שתף קטע נבחר

בחירות 2003: לליכוד אין הסכם עודפים

המפד"ל, שנקשרת לרוב בהסכם עם הליכוד, העדיפה הפעם את מפלגתו של עמיר פרץ. העבודה חתמה על הסכם עם מרצ, ליברמן עם שרנסקי וש"ס עם יהדות התורה. ועם מי חתמה שינוי? הירוקים

ועדת הבחירות המרכזית פירסמה הערב (א') את רשימת המפלגות המתמודדות לכנסת ה-16, ואת הסכמי העודפים שנחתמו ביניהן.
מפלגת העבודה חתמה על הסכם עודפים עם מרצ, שינוי עם הירוקים, האיחוד הלאומי עם ישראל בעלייה, עם אחד עם המפד"ל, ש"ס עם יהדות התורה וחד"ש-תע"ל עם בל"ד. הליכוד, שנתקשר לרוב בהסכם עם המפד"ל, לא חתם על הסכם עודפים עם רשימה כלשהי, וכך גם רע"ם בהנהגת עבד אל-מאלכ דהאמשה וחירות בראשות מיכאל קליינר.
הסכם עודפים, המכונה "חוק באדר-עופר" על שם חברי הכנסת שהגו אותו, נועד למנוע איבוד קולות שאינם משלימים מנדט לאחת המפלגות. על-פי החוק, שתי רשימות רשאיות להתקשר ביניהן בהסכם, שבמסגרתו יועברו הקולות העודפים בשתיהן לזו שקרובה יותר להשלמת מנדט נוסף. במלים אחרות, הקולות ייזקפו לזכות המפלגה אשר לה מספר גבוה יותר של קולות עודפים.
קולותיה של מפלגה שלא עברה את אחוז החסימה, העומד כיום על 1.5 אחוז ממספר הקולות הכשרים, אינם נספרים במניין הקולות העודפים.
חלוקת המנדטים לאחר הבחירות מתבצעת על-ידי חלוקת מספר הקולות הכשרים ב-120. כך נקבע כמה קולות דרושים עבור מנדט אחד בכנסת. את מספר הקולות של כל רשימה מחלקים באותו מדד, כדי לקבוע בכמה מנדטים זכתה.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המטרה: למנוע קולות מבוזבזים (אילוסטרציה)
מומלצים