שתף קטע נבחר

 

מה קורה עכשיו?

הנה תחזית כללית של מה שצפוי לנו בשבועות הקרובים, עד להקמתה של ממשלה חדשה בישראל

זהו זה, הבחירות הסתיימו. מה קורה עכשיו? הנה לוח זמנים פוליטי, של מה שצפוי לנו בשבועות הקרובים (לפחות כל מה שניתן לדעת עליו מראש...):
29 בינואר: פרסום מרבית תוצאות האמת עד הצהריים. נמשכת ספירת המעטפות הכפולות (כ-230,000 קולות החיילים, נציגויות חו"ל ועוד)
30 בינואר: פירסום מלא של כל תוצאות הבחירות
5 בפברואר: ועדת הבחירות המרכזית מפרסמת את התוצאות הרשמיות של בחירות 2003. בעקבות הפירסום ברשומות, מזמין נשיא המדינה את נציגי הסיעות להתייעצויות. הם אמורים להמליץ בפניו מי לדעתם צריך להרכיב את הממשלה הבאה. כמובן, שקודם לכך כבר יתקיימו "גישושים" מאחרוי הקלעים בין המועמדים לבין הסיעות המיועדות לקואליציה שלהם.
בתום ההתייעצויות, שיארכו מספר ימים, יזמן הנשיא את ראש הסיעה שלו הסיכוייים הרבים ביותר להערכתו להקים את הממשלה (מן הסתם יו"ר הליכוד אריאל שרון) - ומטיל עליו את התפקיד.
לחבר הכנסת הנבחר יש 28 ימים להרכיב את ממשלתו. אם ייכשל, ביכולתו לפנות לנשיא ולקבל ארכה של 14 ימים נוספים. אם ייכשל שוב - יתחיל התהליך מחדש: הנשיא יזמן שוב את הסיעות ויטיל את התפקיד על מועמד אחר - שיקבל 28 ימים.
ראש הסיעה הנבחר מקים צוות משא ומתן קואליציוני, המנהל את המגעים מול המפלגות השונות. בין היתר נקבע "מודד", לפיו נקבע "כמה ח"כים שווה שר" בממשלה החדשה. המאבק על המשרדים מתחיל.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אי פי
הנשיא קצב. מצעד משלחות
אי פי
צילום: ערוץ 2
שרון. המועמד להרכיב
צילום: ערוץ 2
מומלצים