שתף קטע נבחר

 

צוות הפקחים האמריקני בראשות וולף הגיע לישראל

ציפיות נמוכות בישראל עם תחילת פעילותו של הצוות, בראשותו עומד ג'ון וולף. "הוא עוד לא מכיר את השחקנים", אומרים בירושלים. הפלסטינים משחקים "משחק החרמה" משלהם. פאוול דרש שוב מסוריה: הילחמו בטרור

ג'ון וולף, השליח האמריקני ליישום מפת הדרכים, הגיע אמש (שבת) לארץ, בלווית צוות של כ-10 פקחים. מייד עם הגעתו, קיים את פגישת העבודה הראשונה שלו, עם ראש השב"כ אבי דיכטר.
היום יקיים וולף פגישות היכרות וישמע סקירות של גורמים במערכת הבטחון. מחר יפגש עם הדרג המדיני-פוליטי - ראש הממשלה שרון, שר הבטחון מופז ושר החוץ שלום. ביום שלישי, ייצא וולף לרשות הפלסטינית, שם ייפגש עם ראש הממשלה אבו מאזן ומוחמד דחלאן.
גורמים מדיניים אמרו היום ל-ynet כי הפיקוח האמריקני אינו משמעותי - כל עוד אין על מה לפקח. לדברי הגורמים: "וולף יכול ללכת למחסומים לבדוק שהורידו קרוואן מגבעה כזאת או אחרת, או לבדוק סיורים של דחלאן בעזה. בכך אין תרומה משמעותית. החשיבות של הפיקוח תהייה כשיתחיל ישום אחריות ביטחונית פלסטינית. וולף עדיין לא מכיר ממש את השחקנים הישראלים ועוד פחות מכך את הפלסטינים".

גם הפלסטינים מחרימים

שר החוץ ההונגרי, לזלו קובאץ', מגיע היום לישראל, לביקור שממסגרתו יפגוש את שר החוץ וגם את רה"מ. עם הגעתו של השר ההונגרי, מסתבר שהפלסטינים קבעו מדיניות שעל פיה מי שנענה לדרישת ישראל שלא להפגש עם יאסר ערפאת - לא יוכל להפגש גם עם אבו מאזן.
זה החל עם שר החוץ הבולגרי, סלומון פאסי, שנענה לדרישת ישראל בנושא והוחרם על ידי הפלסטינים, המשיך בראש ממשלת איטליה, סילביו ברלוסקוני, שהגיע לישראל לפני כשבוע ובהענות לעמדת ישראל, הובהר לו שלא יוכל להפגש עם אבו מאזן. כעת אומרים גורמים מדיניים, אותו תסריט חוזר בדיוק גם עם השר ההונגרי, כאשר הסכמתו שלא לפגוש את ערפאת מנעה ממנו את הפגישה עם אבו מאזן.
ראש הממשלה, אריאל שרון, החליט לפגוש את השר ההונגרי, למרות שהוא אינו מחוייב לפגישות שהם בדרג שרים - וזאת בין היתר מתוך עירנות למלחמת ההסברה. גורמים מדיניים אומרים כי שרי החוץ של מזרח אירופה מייצגים מדינות שעתידות להצטרף לאיחוד האירופי, וזאת ההזדמנות הטובה ביותר להשפיע על עמדתם.

פאוול דרש מסוריה לעצור את חמאס

מזכיר המדינה, קולין פאוול, דרש אמש מסוריה לסייע במלחמה בטרור במזרח התיכון. פאוול העלה את הדרישה בשיחת טלפון עם שר החוץ הסורי, פארוק א-שרע. דרישות דומות הפנה פאוול לשרי החוץ של מצרים, ירדן וסעודיה, יום קודם לכן.
"בכל השיחות, המסר של פאוול היה כי על מנהיגי מדינות ערב לעצור את האלימות, ולעצור את הקבוצות האלימות", אמר דובר מחלקת המדינה. באוצ'ר הוסיף כי לכמה מהקבוצות, כולל ארגון החמאס, יש משרדים בדמשק.
"אני חושב שזה ברור מה אנו דורשים", אמר פאוול לכתבים. "לעצור את חמאס, הג'יהאד האיסלאמי, גדודי אל אקצה וקבוצות נוספות". פאוול הוסיף כי "עלינו להתקדם בתהליך ולהכניע את הטרור".
בהתייחסו לצד הישראלי אמר פאוול כי "אנחנו מצפים מהם לראות איפוק". עם זאת הוסיף פאוול כי "אנו מבינים את החשיבות שבהכנעת הטרור, ואם זה יקרה, לא תידרש יותר התגובה לטרור".
דובר מחלקת המדינה ציין כי הממשל דוחק באיחוד האירופי להכריז גם על הזרוע הפוליטית של החמאס כארגון טרור. זאת, מכיוון שהבית הלבן "אינו מבחין בין צדדים פוליטיים וצבאיים בקבוצות כאלה".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
וולף. כבר כאן
צילום: איי פי
פאוול. "על ישראל לנהוג באיפוק"
צילום: איי פי
מומלצים