שתף קטע נבחר

ח"כ וילן: "להתקין יותר מצלמות כנגד מתפרעים"

יו"ר הוועדה הפרלמנטרית למניעת האלימות בספורט הציע להגביר את המעקב אחרי עבריינים במגרשים ולהחמיר את הענישה. סגן ראש אג"מ: "הבעייתיות כיום היא שהשופטים קלים בחומרת העבירות"

בפני ועדת החקירה הפרלמנטרית בנושא האלימות בספורט הוצגו היום (ד') נתוני המשרד לביטחון פנים לקראת סיום עונת הכדורגל, וסקירה לגבי חקיקה בעולם בנושא האלימות בספורט.
תנ"צ אהרון פרנקו, סגן ראש אג"מ ונציג המשרד לבטחון פנים, הציג בפני משתתפי הישיבה את הנתונים ומתח ביקורת על חומרת העונשים הניתנים לעוברים על החוק: "במהלך העונה נפתחו 185 תיקי חקירה מתוכם 156 תיקים בגין עבירות אלימות של בגירים וקטינים (במגרשי הכדורגל) וכן 29 תיקים בגין ספסרות. 51 מכלל התיקים נמצאים בהליכים בתביעה: 39 בנושא אלימות ו-12 תיקים בנושא ספסרות. כ-70 אוהדים הורחקו על ידי צווי הרחקה שיפוטיים לתקופות ממושכות ועוד עשרות חשודים הורחקו ממגרשי הספורט בהוראת קצין משטרה לתקופה של עד 15 יום.
"הבעייתיות כיום היא שהשופטים קלים בחומרת העבירות, כך לדוגמא: העבריינים ששרפו את מכוניתם של שחקני הפועל תל אביב שמעון גרשון ויוסי אבוקסיס, 'נענשו' והורחקו לשבועיים בלבד ממגרשי הכדורגל".
ח"כ אבשלום (אבו) וילן, יו"ר הוועדה, המליץ לאור דבריו של תנ"צ פרנקו להגביר את המעקב אחר המתפרעים במגרשים ולהחמיר את העונשים הניתנים להם: "מהנתונים שהוצגו בפני הוועדה עולה כי יש לשקול תיקוני חקיקה כגון: התקנת מצלמות בכל המגרשים אשר יהוו ראיה קבילה בבתי המשפט, מתן קנסות למתפרעים/קבוצות בהתאם לסוג העבירה והחמרת הענישה הקיימת. לישיבת סיכום הליגה יוזמן מנהל בתי המשפט, השופט דן ארבל, כדי להגיע להסכמה בין בתי המשפט ובין המשטרה בכל הנוגע לחומרת הענישה".
ד"ר דניה פוגץ, מרצה במשפט פלילי ומומחית בתחום האלימות בספורט, הציגה בפני הוועדה סקירה על החקיקה כנגד האלימות בספורט באנגליה ובהולנד. ד"ר פוגץ סיפרה כי בהולנד הגישה היא להוציא את כוחות השיטור אל הסביבה שמחוץ למגרשים. המודל הוא שימוש בשיטור קהילתי אשר המועדונים אחראים עליו והמשטרה מסייעת באימון האנשים מתוך הנחה שהתנהגות כלפי האנשים מבפנים תהיה פחות אגרסיבית.
באנגליה, מאז שתוגברו כוחות השיטור במגרשים, עברה האלימות לפאבים השכונתיים, למגרשי החנייה ולשכונות. רף הענישה גבוה מאד ולאחרונה נקבעו דרכים חדשות להתמודדות עם רמת האלימות כגון: סמכויות עיכוב, ברירת קנס ורמת ענישה שנעה בין שנתיים לעשר שנים, זאת בניגוד לישראל בה הענישה המקסימלית הינה שנה אחת בלבד.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אתר משטרת מחוז ת"א
תזכורת לאלימות. מכוניתו השרופה של גרשון
צילום: אתר משטרת מחוז ת"א
מומלצים