שתף קטע נבחר

"החתול המטפס" הורשע בשוד מזויין

מיכה "פפה" רוקנשטיין הורשע יחד עם מאיר חביב בשוד מלטשת יהלומים. למרות שצולם סמוך למלטשה במצלמה נסתרת, טען רוקנשטיין: "אני אדם חולה, ובקושי יכול לעלות במדרגות". במשפטו הודה: "אני תמיד משקר"

בית המשפט המחוזי בתל אביב הרשיע היום (ה') את מיכה "פפה" רוקנשטיין, בן 62, הידוע בכינוי "החתול מטפס" בשוד מזויין של מלטשת יהלומים ובקשירת קשר לביצוע פשע. גם שותפו מאיר חביב הורשע בפרשה.
בתחילת 2002 הגיעו רוקנשטיין וחביב למלטשת יהלומים בבעלותו של יו"ר הבורסה ליהלומים, שמואל שניצר. השניים הצטיידו בכובעי גרב, בכפפות, תיק שחור ואקדח וחיבלו במצלמה הנסתרת המותקנת בחדר המדרגות. אולם הם לא ידעו כי בקומת המלטשה עצמה מותקנת מצלמה נוספת.
רוקנשטיין צולם כשהוא ממתין בחדר המדרגות לשעת הכושר לבצע את השוד. באותה שעה שהו במלטשה כמה עובדים וכשהגיעו שני עובדים נוספים, קפצו עליהם השודדים עם כובעי גרב על פניהם, וכשהם אוחזים באקדחים שלופים, ציוו: "תפתחו את השער, זה שוד".
כאשר שני העובדים פעלו כפי שנדרשו, הורו רוקנשטיין וחביב באיומי אקדח לכל הנוכחים במלטשה לשכב על הארץ ולא לזוז. אז המתינו לפתיחת מנגנון הכספת, בתוכה היו יהלומים. במהלך אותה המתנה, איימו על אחד העובדים ואמרו לו "תפתח, אם לא תפתח - אני אתחיל להתעצבן ואנחנו יורים בך". בחלוף עשר דקות נפתחה הכספת ורוקנשטיין וחביב העבירו את תכולתה, יהלומים בשווי של כ-300 אלף דולר, לתיק שחור, ונמלטו מהמקום.

נהג לטפס על מרזבים

רוקנשטיין נודע בכינוי "החתול המטפס" מכיוון שנהג לטפס על מרזבים ולחדור למגורים ולבתי עסק, וריצה על כך שנות מאסר ארוכות. פרט לכך, רוקנשטיין נחשד בארגון "שוד המיליארד" ב-1985, במהלכו נשדדו מיליארד שקלים במזומן מקבוצת משקיעים שעמדה בסמוך לאוניברסיטת בר-אילן. הוא שוחרר מחוסר הוכחות.
בעבר ישב רוקנשטיין במאסר גם על שוד שנקרא "השוד המוקלט", לאחר שהמשטרה ביצעה מסדר זיהוי קולי בו זיהה אחד הנשדדים את קולו הייחודי. ב-1999 הוא הורשע בביצוע חמישה מעשי שוד של מובילי יהלומים באזור רמת גן, ונשלח לעבודות שירות. כחודש לפני שהוא היה אמור לסיים את עבודות השירות שלו, ביצע רוקנשטיין, בגיל 61, את השוד במלטשת היהלומים של שמואל שניצר.
רוקנשטיין אמר אז: "בגיל 61 אני כבר לא מטפס, וכל פעם שיש שוד המשטרה מטפסת עלי. אני בן אדם חולה, אני בקושי יכול לעלות במדרגות". גם משנודע לו כי צולם בחדר המדרגות, המשיך להכחיש את מעורבותו בשוד וטען: "הגעתי לבורסה לצורך סידורים במשרד נסיעות". רק כעבור חצי שנה נעצר שותפו לשוד, מאיר חביב, שנודע בכינויו "הרב חביב".

השופט: "הוא אינו בוחל באמירת שקר"

שופט בית המשפט המחוזי, אורי שהם, כתב בהכרעת הדין בעניין רוקנשטיין כי "נאשם זה, כמו גם חברו לכתב האישום, מאיר חביב, אינו בוחל באמירת שקר הן בחקירה והן בבית המשפט". השופט ציין כי רוקנשטיין העיד על עצמו ששיקר, כאשר אמר לתובעת במשפטו: "את מכירה אדם שנאשם בדבר כזה ולא ייתן עדות שקרית? אני 14 שנים בבית סוהר, ופחדתי. כל פעם שעוצרים אותי אני משקר בעדות. כל פעם'".
לדברי השופט, התביעה הוכיחה כי הייתה תוכנית מוקדמת לביצוע השוד בין השניים, והוכח כי חביב ורוקנשטיין היו בתוך המלטשה וביצעו את השוד. גזר הדין יינתן במועד מאוחר יותר.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ג'רמי פלדמן
רוקנשטיין. "אני משקר בכל פעם"
צילום: ג'רמי פלדמן
העבירו את היהלומים לתיק
מומלצים