03-9304951) מוכנים להגיע לכל מקום בארץ חינם, בהתראה של כשבוע מראש, ולתת הצעת מחיר. בטלפון מוכנים רק לתת מחיר לריפוד של כסא לפינת אוכל. 150-250 שקל בממוצע לכיסא, כולל בד.

במרפדית א. עוזי בדרום תל-אביב גובים 100 שקל בממוצע לכיסא אוכל עם גב מרופד, אלף שקל בממוצע לספה תלת-מושבית, ו-800-700 שקל לכורסא, לא כולל בד.

במרפדית קסטיאל בראשון-לציון גובים 300-200 שקל לכסא אוכל, 6,000-3,000 שקל לספה תלת-מושבית ו-2,000-500 שקל לכורסא. המחירים כוללים בד ותלויים בכמות הבד ובאופן הריפוד.

אברהם אלטבת מירושלים גובה 150-50 שקל לריפוד כסא אוכל סטנדרטי, והמחירים מגיעים עד ל-250 שקל כשמדובר בדגמים מפוארים במיוחד. ריפוד כורסאות עולה 500-280 שקל, ספה תלת מושבית 750-800שקל. המחירים הם לעבודה בלבד, לא כולל בד.

הרפד שגי אשל מחיפה (4-8661396 0) מגיע הביתה חינם אין-כסף לבחינת הריהוט המיועד לריפוד, אבל רק באיזור חיפה. הוא לא מוכן לתת מחירים בטלפון.

חזור למעלה
עדיף לזרוק מקולקל

בשנה שעברה פירסמנו עיבוד לתנאי הארץ של ממצאי מחקר גדול של ירחון הצרכנות האמריקני קונסיומר ריפורט, אשר נערך בקרב 38,000 צרכנים. המחקר העלה כי כדאיות תיקון מוצרי חשמל ואלקטרוניקה תלויה בשלושה גורמים עיקריים:

הראשון, מחיר המוצר שבידינו מול מחיר האלטרנטיבה החדשה. כשמדובר במוצרים זולים יחסית כמו קומקומים חשמליים, מיקרוגלים זולים, מגהצי אדים זולים, רדיו דיסקים, מכשירי וידאו או מקררים משרדיים - לא משתלם לתקן.

מצד אחד מכשיר חדש הוא זול יחסית, ומצד שני עלות תיקוני התקלות הנפוצות גבוהה יחסית. לדוגמא: אם מתגלות בעיות במערכות המכניות של מכשירי וידאו או בעינית ברדיו דיסק - מחיר התיקון הוא 500-400 שקל בממוצע. תיקון מדחס של מקררים משרדיים הוא 1,000-800 שקל.

השיקול השני הוא מה מציע הדור החדש של המכשירים. שיקול זה רלבנטי במיוחד כשמדובר במכשיר חשמלי גדול או אם המכשיר בן 5 שנים ומעלה. יש מכשירים חשמליים שבהם אחת לשלוש שנים מתרחשים מהפכים טכנולוגיים. למשל מקררים או מייבשי כביסה חדישים חוסכים באנרגיה באופן משמעותי.

שיקול אחרון הוא שבמכשירים זולים יש לפעמים תקלות שאי אפשר לתקן. לדוגמא: קשה מאוד להחליף את גוף החימום הנסתר בקומקום חשמלי (בדגמים הזולים). במקרה כזה מומלץ לקנות חדש, ואפשר להשיגו בסכומים של 60 שקל ומעלה.

מתי כן כדאי לתקן? כשמדובר במכשירים איכותיים ויקרים או שהם בעלי ערך סנטימנטלי. הישראלים, מתברר, נקשרים למיקסרים שלהם. עוד כדאי לתקן מקרנים או טלוויזיות בגודל של 43 אינץ' ומעלה, מקררי סייד ביי סייד, מדיחי כלים מותגיים - בכל אלה התיקונים אמנם יקרים יחסית, אך לקנות מכשיר חדש יקר בהרבה. גם סדיני חימום כדאי לתקן, במיוחד אם גילם מתחת ל-5 שנים.

חזור למעלה
משומש מצלצל כמו חדש

חברות הסלולר מוצפות בטלפונים מיד שנייה. מדובר בטלפונים שהתקלקלו ותוקנו, שהוחזרו על-ידי מנויים ששדרגו דגמים או לחילופין כאלו שעברו מחברה לחברה. רוב הטלפונים האלה מגיעים למנויים במקרים של אובדן טלפון או קלקול שלא ניתן לתיקון במהלך תקופת האחריות (שאז כידוע לא מספקים לנו

טלפון חדש). אבל עדיין נשארות החברות עם טלפונים מיד שנייה. הרעיון למכור ללקוחות חדשים מכשירים משומשים התחיל עם העובדים הזרים, אבל המיתון מרחיב אותו גם למגזרים אחרים באוכלוסייה.

פלאפון היא היחידה, שמטפחת בגלוי את מכירת הטלפונים המחודשים כאופציה ללקוחות. לדברי גיל שרון, משנה למנכ"ל פלאפון, מכירת המכשירים המחודשים באה לתת מענה לצורך שיווקי שנוצר בעקבות המיתון הקשה, ומאפשרת ללקוחות להצטרף לחברה וליהנות משירותיה במחירים מוזלים.

בחברה טוענים שמכירות הטלפון מיד שנייה מגיעות לעשרות-אלפי מכשירים בחודש. המכשירים עוברים בדיקת מעבדה מקיפה, טיפול, תיקון, החלפת פלסטיקה, אנטנה וכל הנדרש - ונארזים מחדש. כל המכשירים הנמכרים במסגרת זו הם דגמים ותיקים יחסית, שכבר לא נמכרים כחדשים. המחירים ללקוח נעים בין 249 ל-539 שקל. לשם השוואה, מחירי מכשירים חדשים מדגמים עדכניים נעים בין 356 ל-1,976 שקל.

הזול ביותר הוא מכשיר סמסונג 411 מיד שנייה שנמכר ב-399-249 שקל. מכשירי סמסונג 611 או אל.ג'י.800 נמכרים ב-349-339 שקל. סטרטק דיגיטלי (ג'ויס) או סמסונג 811 נמכרים ב-439-449 שקל שקל, וסמסונג 911 ב-549-539 שקל.

שימו לב: כל המכשירים מיד שנייה נמכרים במסגרת מסלול פריפייד, כלומר עם כרטיס חיוג. בחישוב לשיחה כרטיסי הפריפייד יקרים בממוצע ב-10% בהשוואה לשיטות החיוב הרגילות. אך יתרונם - בשליטה חסרת התחליף על מספר השיחות היוצאות.

גם בחברת פרטנר מציעים מכשירים מיד שנייה במסגרת מסלול הפריפייד בלבד. מגוון המכשירים קטן יחסית. נוקיה 3210 ומוטורולה 525 די נמכרים ב-499 שקל. פה ושם מופיעים דגמים של נוקיה 5110 במחיר של 449 שקל למחודש, לעומת 599 שקל לדגם כשהיה חדש. לשם השוואה, מחירי מכשירים חדשים ומתקדמים בחברה (ללא מסכים צבעוניים או מצלמות) נעים בין 499 ל-1,299 שקל.

בחברת סלקום אין סחר במכשירים מיד שנייה. ללקוחות המבקשים לחסוך הם מציעים את המסלול הזול ביותר: 12.90 שקל לחודש למשך 36 חודשים (464.40 שקל) ולהשתמש בכרטיסי טוקמן. לתשומת לב הורים לילדים: ניתן גם לשלוח 20 הודעות SMS ליממה חינם מאתר החברה באינטרנט.

חזור למעלה
מוצרי תינוקות יד שנייה

צריך לשבור את המוסכמה לפיה לתינוקות יש לקנות רק מוצרים חדשים. בתקופת מיתון וכשקיימים קשיים כלכליים, משתלם לבקר בחנויות אלה שבהן ניתן למצוא מוצרים במצב טוב ובחיסכון משמעותי. ממליצה עו"ד מילר, מנכ"ל הרשות לצרכנות.

ובאמת, סיפרו לנו שבכפר-סבא נפתחה לאחרונה חנות עם שם מקסים: ילדותי השנייה (רחוב ויצמן 29). חני מונין ביקרה במקום והתרשמה שהחנות מיישמת רעיון מוצלח בצורה מוצלחת. יש שם שפע של מוצרים, רובם במצב טוב עד טוב מאוד, וחלקם אף חדשים מפשיטות רגל של חנויות בענף. המחיר: כשליש מהמחיר של מוצר מקורי. המקום מומלץ להורים חדשים, ובוודאי לסבים ולסבתות, שרוצים לצייד את ביתם

לכבוד הנכדים. החנות גם מאפשרת לבעלי מוצרי תינוקות במצב טוב, ממשחקים ועד ריהוט, למכור אותם בשיטת הקונסיגנציה. תמר שריאל, בעלת החנות, תשלם לבעל המוצר שני-שלישים ממחיר המכירה.

הנה מבחר דוגמאות למחירי מוצרים, שנמצאו בחנות בעת הביקור (בסוגריים: המחיר למוצרים מקבילים חדשים):

בייבי סנס - 300 שקל (480 שקל). מדחום דיגיטלי של בראון - 150 שקל (300 שקל). אגב, אין צורך בסטריליזציה. בבתי המרקחת ניתן להשיג פיות להחלפה אחרי כל מדידת חום, ב-41 שקל ל-40 פיות.

שידת החתלה במצב מעולה של טוב לי לתינוק - 700 שקל (כ-1,200 שקל). עגלת תינוקות חצי משולבת של פג - 600 שקל (כ-1,500 שקל). עגלת תינוקות חצי משולבת של גרקו - 300 שקל (800-700 שקל).

כסאות בטיחות למכוניות מתוצרת מקסי קוזי ואיבנפלו - 160-100 שקל (700-300 שקל). כסא אוכל - 95 שקל (כ-220 שקל). מכשיר אדים אדיקל - 55 שקל (160 שקל). סטריליזטור של אבנט - 35 שקל (90 שקל). עריסה של שילב - 180 שקל (380 שקל). קלטות וידאו - 20 שקל (90-70 שקל). שמיכת פוך

של שילב - 30 שקל (90 שקל). מעיל של גאפ לילדה בת 8 - 60 שקל (200 שקל). חולצות, מכנסיים ומיזעים ב-3-2 שקלים בלבד.

יש במקום צעצועים חדשים לחלוטין מחנויות שנסגרו, כמו פאזל הבית שלי - 10 שקל (29 שקל), רכבת חשמלית - 30 שקל (80 שקל), ואפילו ספרים לתינוקות ולפעוטות או בנושא גידול תינוקות שמחיריהם זולים ב-50% ויותר בהשוואה למחירים של ספרים חדשים.

חזור למעלה
בגדים: פותחים מכפלת

בבגדים מתברר שכדאי לבחון את האופציה של תיקונים במקום קניית בגד חדש. למשל כאשר הילד גדל, במקום לזרוק את הג'ינס שקטן עליו אבל עדיין במצב טוב, אפשר להעביר לילד צעיר ממנו, בהתאמת מידות וקיצור מכפלת. התיקון עולה רק 25-15 שקל ומניב בגד שמיש.

בחלק מהמקומות שבדקו סוקרי רשות ההסתדרות לצרכנות גם מוכנים להצר חולצה. באופנת פיסו ובגרנד קניון בחיפה דורשים תמורת העבודה 20 שקל. במרכז התפירה בעפולה 20-15 שקל ובאופנטיב בירושלים - 25 שקל. כאשר מדובר בפריט אחד, אין צורך לכתת רגליים. אבל אם אתם מביאים לתיקונים שלושה פריטים ויותר, מומלץ להקדים ולבצע סקר טלפוני לבירור מחירים. בכל המקומות שנבדקו נתנו מחירים ללא כל בעיה, והפערים מדברים בעד עצמם.

חזור למעלה
קפיצה קטנה לחו"ל

יש מי שמכור למגזינים לועזיים. התענוג לא זול בכלל אז איך אפשר בכל זאת להמשיך ולעלעל בפיסות חו"ל הבוהקות הללו? סוקרי רשות ההסתדרות לצרכנות יצאו בנובמבר ובדצמבר לחמש נקודות מכירה, וגילו פערי מחירים של עד 60% ברוב המגזינים שנבדקו - על אותם גליונות בדיוק! החנות עולם

הירחונים בדיזנגוף סנטר בתל-אביב הסתמנה באופן ברור כנקודת המכירה הזולה ביותר. מומלץ לבדוק אם יש סניף מקביל של הרשת באיזור מגוריכם.

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ג'רמי פלדמן
מבצעי חיסול. לא להאמין
צילום: ג'רמי פלדמן
סלולריים. אפשר גם יד שנייה
מוצרים לתינוקות. משומשים במצב טוב
מומלצים