שתף קטע נבחר

 

הסיעות החרדיות משכו את הצעת האי אמון בממשלה

קודם לכן הודיעו חברי סיעת העבודה כי לא יצטרפו ליהדות התורה ולש"ס - "בנושא הסטטוס קוו אנחנו לא יכולים להצביע נגד הממשלה". במקביל, החליטו בעבודה להחרים את דיוני ועדת חוץ וביטחון

אחר הצהריים (יום ב') הוסרה הצעת אי האמון שהגישו סיעות ש"ס ויהדות התורה בממשלה. זאת לאחר שסמוך להצבעה הסיר ח"כ אברהם ליצמן מיהדות התורה את מועמדותו לראשות הממשלה. על פי החוק החדש חייבים מגישי הצעות אי האמון להציג מועמד חלופי לראשות הממשלה וכן להשיג תמיכה של 61 קולות. ליצמן שהוזכר בהצעה כמועמד לשמש כראש הממשלה, הודיע כי הוא לא יסכים לכהן בתפקיד לאחר שסיעות העבודה ומרצ הודיעו שלא יתמכו בהצעה.

העבודה לא מצטרפת

קודם לכן החליטה סיעת העבודה להימנע בהצבעה על הצעת האי אמון שהגישו ש"ס ויהדות התורה בעניין פגיעה בשכבות החלשות והפרת הסטטוס קוו בענייני דת. בעבודה אמרו כי הסיעות החרדיות כרכו בהצבעת אי האמון נושאי חברה וכלכלה ונושאי סטטוס קוו יחד, ואיחוד זה אינו מאפשר להם להצביע נגד הממשלה.
בעבודה אומרים כי "אם היו מציעים הצבעות אי אמון נפרדות, הרי שבנושא החברתי - כלכלי היינו מצביעים נגד הממשלה. אבל בנושא הסטטוס קוו אנחנו לא יכולים להצביע נגד הממשלה, כי אנחנו מתנגדים לשמירה על הסטטוס קוו".
יו"ר המפלגת העובדה, ח"כ עמרם מצנע, אמר בתום הדיון כי "צריך לגבש בקרב האופוזיציה את הדרך בה יוגשו הצעות אי האמון, כדי שנוכל להתקיים כאופוזיציה לוחמת".
בנוסף, החליטה סיעת העבודה להחרים את ועדת חוץ וביטחון של הכנסת. זאת, מאחר ולטענתה הפר הליכוד את ההסכם המוקדם בין שתי הסיעות לפיו תוכל העבודה לשלוח לוועדה, מלבד שלושה חברים קבועים בעלי זכות הצבעה (מצנע, שמעון פרס ובן אליעזר), שלושה חברים נוספים, שיתחלפו ברוטציה, אולם יהיו ללא זכות הצבעה. יו"ר סיעת העבודה, ח"כ דליה איציק, אומרת כי "היה סיכום בינינו, אבל הליכוד הפר אותו, ואנחנו לא מוכנים לקבל את ההפרה הבוטה הזו".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אתר הכנסת
מצנע. מחרימים את ועדת חוץ וביטחון
צילום: אתר הכנסת
צילום: גלי תיבון
ישי. הגיש הצעת אי-אמון
צילום: גלי תיבון
מומלצים