שתף קטע נבחר

הוויסקי ששווה 10,000 ליש"ט

ב-17 ביולי של שנת 1937, בעולם שונה מאוד משלנו, זוקק הוויסקי המיושן ביותר בעולם – הגלנפידיך והוכנס לחבית מספר 843 – ממנה יצא רק לאחרונה. האם נקפוץ ללונדון לקנות בקבוק? אולי אחרי שיחלוף המיתון

וויסקי הוא המשקה האלכוהולי החריף, הנפוץ והפופולרי ביותר בעולם. אחרי תהפוכות היסטוריות היסטריות לחלוטין, מאבקים אלימים נגדו שהגיעו לשיאם ב"תקופת היובש" האמריקנית (אשר הביאה אותו לצד סמים וזנות אל מחלקות השיווק של המאפיה), שב הוויסקי וכובש את מקומו בצמרת, אצל האנשים ההגונים. ויסקי מיושן וטוב, סקוטי, או אירי, או בורבון אמריקני משובח, הם אפריטיף או דיז'סטיף מענג. אבל הפתיח המצומצם לסיפור הארוך של המשקה הקלטי הזה, נועד להגיע לכך שהמדור מבקש לגלות כי בימים אלה לגם טיפה (3 או 4 גרם), מוויסקי הנחשב למיושן ביותר בעולם – ומחיר כל אחד מבקבוקיו, רק עשרת אלפים ליש"ט (קצת פחות מ-80 אלף שקלים).
מדובר ב glenfiddich בן 64 שנים, אשר הושק בלונדון, 61 בקבוקים בסך הכל, המוצעים שם למכירה בחנות המיזקקה אשר בעיר ובבתי כלבו יוקרתיים, בהם הפורטנאם. כמה טיפות ממנו נארזו בבקבוקים זעירים, משהו בסגנון מבחנה מעבדתית, ונשלחו אל סוכני הוויסקי הה ברחבי העולם (בארץ מדובר בחברת "הכרם"), ומהם אל הטועמים. גלנפידיך, אשר נוסדה בשנת 1887, על ידי ויליאם גראנט ושלושת בניו, נחשבת לאחד ממותגי הוויסקי המוערכים והמצליחים ביותר בקרב אוהבי הענבר הנוזל הזה.
ב-17 ביולי של שנת 1937 בעולם שונה מאוד משלנו, זוקק הוויסקי הזה בסקוטלנד והוכנס לחבית מספר 843 – ממנה לא יצא עד לאחרונה. מומחי המיזקקה טיפלו בה כמו בתינוק, ועם השנים היא נזקקה ככל הנראה לטיפולים שונים של תחזוקה. עד שהמשקה בתוכה הגיע בסופו של דבר אל חלל חיכו של המדור. התוצאה: קשה לדבר על תוצאות טעימה. הדבר היה משול יותר לברק. לאור גדול הבא והולך כהרף עין. משהו קטיפתי, חם מאוד, נשיכה של דבש על הלשון. וזה נגמר. האם נקפוץ ללונדון לקנות בקבוק? אולי אחרי שיחלוף המיתון.

בירת החיטה

"ויינשפאן" נחשבת לאחת ממבשלות הבירה העתיקות ביותר באירופה. לפני יותר מ-1,200 שנים הקימו אנשי דת בנדיקטינים מנזר על גבעה באזור אשר מצפון לעיר מינכן (דהיום), וקיימת עדות כתובה של ממש, ברשומות המנזר, על כך שהם עסקו בעשיית שיכר משנת 1040. כאשר כבש נפוליאון בונפרטה את בוואריה, הוא סגר את המנזר וגירש את נזיריו, אך המשפחה המלכותית הבווארית לא יכלה שלא להמשיך בייצור הבירה ולקחה על עצמה את המפעל. כעת, ה hefe weissbier שלהם, בירת החיטה הנהדרת, 5.4% אלכוהול, גוון זהב עמום וסמיך, טעמים רעננים של פרי השדה, הגיעה גם לישראל. מסוף השבוע הקרוב בפאבים שונים בארץ, מהחבית.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גלנפידיך. אחד ממותגי הוויסקי המצליחים ביותר
מומלצים