שתף קטע נבחר

 

מקורבי מצנע: קיבלנו החלטה מצויינת

שביעות רצון בעבודה מהתגובות להצהרת מצנע כי לא יצטרף לממשלה בראשות שרון: "בנקודה הזו יכול להיות מפנה ממשי בסקרים". גם בליכוד מרוצים: "מבחינה אלקטורלית המהלך הזה לא מוסבר. מדובר בוויתור מראש על מרכז המפה הפוליטית"

שביעות רצון במפלגת העבודה מהתגובות להודעת עמרם מצנע כי לא יצטרף לממשלה בראשות אריאל שרון.
"זו היתה החלטה מצויינת", אמרו ל-ynet מקורביו, "זהו רגע מכריע במערכת הבחירות הזו. בנקודה הזו יכול להיות מפנה ממשי בסקרים. עכשיו רואים את האלטרנטיבה".
בתנועת הליכוד תקפו את דבריו של יו"ר מפלגת העבודה נגד הצטרפות מפלגתו לממשלת אחדות. השרה לימור לבנת אמרה כי "האמירה הזאת תזיק למפלגת העבודה כי רוב הציבור מעוניין בממשלת אחדות". לבנת הוסיפה כי היתה רוצה שהליכוד יוביל את הממשלה באמצעות גוש ימין, אך "מאחר ולא עומדות כרגע הכרעות טריטוריאליות או אחרות, צריך להיות מלוכדים. כשיגיע הרגע להיכנס למשא ומתן שבו יהיה צריך לקבל החלטות, ייתכן שהדרכים ייפרדו", אמרה לבנת.
מזכיר הממשלה לשעבר, גדעון סער: "בשמאל תמיד היה גרעין שהתנגד לאחדות, אך לגבי החלק האחר, כשאני שומע אותו מתראיין נגד ממשלת אחדות, אני מחייך, כי אני מכיר את עמדתם האמיתית". סער הוסיף כי "מבחינה אלקטורלית המהלך הזה לא מוסבר. מדובר בוויתור מראש על מרכז המפה הפוליטית".
ראש הממשלה, אריאל שרון, נשאל היום במהלך ביקור בעכו אודות הצהרת בכירי העבודה, והשיב: "אני מתייחס רק לדברים רציניים".

"שיקלו הצבעתכם"

במסיבת העיתונאים שכינס אמר מצנע: "הגיע הזמן לומר את האמת, כי זה רגע של אמת. לא נהיה בממשלה תחת הנהגת שרון. מי שלא מצביע עבודה, מצביע שרון. כל מי שמצביע נגד שרון - אין לו אלטרנטיבה אחרת... לא נהיה אחראים לממשלה ימנית קיצונית. זה הוא או אנחנו. שיקלו היטב את הצבעתכם".
למצנע נלוו כל בכירי העבודה, בניסיון להציג חזית אחידה בעקבות ההחלטה לפסול על הסף כניסה לממשלת אחדות תחת שרון. מצנע, מצידו, קרא שלא ליצור אשליה לפיה יש אפשרות להקים ממשלה חילונית. הוא ניסה בנאומו שלא להביך את בנימין בן אליעזר ובכירי המפלגה שאך לפני כמה חודשים ישבו בממשלת שרון: "העבודה בראשות פואד הצטרפה לממשלת האחדות מתוך אחריות, מתוך ראייה של הצורך לפתור את הבעיות. אבל הממשלה הוליכה שולל את שותפתה הבכירה בכל נושא. מילים - הרבה, מעשים - כלום. העבודה פרשה בגלל המציאות שבה הפקירו את מדינת ישראל", הבהיר מצנע.
מספר שתיים בעבודה, ח"כ בנימין בן אליעזר, אמר במסיבת העיתונאים: "לא נוכל ללכת לממשלה עם אריק שרון, כל עוד לא תהיה החלטה על הקמת גדר הפרדה לאורך של 700 ק"מ. לא נוכל ללכת עם אריק שרון כל עוד לא יוסכם מראש על פתיחת מו"מ מדיני מיידי, ולא נוכל ללכת לממשלה עם שרון כל עוד לא יוצג סדר עדיפויות לאומי שונה, כל עוד לא נציל את אותם מאות אלפי מובטלים, את אלפי האמהות החד ההוריות ואת מעוטי היכולת אשר נענשו קשות מסדרי העדיפויות של אריק שרון".
כמה מחברי הכנסת ובכירי המפלגה שהוזמנו לאירוע הביעו תרעומת על העובדה שלא ניתנה להם הזדמנות לדבר. ח"כ ויצמן שירי התווכח במסדרונות עם מזכ"ל המפלגה, אופיר פינס, ואמר לו: "בפעם הבאה שתזמינו אותנו להצטלם, תגידו לנו, כי אז נתאפר".

המהלך של מאיר ניצן

למרות הניסיון לייצר אווירה של אחדות בנושא, נשמעים היום לראשונה גם קולות נגד המהלך. ראש עיריית ראשון-לציון, מאיר ניצן, איש עבודה ותיק, כועס: "ההחלטה הזו לא התקבלה במוסדות המוסמכים של המפלגה. לא בלשכה, לא במרכז, שלא לדבר על הוועידה. מצנע צריך לזכור שהמפלגה היא של החברים, ולא רק של היו"ר", אמר ניצן ל-ynet. הערב יודיע ראש עיירית ראשל"צ רשמית בכינוס של תומכיו כי ישעה את עצמו מפעילות במפלגה עד לכינוס ועידה מיידית.
ניצן החל היום בגיוס תומכים לדרישה לכנס את ועידת המפלגה, שלטענתו תתנגד להחלטה של מצנע, ותכריע לטובת ממשלת האחדות. במקביל, הודיע כי הוא משעה את עצמו מראשות מטה מפלגת העבודה בראשון לציון: "אני לא רואה את עצמי משמש כיו"ר המטה, כאשר אני עצמי לא משוכנע בנכונות ההחלטה. איך אני אשכנע אנשים אחרים בעניין הזה?"
יצוין כי ניצן הוא מראשי העיר הוותיקים של מפלגת העבודה, ונחשב למקורב לבנימין בן אליעזר. הוא הודיע מיד עם היבחרו של מצנע לראשות המפלגה כי יפרוש מהמפלגה, אולם חזר בו ימים אחדים לאחר מכן. "אי אפשר לומר שאני חותר תחת המפלגה או תחת מצנע", הוא אומר היום. "שוחחתי עם פואד הבוקר, והוא אמר לי שהוא מצטער על החלטתי וניסה לשכנע אותי לחזור בי. הסברתי לו שאני לא יכול לעשות את זה".
ניצן תקף עם זאת את עמרם מצנע בחריפות: "איך יתכן שהוא מוכן לשוחח עם ערפאת, אבל לא מוכן לשוחח עם מפלגה ישראלית?" לטענתו של ניצן, לו היו מצנע, שרון ולפיד מודיעים כי הם הולכים לממשלת אחדות חילונית הם היו סוחפים אחריהם קולות רבים ופותרים את "בעיית המפלגות הקטנות שכל פעם מאלצת את המפלגות הגדולות להתפשר".
בסביבתו של מצנע לא מתרגשים מהודעתו של מאיר ניצן, ואומרים: "צריך לזכור מי האיש". מקורב למצנע אומר כי להערכתו אנשיו של בן אליעזר והוא עצמו עומדים מאחורי המהלך, והדבר יתברר בימים הקרובים.
ניצן, בכל מקרה, ממשיך לאסוף חתימות של אנשי מפלגת העבודה נגד ההחלטה. לטענתו, הודיעו אנשים מרכזיים במפלגה, בהם גם חברי כנסת לשעבר על תמיכתם.

בהכנת הידיעה השתתפה שרון רופא
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
מצנע. לא לאחדות
צילום: איי פי
בן אליעזר. לא נלך עם אריק
צילום: רויטרס
ניצן. ועם ערפאת אפשר?
מומלצים