שתף קטע נבחר

עוגת ט"ו בשבט

ליאור אדרי אופה עוגת ט"ו בשבט, עם בצק פריך והמון פירות יבשים, ומנסה לשכנע את עצמו שהיא בעצם בריאה

אני אוהב את העוגות של ט"ו בשבט, הן מרגישות בריאות בגלל כל הפירות היבשים, ואז אני מרשה לעצמי לאכול יותר. למעשה, העוגה הזו לא יותר בריאה מכל עוגה אחרת, אבל העיקר ההרגשה לא?

חומרים:

לבצק:

1/4 2 כוסות קמח
1/2 כוס + 1 כף סוכר
180 גרם חמאה רכה
1 ביצה
50 מ"ל שמנת מתוקה
קורט מלח

למלית:

120 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף סוכר חום
1 כפית קינמון
1 כפית חמאה
80 גרם משמשים מיובשים, חתוכים לרבעים
80 גרם דבלים, חתוכות לרבעים
80 גרם תמרים, חתוכים לקוביות
50 גרם אננס מיובש, חתוך לקוביות
80 גרם אגוזי מלך
2 כפות קמח

כלים:

תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ, משומנת

הכנה:

1. מכינים את הבצק: בקערת המיקסר, מערבבים במהירות איטית את החמאה, הסוכר והמלח, מוסיפים את הביצה והשמנת וממשיכים לערבב. מוסיפים את הקמח בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
2. מכינים את המלית: בסיר בינוני, מרתיחים את השמנת, הסוכר החום, הקינמון והחמאה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את כל הפירות היבשים וגם את האגוזים. ממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב עד שכל השמנת נספגת בפירות. מוסיפים את הקמח ומערבבים. התערובת צריכה להיות סמיכה, אבל לא יבשה - כמו רביחה. אם היא יבשה מדי, תוסיפו עוד קצת שמנת. מורידים מהאש ומקררים.
3. בינתיים מרדדים את הבצק לעלה בעובי של קצת פחות מ-1/4 ס"מ. מעבירים לתבנית ושומרים את השאריות בצד. מעבירים למקרר ל-20 דקות.
4. מוציאים מהמקרר, יוצקים פנימה את המלית. את שארית הבצק, אפשר לרדד, לחתוך לפסים ולסדר, שתי וערב על המילוי, או לחילופין - לפורר מעל המילוי.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות צלזיוס במשך 30-35 דקות או עד שהבצק מזהיב.

'עוגה עוגה' רחוב בן-יהודה 84, תל-אביב.



לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים