שתף קטע נבחר

 

ערפאת: "ממשיכים באינתיפאדה עד העצמאות"

אמר את הדברים בפסגת המדינות המוסלמיות בקטאר, בה לוקחים חלק 29 מנהיגי מדינות מוסלמיות. הפסגה מתכנסת בדוחא, שבקטאר, לאחר שקטאר נכנעה ללחץ הערבי והודיעה על ניתוק יחסיה עם ישראל

פסגת המנהיגים של ארגון ועידת המדינות המוסלמיות נפתחה אתמול (יום א') בדוחא, בירת קטאר, שבמפרץ. בפסגה, שתמשך ארבעה ימים, ישתתפו 29 מנהיגי מדינות מוסלמיות ומשלחות המייצגות יותר מחמישים מדינות בעולם. מזכ"ל האום, קופי ענאן, ישתתף גם הוא בפסגה.
יו"ר הרשות הפלסטינית, יאסר ערפאת, אמר בנאום שנשא בוועידה כי בכוונת עמו להמשיך באינתיפאדה עד לסיום הכיבוש הישראלי. "ישראל ממשיכה את התוקפנות ואת הטבח נגד הפלסטינים וממשיכה במדיניותה לפוצץ את התהליך המדיני", אמר ערפאת.
ערפאת אמר כי ישראל איננה מעוניינת בשלום וממשיכה להפר את ההסכמים הבינלאומיים ואת ההחלטות הבינלאומיות. הוא ביקר את נטיית הקונגרס האמריקני לטובת ישראל ואמר כי הפלסטינים ימשיכו באינתיפאדה עד לעצמאות ולשחרור המקומות הקדושים בירושלים.

במרכז הדיונים

שמונים נושאים שונים אמורים לעלות לדיון בפסגה אך נראה שהסכסוך הישראלי-פלסטיני וארועי השטחים, הם שיעמדו במרכז הדיונים. בין הנושאים שיעלו לדיון: הסכסוך העיראקי-כוויתי, הסגר הבינלאומי על לוב, מאזן הכוחות האיזורי והפסקת מירוץ החימוש באיזור. הפסגה תקיים ישיבה מיוחדת בנושא האירועים בשטחים, במהלכה ידונו המנהיגים המוסלמים בהמלצה, שהגישו להם שרי החוץ, לנתק את יחסי המדינות המוסלמיות עם ישראל. הודעת הסיכום שתתקבל, ככל הנראה, תהיה פשרה בין הדרישה לניתוק מלא של היחסים, כפי שדורשות איראן וסוריה, לבין הדרישה לקבל החלטה מתונה ומעשית יותר, כפי שמציעות מצרים וירדן.
הפסגה האיסלאמית מתכנסת אחת לשלוש שנים. הפסגה האחרונה התקיימה באיראן, שמעבירה בפסגה הנוכחית את ראשות הארגון לקטאר. לפסגה הנוכחית נודעת חשיבות יתר בשל העניין הפלסטיני, שהשפיע גם על מדינות מוסלמיות מרוחקות, כמו אינדונזיה, פאקיסטאן ומדינות נוספות. יש לציין, כי כינוס הפסגה עמד בסימן שאלה, שכן מדינות רבות איימו להחרים אותו בשל יחסי קטאר, המארחת, עם ישראל. הקטארים נכנעו ללחצים והודיעו על ניתוק היחסים עם ישראל, על סגירת הנציגות המסחרית שלהם בתל אביב, ועל סגירת הנציגות הישראלית בקטאר. יחד עם זאת התחזית היא, שכמו בפסגה הערבית שהתקיימה בחודש שעבר, לא תתקבלנה החלטות מעשיות מרחיקות לכת.
ארגון ועידת המדינות המוסלמיות נוסד בספטמבר 1969, חודש לאחר שריפת מסגד אל אקצה בידי אזרח אוסטרלי. בארגון חברות 56 מדינות מוסלמיות ובתוכן, מדינות שאינן מוסלמיות, אך עם מיעוטים מוסלמים גדולים.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנהיגי מדינות מוסלמיות
"ממשיכים באינתיפאדה". ערפאת
מומלצים