שתף קטע נבחר

עמי איילון נגד חוק ועדת טל

בראיון לגל"צ מותח ראש השב"כ לשעבר ביקורת חריפה על וועדת טל ומביע חשש כי המלצותיה יתקבלו היום בכנסת. קטעים נבחרים מהראיון:

ראש השב"כ לשעבר, עמי איילון, אמר בראיון לגלי צה"ל כי חוק ועדת טל ינציח מצב בו בחורי הישיבות ממשיכים שלא למלא את חובת השירות הצבאי, ואילו חיילים ירגישו כקורבנות של חקיקה לא הוגנת.

 

"אני לא אומר שחרדים צריכים לשרת, בצורה חד משמעית. הצעת החוק בעצם יוצאת מתוך מצב קיים ומעגנת אותו, מתוך תפיסה שהרוב הדומם ימשיך לקבל את אי השוויון. היא לא מטפלת בכלל באי התגמולים, ומתעלמת מהמצב הקשה והמתפורר של החב' הישראלית. מבחינת בחורי הישיבות היא משפרת את המצב. מטריד אותי אי השוויון המתמשך: מי שעושה מילואים ומי שהולך לשרת בקרבי מרגיש כל שנה יותר פראייר. לשרת לא בשירות קרבי ולהוציא פטור ממילואים זה כבר לא אות קלון. אמר נשיא ביהמ"ש העליון: הכמות הופכת לאיכות. זאת אומרת: אם בעבר דובר על כמה מאות אנשים, היום מדובר על אלפים, על כמעט עשרה אחוז ממחזור הגיוס. לא לטפל בזה בפן החקיקתי, גם זו בעיה".

 

איילון לא נמנע בראיון מלמתוח ביקורת על התנהלותו של ראש הממשלה ברק בפעילותה של וועדת טל ובלהיטותו לקדם את מסקנותיה לידי חקיקה:

 

"אני לא רוצה להפוך את זה לעניין אישי. אבל במישור העקרוני הרי בתוך הועדה נאמר: אחדות חברתית היא חלק מהביטחון הלאומי. כל מי שאומר שאין פה בעיה של ביטחון, הוא אדם שמבין בנושאי ביטחון בצורה מאוד צרה ומצומצמת".

 

איילון, שתומך במאבקה של תנועת "התעוררות" המתנגדת למסקנות וועדת טל, קורא לתיקון הצעת החוק שלה בוועדת הכנסת:

 

"הצעת החוק חייבת להניח שחובת השירות של כל אזרח היא ערך אזרחי מגבש. בחברה מפוררת כמו שלנו אי אפשר שלא לומר בכותרת של הצעת החוק את המשפט הזה. חובת שירות צריכה להתחשב בייחודיות של מגזרים בחברה - לא רק החרדים אלא גם הערבים צריכים להצטרף למעגל החובות במדינת ישראל - שירות אזרחי, שירות לאומי. מי שמשרת יותר צריך להיות מתוגמל יותר".

פורסם לראשונה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חן מיקא
עמי איילון. החיילים ירגישו כקרבנות
צילום: חן מיקא
מומלצים