שתף קטע נבחר

 

ביהדות התורה איימו: נבוא חשבון עם שרון

52 תמכו אמש בחוק טל לעומת 43 מתנגדים ושבעה נמנעים. סיעת מרצ הצביעה נגד החוק וראש הממשלה

חוק ועדת טל, המציע פשרה בנושא גיוס בחורי הישיבות, אושר אמש (יום ב') בכנסת בקריאה ראשונה ברוב של 52 לעומת 43 מתנגדים. שבעה חברי כנסת נמנעו.
חברי הליכוד, שנהנו מחופש הצבעה, התנגדו לחוק. יו"ר הליכוד, אריאל שרון, אמר בדיון: "לא יכול להיות מצב שבו חוק מסוים ייצור אי שוויון בנטל, בו אנשים נדרשים לשלם במחיר חייהם. דבר כזה יפגע בבטחונה של ישראל. החוק המוצע ירחיק את הנוער מהיהדות וייצור פירוד בעם. כאב לחיילים וכחבר לחיילים אני מרגיש הזדהות איתם, ומצפוני אינו מאפשר לי לתמוך בחוק".
דבריו של שרון עוררו זעם רב בקרב חברי הכנסת החרדים. ח"כ משה גפני (יהדות התורה), אמר: "יהיו בעתיד הצבעות קובעות נוספות, כמו על נשיא המדינה, ובהצבעות אלו נבוא חשבון עם הליכוד".
מיד לאחר ההצבעה הגיעו חברי כנסת רבים לאוהל המחאה שמול המשכן, לחזק את ידי חברי תנועת "התעוררות" והתנועה לאיכות השלטון, השובתים רעב במקום. רועי אולייניק, מראשי "התעוררות", אמר ל-ynet: "זה היה צפוי. חברי הכנסת וראש הממשלה, שיושבים שם למעלה ושומרים על הכסא שלהם ולא על אמונתם, ייזכרו לדראון עולם כמחסלי הדמוקרטיה ועקרון השוויון העומד בבסיסה. אנחנו לא מרימים ידיים, ומשוכנעים שבסופו של דבר החוק לא יעבור. המאבק לא תם, הוא רק עבר פאזה. נכון לעכשיו אנו ממשיכים בשביתת הרעב".
ראש הממשלה אהוד ברק החליט לפני ההצבעה כי זו תהיה הצבעת אמון בראש הממשלה. למרות זאת, הצביעה סיעת מרצ נגד הצעת החוק, ובכך הביעה למעשה לראשונה אי אמון בברק. כמה מחברי הכנסת של ישראל אחת, ובהם יעל דיין ואבי יחזקאל, נעדרו מהאולם, ואילו ח"כ עוזי ברעם נמנע. השר שרנסקי נכח באולם אך בחר שלא להשתתף בהצבעה.
לאחר ההצבעה אמר ברק: "זהו הישג גדול לשכל הישר ולאחדות העם, אפילו שהדבר נעשה על חשבון הקואליציה". יו"ר מרצ, יוסי שריד, אמר בתגובה: "ראש הממשלה בא מהרמטכ"לות ועמדתו בעניין משונה. גם אם הוא מודה שטעה בהבטחתו לפני הבחירות, מה יעשה הבוחר עכשיו עם טעותו של ברק. אנו שומטים את הקרקע מתחת לדמוקרטיה - אמירה אינה אמירה ומילה אינה מילה". הרב עובדיה יוסף התקשר לברק לאחר ההצבעה ובירך אותו על אישור החוק, "שיתרום לאיחוד עם ישראל", כדבריו.
על היעדרותה מההצבעה אמרה ח"כ יעל דיין: "לא הייתי שם במופגן וביודעין. ידעתי שלא אגרום להפלת הממשלה, והחלטתי להישאר נאמנה למצפוני. אמשיך להתנגד לחוק בעתיד". ח"כ אבי יחזקאל אמר: "אני מרגיש מצוין עם זה שלא הצבעתי. אני רוצה שגם ברק יידע שיש לי יש קווים אדומים. לדעתי איבדנו היום הרבה מנדטים".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארכיון ידיעות אחרונות
ברק וישי במליאה
ארכיון ידיעות אחרונות
שאולי שם טוב
בועז נול: המאבק יימשך
שאולי שם טוב
מומלצים