שתף קטע נבחר

 

השגריר הבלגי החדש - מתנדב לשעבר בקיבוץ

בישראל מרוצים ממינויו של דה-ווטרווליט, הנחשב לפרו-ישראלי. "המינוי הוא מחווה כלפי ישראל", אמרו במשרד החוץ

שביעות רצון בישראל ממינויו של שגריר בלגיה החדש בארץ. השגריר, ז'אן-מישל ורנמן דה-ווטרווליט, בן 56, התנדב בעברו כמה פעמים בקיבוץ בדרום הארץ בתקופת היותו סטודנט, ונחשב לפרו-ישראלי. בחירתו לתפקיד בבלגיה נודעה לאחרונה לגורמים במשרד החוץ, והוא צפוי להתחיל בתפקיד בחודשים הקרובים.
דה-ווטרווליט, אב לשלושה, נשוי לעורכת דין מברזיל. הוא ידוע כדיפלומט מנוסה ומקצועי, עם עבר צבאי כקצין בצבא הבלגי, אשר שירת בעבר כקונסול בסאו-פאולו, כשגריר במוזמביק, מזכיר בשגרירות בלגיה בבון, וכיועץ דיפלומטי בלונדון.
גורמים במשרד החוץ מציינים בסיפוק כי אין ספק שמינויו לתפקיד הוא בגדר מחווה מצד בלגיה. מדובר באדם שמזוהה כפרו-ישראלי, אמרו הגורמים, בעוד שתפקיד שגריר בלגיה בישראל אינו פופולרי יחסית. דה-ווטרווליט אמר באחת ההזדמנויות כי מדובר בחלום חייו. הוא יחליף את השגריר כעת, וויליפרד גינס.

הדיפלומטים הבלגים לא קפצו על התפקיד

לפני כחצי שנה הוחלט למנות את שגריר בלגיה בישראל לתפקיד שגריר בלגיה באירלנד, אבל מאז ההודעה על ההחלטה, ממשלת בלגיה לא הציגה את מועמדה למחליפו.
במשרד החוץ הניחו שלהתמהמהות ישנן כמה סיבות אפשריות. האחת היא חוסר רצון להחליף שגריר בעת משבר עם ישראל (סביב משפט שרון בבלגיה), מחשש שישראל תסרב לקבל את השגריר החדש, אך במשרד החוץ ציינו כי לבלגיה אין מה לחשוש בנושא.
סיבה נוספת, אומרים גורמים במשרד, היא חוסר הרצון של דיפלומטים בלגיים לשרת במדינה שיחסיה עם בלגיה מתוחים.
דני שק, האחראי על משפט שרון בבלגיה במשרד החוץ, אמר כי "זה אולי לא אטרקטיבי במיוחד להיות שגריר במדינה שנמצאת במשבר עמוק ביחסים עם המדינה שלך. זה ללא ספק נחשב אתגר מקצועי, אך לא לתענוג אישי גדול, כאשר אתה מגיע לשרת במדינה כדמות לא מאוד פופולרית. אנחנו כישראלים רגילים להגיע למקומות קשים, אבל לא כל מדינה בעולם נמצאת במצבנו".
גורמים במשרד מציינים כי לשגריר הנוכחי גינס היו חיים לא קלים בארץ, לאחר שזומן כמה פעמים ל"נזיפות דיפלומטיות" במשרד ראש הממשלה ובמשרד החוץ בתגובה להליכים המשפטיים נגד שרון. "אין ספק שגינס עמד בשירות שלו בגבורה", אמרו הגורמים.
השגריר גינס אמר ל-ynet: "אנחנו כדיפלומטים מקצועיים משרתים גם במקומות קשים, ואינני רואה סיבה להימנע מכך. באשר לעיכוב במינוי השגריר, הוא נבע מהמתח ביחסים בין המדינות, וגם בעקבות אי הבהירות באזור עקב המלחמה בעיראק".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים