שתף קטע נבחר

עוגיות אוכמניות

מה זה חום מבחוץ וסגול מבפנים? עיגולי בצק מצופים בסוכר חום וקינמון וממולאים באוכמניות מרוסקות, או קפואות



חומרים:

¾ כוס (100 גרם) אבקת סוכר
200 גרם חמאה
1 כפית תמצית וניל
גרידה מתפוז אחד
2 כוסות (280 גרם) קמח
1 ביצה + 1 חלמון (בחלבון נשתמש להברשה)
250 גרם אוכמנית קפואות, או מחית אוכמניות משומרת

לציפוי:

1 חלבון
2 כפות קינמון
½ כוס סוכר חום כהה

הכנה:

1. במיקסר, מערבבים את אבקת הסוכר והחמאה במשך 10 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את הביצה השלמה ואת החלמון ומקציפים עוד שתי דקות. מוסיפים תמצית וניל וגרידת תפוז. בסוף מוסיפים את הקמח וממשיכים לעבד רק עד שהבצק מתאחד. מעבירים למקרר לחצי שעה.
2. מרדדים את הבצק לעלה בעובי קצת פחות מ-1/2 ס"מ. מברישים בחלבון. מערבבים את הסוכר החום והקינמון ומפזרים מעל. מהדקים עם המערוך.
3. קורצים עיגולים בקוטר 4 ס"מ. ומרכיבים את העוגיות: מניחים את העיגול כשהצד עם הקינמון כלפי מטה. מניחים קצת פחות מכפית מחית אוכמניות, או אוכמניות קפואות במרכז העיגול. סוגרים לצורה של שקיקים, קוטמים את שארית הבצק ומגלדלים בעדינות לכדור. חשוב להיזהר שהמחית לא תגלוש החוצה, ולכן לא כדאי לגלגל יותר מדי - גם אם העוגיות לא מושלמות בצורתן הן עדיין טעימות.
4. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות צלזיוס במשך כ-15 דקות. שומרים עד שבוע בצנצנת אטומה בארון, או עד חודש במקפיא.

'עוגה עוגה' רחוב בן-יהודה 84, תל-אביב.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים