שתף קטע נבחר

 

הכנסת ה-16 יצאה לדרך

120 חברי הכנסת, ובתוכם 39 הנבחרים החדשים, נשבעו אמונים בישיבה מיוחדת וחגיגית. הנשיא קצב קרא לכונן חוקה ולהקים ועדות ממלכתיות לצמצום העוני ולרפורמות במבנה השילטוני: "יש לגבש תקנון של כללי קוד ואתיקה לנבחרים ומועמדים להצבת נורמה ציבורית"

הכנסת ה-16 הושבעה אתמול (יום ב') אחר הצהריים בטקס חגיגי במשכן הכנסת בירושלים. 120 הנבחרים החדשים, מתוכם 39 חדשים, נשבעו אמונים למדינת ישראל ולחוקיה באומרם, כל אחד בתורו, "מתחייב אני".
נשיא המדינה, משה קצב, פתח את הישיבה המיוחדת בנאום ממלכתי, בו קרא לכינונה של ממשלת אחדות. "על המנהיגות להוביל לאחדות ולפיוס לאומי. אחדות , אין פירושה ויתור על האמונות וההשקפות, לאיש בתוכנו אין זכות לחוש כי הוא מנהל מאבק של בני אור נגד בני החושך. יש בתוכנו וכחנות מיותרת, עלינו לדעת כי גם מחנה היריב הוא ערכי וחש מאוים... המשותף ביניכם, רבותיי הח"כים, בין כל חלקי הבית, בין כל הנבחרים - רב על המפריד".

קריאה לרפורמה במבנה השלטון

עוד אמר קצב: "על הממשלה החדשה לקיים דיונים קבועים על המצב החברתי ולא רק בעיתות משבר. אני קורא להקים ועדה ציבורית ממלכתית בדומה לועדה שהוקמה בימי ראש הממשלה גולדה מאיר כדי לגבש תוכנית לצמצום העוני ולמנוע את קריסת מדינת הרווחה...". בהמשך נאומו קרא לכונן ועדה ממלכתית ציבורית שתדון ותמליץ על הרפורמות במבנה השלטון. "צריך להסדיר את החיים הפנים מפלגתיים באמצעות חקיקה בכנסת, מתוך רצון להעלות את המוסר הציבורי. יש מקום לגבש תקנון של כללי קוד ואתיקה לנבחרים ומועמדים להצבת נורמה ציבורית". עוד קרא קצב לכינון חוקה ברוח מגילת העצמאות, "חוקה המתחשבת בחששות ובתקוות של ההוויה הישראלית".

פרס התלוצץ

בסיום נאומו הזמין קצב את זקן חברי הכנסת, שמעון פרס, והשביע אותו אמונים. פרס מונה ליושב ראש הזמני של הכנסת, עד למינויו של יושב ראש קבוע. בהקשר זה הוא התלוצץ ואמר: "הוקל לי כאשר נמסרה לי הסיבה לכך. סוף סוף, אחרי שנים, איש אינו מתמודד איתי על התואר הזה".
בנאומו אמר: "מקור הרע הוא העדר השלום. הטרור פוגע בביטחון, בחופש החופשה והתעסוקה. על המנהיגים הפלסטינים להבין שלא יוכלו להגיע למדינה משלהם ולזכות בהכרת העולם כל עוד קיים טרור. אין לנו עניין למשול בעם אחר. אנו מצטערים על הסבל הנגרם לפלסטינאים, סבל שנגרם בגלל הטרור. השלום מחכה לממשלת שלום פלסטינית ולתהליך שלום ישראלי". הוא גם השיא עצה לחברי הכנסת החדשים והוותיקים כאחד ואמר: "כל חבר כנסת צריך לראות את עצמו כשומר חותם הדמוקרטיה. עבודת הכנסת היא חשובה וכל חבר כנסת הוא כאבן בחומת הדמוקרטיה".
בטקס החגיגי נכחו מכובדים רבים, ביניהם שופטי בית המשפט העליון, הרבנים הראשיים, הנשיא לשעבר עייזר ויצמן, ראשי הסגל הדיפלומטי, הרמטכ"ל, נציגי העדות השונות ואחרים. חברי הכנסת, ביניהם 39 נבחרים חדשים, הזמינו למעמד החגיגי את בני משפחותיהם וידידים רבים, שצפו ביקיריהם מהיציע.

מוכרים ואלמונים כאחד

כאמור, לא פחות מ-39 חברי כנסת חדשים נשבעו היום אמונים לכנסת. בין הנבחרים החדשים רוחמה אברהם, מזכירתו של נתניהו בעבר, גילה גמליאל וענבל גבריאלי, חברות הכנסת הצעירות ביותר, עורך הדין רוני בראון המוכר מפרשת "בראון-חברון", הרב ישראל אייכלר ממשתתפי התוכנית "פופוליטיקה" בעבר, האחים דני ואהוד יתום - האחד בעבודה והשני בליכוד, עמרי שרון, בנו של ראש הממשלה אריאל שרון, ורבים אחרים. בין חברי הכנסת החדשים ישנם אלמונים כיעקב מרגי מש"ס, משה כחלון מהליכוד ויגאל יאסינוב משינוי, וגם דמויות מוכרות, כגון יו"ר העבודה, עמרם מצנע, השרה לשעבר יולי תמיר ומזכיר הממשלה היוצא, גדעון סער.
לחלק מחברי הכנסת החדשים נמסרו בימים האחרונים המכוניות המגיעות להם מתוקף בחירתם. מי שטרם קיבל רכב, יקבלו ממינהל הרכב בימים הקרובים. כמו כן, לכל סיעה הוקצב מספר לשכות על פי מספר החדרים ובימים הקרובים יקבע כל ח"כ את מקומו במשרדו החדש.

עוד חודש יוצאים לחופש

הישיבה היום היא למעשה פתיחת מושב החורף של הכנסת, אך לא לאורך זמן: חברי הכנסת יזכו למנוחה כבר ב-30 במארס, לפגרת פסח בת חודש וחצי. הם יחזרו לעבודה ל-11 שבועות, מה-19 במאי ועד ה-6 באוגוסט ואז ייצאו לפגרת קיץ ארוכה שתימשך 12 שבועות. למעשה, בשמונת החודשים הקרובים יעבדו חברי הכנסת רק ארבעה חודשים בפועל.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הישיבה המיוחדת במליאה
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
ראש הממשלה. מרים כוסית לכנסת החדשה
צילום: רויטרס
צילום: ערוץ 2
ראשי סיעות הכנסת ה-16
צילום: ערוץ 2
מומלצים