שתף קטע נבחר

"הפתעה": חברי הכנסת מעדיפים פגרה על פני עבודה

רק יומיים אחרי ששבו מפגרה, דחו חברי הכנסת הצעה להוסיף שבועיים בלבד לשנת העבודה שלהם. מחקר מראה כי אף אחד לא אמור להיות מופתע מהנתון: חברי הכנסת הישראלים עובדים את מספר הימים המועט ביותר לעומת קולגות בפרלמנטים בארה"ב, בריטניה וקנדה

יומיים בלבד לאחר שהתנגדו להסרת חסינותה של הקולגה נעמי בלומנטל, הוכיחו היום חברי הכנסת שוב, שלמרות החסינות שמעניקה להם העבודה, הם בהחלט מעדיפים ימי פגרה על פני ימי עבודה. ברוב של 23 מתנגדים, נדחתה הצעת החוק של יו"ר ועדת החינוך והתרבות, ח"כ אילן שלגי, להוסיף שבועיים ימי עבודה שנתיים לכנסת הנוכחית.
רק לפני יומיים שבה הכנסת לעבודה סדירה, לאחר פגרת פסח בת 45 יום. אולם חברי הכנסת אינם צריכים לחשוש, בעוד כחודשיים וחצי ייצאו לפגרה נוספת, הפעם לפגרת הקיץ שתימשך שלושה חודשים.
על פי תקנון הכנסת, המליאה מתכנסת בשני כנסים, אחד מתחיל 4 שבועות לאחר חג הסוכות והשני מתחיל 4 שבועות לאחר יום העצמאות. שני הכנסים יחד אמורים להימשך לפחות שמונה חודשים.
היום החלו במליאת הכנסת ההצבעות הראשונות בכנס הנוכחי. ולמרות זאת, כשעמדו בפני הצעת החוק של ח"כ שלגי, החליטו מעט הנוכחים, 23 מתנגדים, מול 14 תומכים בחוק, כי די להם במכסת ימי העבודה השנתית שלהם. הכנסת הנוכחית, יש להזכיר, הושבעה ב-17 בפברואר, עבדה במשך חמישה שבועות ואז יצאה לפגרת הפסח.
"הכנסת שוב הצביעה באופן המראה על ניתוקה מהעם", אמר בתגובה מציע החוק, ח"כ שלגי, "במקום שנהיה דוגמה אישית, ממשיך הרוב בכנסת לפעול ללא עכבות ובושה".
הנתונים, אגב, לא אמורים להפתיע אף אחד. מחקר שנערך על ידי מרכז המחקר והמידע של הכנסת, בדק את מספר ימי העבודה השנתיים של פרלמנטים אחרים בעולם. מהמחקר עולה שמתוך 16 הפרלמנטים שנבדקו, בהם ארה"ב, בריטניה, קנדה, שבדיה והולנד, ישראל נמצאת במקום נמוך, עם מספר ימי העבודה המועט ביותר, מלבד פורטוגל, שם עובדים המחוקקים עוד פחות מאשר כאן.

רשימת הח"כים שסירבו להאריך את עבודתם

דוד אזולאי (ש"ס)
דליה איציק (עבודה)
אברהם בורג (עבודה)
דניאל בן לולו (ליכוד)
צבי בר-און (ליכוד)
גילה גמליאל (ליכוד)
משה גפני (יהדות התורה)
עבד אלמלך דהמשה (רע"ם)
יצחק הרצוג (עבודה)
ניסים זאב (ש"ס)
ג'מאל זחאלקה (בל"ד)
יחיאל חזן (ליכוד)
דני יתום (עבודה)
משה כחלון (ליכוד)
חיים כץ (ליכוד)
יצחק לוי (מפד"ל)
מיכאל נודלמן (ליכוד)
מרינה סולודקין (ליכוד)
אפריים סנה (עבודה)
גדעון סער (ליכוד)
שמעון פרס (עבודה)
אברהם רביץ (יהדות התורה)
שלום שמחון (עבודה)

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הכנסת ביום השבעתה
צילום: רויטרס
צילום: צביקה טישלר
לא מהווים דוגמה. ח"כ שלגי
צילום: צביקה טישלר
מומלצים