שתף קטע נבחר

עלו ברשת

מפקדת חיל האוויר, מבחן ראייה, חרדת בחינות, חתולי רחוב, אלבומי בילויים אישיים, אופנה, שדרוגים, תוספות ועוד אתרים ששווה להכיר

כאילו חיל אוויר
(עקב עומסים ברשת ייתכנו בעיות בזמינותו של האתר)
מהאתרים המפתיעים והמקסימים בארץ: מפקדה וירטואלית של חיל אוויר דימיוני, הבנוי במתכונת המזכירה את חיל האוויר הישראלי, ומתוך אהבה אין-קץ לתעופה הצבאית. זהו אתר פרטי, המציג לצד אינדקס אתרים בתחום גם משחק תפקידים מקוון, מוזר אך מדהים בעצם קיומו: גיוס וירטואלי לחיל האוויר, שירות וקידום בסולם הדרגות.
כדי להתגייס צריך למלא טופס ובו לפרט מה התפקיד ובאיזה בסיס אתם מעוניינים לשרת. מרגע סיום ההרשמה תתחילו לשרת כחיילים, פרחי טיס או קצינים בחיל. בראש "מחלקת ההיסטוריה", למשל, עומד תא"ל (ויר') אמיר שגב, שענה ל-448 שאלות עד יום הבדיקה, כאשר רוב השאלות מתייחסות דווקא לענייני מה-ואיך בחיל האוויר הישראלי (האמיתי).
יש גם פורומים, יש מוזיאון – מאות תמונות בקטיגוריות תעופה שונות - ויש גם מדריכים: על חיל האוויר, סימולטורים וטיסה ברשת, טכנולוגיה ותעופה בעולם, ועוד. על היצירה המקורית והמרגשת הזו מנצח טל ימפולסקי, ומסייעים בידו גיל קצ'קו, גל בן-אנוש, אמיר שגב ושי אלעזר. שאפו.

פאזל וסיסמה

שני אתרים ראויים לציון, שהציג בפנינו הקורא גדעון נח: הראשון הוא הנאנו-בוט "קיקי", מעין פאזל תלת-ממדי בגרפיקה יפהפיה, הניתן להורדה מהאתר הזה. זהו משחק עטור פרסי אנימציה ועיצוב, המשלב באופן משונה חוקים ומהלכים ידועים מהמשחקים "סובוקאן" ו"קוּלָה וורלד". גודל הקובץ: 3.3 מ"ב, מותאם לחלונות.
גם האתר השני מאפשר להוריד תוכנה. "מפתח אסטריסק" נחלצת לעזרתנו כאשר אנו רוצים להיזכר בסיסמה שהזנו לפני אלפיים שנות כשנרשמנו לאיזה אתר נידח, וכעת אין לנו מושג מה מסתתר מתחת לרצף הכוכביות שמתקבל אוטומטית בחלון הסיסמה. "מפתח אסטריסק" מפענחת את הקידוד – ומגישה לכם את הסיסמה באותיות ומספרים. גודל הקובץ: 275 ק"ב, מותאם חלונות.

מבחן ראייה
הנה מבחן ראייה מטומטם, סר טעם, וחסר ערך, אבל אחרי שלב העצבים – די מצחיק (לא מומלץ למי שלא אוהב מתיחות. הכתובת באדיבות הדיקטטור של חבורת "דואר זבל" ביאהו!, גדי שמשון).

חרדת בחינות
במסגרת הסמינר "המחנך בעידן הטכנולוגי" יצרו שתי סטודנטיות – חגית אשכנזי ומיכל בן-חיים, אתרון קטנטן, המתמקד בתופעת חרדת הבחינות. האתר כולל שאלון קטן שמאפשר לאבחן את תופעות החרדה, מסביר את המאפיינים והגורמים, מתייחס לתרומת המורה לעניין ומציע שורה של טיפים להתמודדות עם התופעה.

אתר חתולי הרחוב
את האתר הבא אין דרך אחרת להגדיר מלבד: מדהים. למי שבנה אותו, הסטודנט ובונה האתרים עמית צוקרשטיין, יש נשמה יתרה ולב ענק (או יותר מדי זמן פנוי), והקהילה שהוא מייצג ראויה בהחלט למילה טובה מהציבור. את "אתר חתולי הרחוב של חולון" בנה עמית כדי להציג את הפחתולים, כמה עשרות חתולי-פחים שהוא וחבריו מאמצים, מאכילים, ודואגים לכל מחסורם כדרך שגרה.
הוא מספר כיצד "גויס" יום אחד למטרה הזו בידי תולית, חתולה שחורה עם כתם לבן בגחונה, שנעמדה בדרכו ותבעה יחס חם, ולאט-לאט קיבצה מסביבו את כל חבריה לשכונה. מה שהחל כמגשית חלב חד פעמית וצנועה המשיך ברכישה מסודרת ועקבית של שקי מזון, טיפולים וטרינריים, עיקורים, ושידול נמרץ של מכרים לאמץ חתול. אתר חתולי הרחוב של עמית צוקרשטיין מדליק ומבנהו טוב, אף שהוא בנוי בפלאש.
הוא עמוס פרטים ומידע, ומציג בשם ובתמונה כל אחד מ-50 חתולי הרחוב שעמית וחבריו מפנקים. לכל אחד מהחתולים יש גם עמוד אישי קצר, המתאר את אופיו, אזור מגוריו, הרקע שלו, ומידת התאמתו לאימוץ. לחלק מהחתולים מוצמד גם "בלוג", מעין יומן-רשת אישי. ההשקעה הגדולה ניכרת בכל פרט, גם ברשימת הציטטות האינסופית, המביאה התייחסויות לחתולים מהאמנות והספרות.
עוד באתר: חתולים מפורסמים, פולקלור וחתולים, משחקי פלאש, מילון חתולי-עברי, חתולים ומחלות, מדריך למאכיל המתחיל, וגם: כך תדע שחתול השתמש לך במחשב (סימנים מחשידים: חול על המקלדת ושריטות על העכבר). יופי של אתר.

פוטוגנים בלילה
"לילה" משיק שירות חדש לקלאברים: אלבומי בילויים אישיים. האתר מאפשר לכל גולש להגדיר לעצמו אלבום אישי, לעיין במאות התמונות שמצלמים מדי שבוע צלמי האתר במועדונים ומסיבות בכל הארץ, ולהוסיף תמונות לאלבום הפרטי שלו. את מקבץ התמונות הזה ניתן לפתוח לעיונו של הקהל הרחב – או לסגור, לצרכים אישיים בלבד.

מו נשמע?
פספסנו ביום את חג השבועות, אבל זה עדיין לא מאוחר לספר לכם על "מו-מילק", אתר חינוכי אמריקני חביב על פרות ותעשיית החלב. האתר מיועד לילדים, ועל כן מציג בעיקר איורים ומשלב הומור. כולל עובדות מעניינות נוסח "הידעת?", מבחני טריוויה, משחקים, שאלונים, מתכוני חלב, הסברים על סדר יומן של פרות ועוד. שלחה: ורד שלום.

יש ארוחות חינם
עד רגע כתיבת שורות אלה עדיין לא הצלחתי למצוא את המלכוד בהצעה המפתיעה הזו, שעל פניו נראית כמו הדבר הגיוני, החכם, האחראי והחברתי ביותר לעשות – עידוד מיחזור באמצעות תמריץ מבוקש. חברה בשם "אפיק מוצרי הדפסה" קוראת לגולשים לשלוח אליה מיכלים מרוקנים של דיו למדפסת, ולקבל תמורתם שוברי אורחות חינם במקדונלדס.
אחלה יוזמה - חיובית, פשוטה, ידידותית לסביבה. כעת, לפני שכולכם שולפים את המיכל מהמדפסת ושולחים – רצוי לבדוק אם ערכו של מיכל דיו גמור (כלומר, לפני מיחזור) בתוספת עלות המשלוח אכן שווים לערכה של ארוחת מקדונלדס אחת.

פומבי אבל פרטי
גל ניצן, ביחד עם שני חברים, הקים את "אי-סל", אתר קהילתי-פרטי חדש למכירות פומביות, מטעם הגולשים ועל אחריותם. כל גולש מעל גיל 18 יכול לקנות או להציע פריטים למכירה, כאשר הנהלת האתר אינה מעורבת בשום תהליך לבד מהתחזוקה השוטפת. המערכת ידידותית למדי, ומציעה מעקב אחר מכירה מסוימת, וקבלת הודעה על מכירות חדשות.

על אופנה וניווט
האתר שהשיקה אופנת הנשים "קום-איל-פו" מציג קו חדש בתפיסה הניווטית באתרי אינטרנט. ההתמצאות באתר אינה מובנת מאליה, ולעיתים אף בלתי ברורה. עם הכניסה לאתר מקבלות את פני הגולשת חמש שאלות כלליות, שיוחלפו אחת לתקופה.
בחירה באחת מהן קובעת את מסלול הניווט הספציפי לגולשת, כאשר המסלולים מציגים בעיקר את קטלוג הקיץ של מותגי האופנה מבית "קום-איל-פו". לחיצה על שאלות אחרות מביאה קופונים, הנחות או מבצעים. האתר יפהפה ועיצובו מצוין, אם כי המבנה הניווטי נראה לי סבוך מדי, ולעיתים לא-אינטרנטי.

שדרוגים ותוספות

מבחר שדרוגים, קישוטי אתרים ותוספות לאתרים ותיקים:
אתר המשתלות של קיבוץ יגור מציע שירות חדש: סיוע בתכנון והקמת גנים, בעזרת גלריה של תמונות אינטראקטיביות. הגולש יכול לבחור סוג גינה, לצפות בתמונה לדוגמה, וללמוד את הרכב הצמחיה ותכונות הצמחים.
עמוד השימושון שמגיש המגזין הוותיק "פוליטיקה עכשיו" הוא יעיל ואולטימטיבי: כולל לינקים פשוטים, מהירים וישירים לאתרים שימושיים מכל ז'אנר ותחום.
מודד החשמל יעקב מאיר מציע באתר של חברת "מדידות" נוסחאות ודרכים לחישוב חשבונות החשמל, וכן מידע על תעריפי החשמל.
לשכת הספנות הישראלית השיקה אתר משודרג ורחב היקף, המספק חדשות אודות ענף ההובלה הימית, ומדווח לחברות הספנות המאוגדות בלשכה על צעדים שהיא יוזמת בכל הנוגע לייצוגן מול הנהלות הנמלים (יש שם אפילו יוזמה ל"ייבוש" הפעילות בנמל אשדוד, עד שיובטח כי איכות השירות בנמל תעלה). האתר מביא קישורים ומידע על כל סוכני האניות וחברות הספנות בישראל, ומפתיע לגלות כמה מספרן רב.
ירון, מעצב אתרים שמסתתר תחת שם הפירמה "פלסטר", שדרג את אתרו, וכעת מקדם את הגולשים סרטון פלאשי נאה, המעיד רבות על איכות יוצריו.
המעצב טל גור מציג באתר הפלאשי והסולידי שלו יצירות מקוריות ויפהפיות בפלסטיק – גופי תאורה צבעוניים, פריטי ריהוט, כלים ועוד.

נשארים בארץ

לקראת החופש הגדול ושיאה של עונת הנסיעות, נציג בשבועות הבאים מקבץ שבועי של אתרי תיירות וחידושים ברשת בתחום. הפעם: תיירות בישראל.
מיכאל בן דרור, חבר קיבוץ שדה נחמיה ליד קרית שמונה, הוא טיילן מקצועי, שהוציא לאור ספרי הדרכה וטיולים. באתר הקטן שלו הוא מציע לגולשים להצטרף אליו למסלולי טיול ייחודיים בגליל ובצפון הארץ – בין היתר בכפרי הדרוזים ברמה ובגליל, אצל עושי הנפלאות והמרפאים הנוצרים בגליל, ובפלגי המים של מקורות הירדן (שלח: חיים ששון).
קיבוץ גבולות בחבל הבשור משווק את שירותי התיירות שלו – האורחן, הפאב, המצפה וההפעלות החווייתיות. המיקום נפלא לאוהבי המדבר, המחירים סבירים (שלח: עומר ליבנה).
אתר חוות האלפקות במצפה רמון מזמין את הגולשים לסיור וירטואלי במתקן, מספק רקע על החווה ועל האזור, מציג את הפעילויות ואת בעלי החיים בחווה (לאמות, אלפקות, גמלים ועוד), ואפילו מציע לאמות למכירה, במחיר 2000 דולר לזכר ו-5,000 דולר לנקבה.
הפורטל "נגב-תור" מציע מבט כולל על כל אפשרויות הטיול והתיירות בדרום הארץ, ומביא מידע רב על אתרי לינה, מסעדות, אירועים, אתרי ספא ונופש, מטפלים, מורי דרך ועוד. האתר מתמקד באטרקיות לבילוי משפחתי (יש שם יותר מ-80כאלה), מאפשר להזמין מקום באתרי תיירות ומספק מידע שימושי למטייל במדבר: מזג אוויר, מרחקים וכבישים, מפות ואפילו שירותי חילוץ והצלה.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טל גור
קיקי: פאזל תלת ממדי
מווווו
סיור בנגב
חוות האלפקות
מומלצים